Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1853)

Ν.Δ.  Πυρκαγιές: «Είχαμε 1.470 πυρκαγιές τον Ιούλιο εκ των οποίων 10 μεγάλες.

Κάθε χρόνο είμαστε μία από τις μεσογειακές χώρες που δοκιμαζόμαστε από φωτιές από πυρκαγιές»

 


 Σύνταξη ΙΝ  1 Αυγούστου 2023

Σε συνέντευξη του, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έναν απολογισμό για τις πυρκαγιές του Ιουλίου. «Ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με 1.470 πυρκαγιές, από τις οποίες οι δέκα ήταν μεγάλες και τις αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει από τα κλιμάκια της Γραμματείας Αρωγής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν. «Δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω καμία κατάσταση», σημείωσε και προσέθεσε: «Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με όλους τους άλλους, Αστυνομία, Λιμενικό, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους εθελοντές, τους δημότες, τους πολίτες παλεύουν καθημερινά σε αυτές τις μάχες».

«Πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα»

«Αξίζει να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε σε μια προσπάθεια η γιατί είδαμε ότι οι συνθήκες αυτές του ακραίου καύσωνα, δηλαδή η κλιματική κρίση που είναι εδώ μαζί -δυστυχώς με το ανθρώπινο χέρι είτε εμπρησμών είτε αμέλειας εγκληματικής- έχουν οδηγήσει σε τεράστια πίεση αυτόν τον μήνα με πολλαπλές εστίες καθημερινά.

Πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα και πολλές από αυτές τις μέρες, ειδικά αυτές στις οποίες είχαμε 44, 45, 46 βαθμούς καύσωνα μαζί με μποφόρ, δοκίμασαν τις αντοχές μας. Κάθε χρόνο είμαστε μία από τις μεσογειακές χώρες που δοκιμαζόμαστε από φωτιές από πυρκαγιές», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με τον τουρισμό

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε: «Τα νούμερα ήταν πάρα πολύ καλά και θα εξακολουθήσουν να είναι καλά. Για τις περιοχές στις οποίες αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις τα προηγούμενα χρόνια, τη Βόρεια Εύβοια, τη Σάμο, με τα προγράμματα που κάναμε, των ψηφιακών πάσων και τις δυνατότητες να υποστηρίξουμε τις περιοχές αυτές, η Σάμος φέτος είχε πάνω από 30% αύξηση σε σχέση με το 2019 και στην Εύβοια, επίσης, υπήρχε μεγάλη αύξηση. Άρα το κράτος είναι εδώ και το κράτος υποστηρίζει»

 

ΣΥΡΙΖΑ

Η καμπάνια για τη νέα εκλογή προέδρου


  31.07.202316:40  Newsroom

«10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμπάνια ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου.

«10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» είναι το κεντρικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γιατί, όπως στοχεύει και η καμπάνια «Το αύριο ξεκινά από εμάς».

«Στην πορεία προς την εκλογική διαδικασία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπτύξει και άλλες δράσεις σχετικές με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Στόχος είναι η μέγιστη ενεργοποίηση της κοινωνίας και η μετατροπή της 10ης Σεπτεμβρίου σε πολιτικό γεγονός πέρα από τα κομματικά όρια και απευθυνόμενο στη νέα γενιά και την κοινωνική πλειοψηφία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η καμπάνια ξεκινά μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία αποφασίστηκε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα εγκριθούν και τυπικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 


ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων





 
Καταγγέλλει απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση εις βάρος 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα ανηλίκων.

 

Από Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

  Δημοσιεύτηκε 01/08/2023 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση εις βάρος 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα ανηλίκων. 

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι βίαιες επιθέσεις με ομοφοβικά κίνητρα εκδηλώνονται ακόμα κι από άτομα νεαρής ηλικίας, γεγονός που επιβάλλει τις άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της Πολιτείας σε θεσμικό και εκπαιδευτικό επίπεδο για την έγκαιρη αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προώθηση της συμπεριληπτικότητας.

Η άμεση αντίδραση της ΕΛ. ΑΣ. και η άσκηση ποινικής δίωξης από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση, μεταξύ άλλων, του αντιρατσιστικού νόμου, συμβάλλουν οπωσδήποτε στην καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. 

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε για μια πιο προοδευτική κοινωνία, με στόχο την εξάλειψη παρόμοιων περιστατικών, τον σεβασμό στη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΑνακοινώσειςΤομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Θα μας βρείτε απέναντι στο αντιλαϊκό πρόγραμμά σας

 


 Newsroom08.07.2023 • 19:39

Βολές στο «αντιλαϊκό» κυβερνητικό πρόγραμμα εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, στην τελευταία συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έπαρση. «Ήδη από την πρώτη μέρα συζητήσεων καταργήσατε τις διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία και παρουσιαστήκατε ως νέος εθνάρχης. Ειπατε ότι ο λαός θα δείξει συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και ότι τις επιζητά. Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι άνθρωποι του μόχθου απολαμβάνουν την ακρίβεια, την εργασιακή ζούγκλα, την έλλειψη ασθενοφόρων».

Ο Κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα βρει απέναντί της την νεολαία και τους εργαζομένους ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά, και το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό να μπαίνει μπροστά. «Παρά τον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που ποτέ δεν αρνηθήκαμε, δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής και του ταξικού χαρακτήρα της. Δυναμώνει η αναζήτηση λύσης μέσα από το συλλογικό, οργανωμένο αγώνα».

Στη συνέχεια υπενθύμισε τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, στο νόμο για της διαδηλώσεις, στο νόμο Χατζηδάκη. Εξαπέλυσε βολές στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο με πλαφόν 5% και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Κυρ. Βελόπουλος:

Η Ελληνική Λύση «είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει»

 


 Με έντονη κριτική στους δημοσκόπους σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Με έντονη κριτική στους δημοσκόπους σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της Ελληνικής ΛύσηςΚυριάκος Βελόπουλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν και άντεξαν τον βρώμικο πόλεμο του συστήματος. Λυπάμαι πραγματικά όλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν, έως την τελευταία στιγμή να μας λένε το ανώτατο όριο είναι 4,2% και μπορεί να είμαστε έξω από τη Βουλή; Λυπάμαι γιατί ανεχόμαστε μια κατάσταση, η οποία πρόδηλα δεν είναι δημοκρατική», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

«Αυτό που έχω να τους πω όμως και είναι ωμό, είναι πως η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει. Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και ό,τι και να κάνουνε θα αποδείξουμε πως είμαστε πολύ σκληροί. Θα συνεχίσουμε, εθνικά, κοινωνικά, λαϊκά, τον αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ένα χαμόγελο από μας, σε αυτούς που ήθελαν να πεθάνει η Ελληνική Λύση. Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει ποτέ», πρόσθεσε.

 

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Εσωτερικά προβλήματα με άγνωστη εξέλιξη


 

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες» μετά και την ανταρσία των 9 βουλευτών για να στηρίξουν τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Πέμπτη, 27 Ιουλίου, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα.

Ο τελευταίος ανέφερε ότι δεν είχε γνώση των όσων είπε ο βουλευτής Λάρισας και πως όφειλε να πάρει κάποια μέτρα.

Ακολούθησε η κοινή γραπτή δήλωση των εννέα – από τους δώδεκα – βουλευτών των «Σπαρτιατών», στην οποία ανέφεραν, μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου».

Κανείς δε γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» και αν η ανταρσία των 9 βουλευτών θα έχει συνέχεια.

 

 

Υπόμνημα στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη από τη ΝΙΚΗ για λαθροδιακινητές στη Θράκη

 

 


01 Αυγούστου 2023

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες το πρωί Δευτέρα 31/7/2023, από το γραφείου του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποστάλθηκε το παρακάτω υπόμνημα, το οποίο συνοδεύεται από 460 υπογραφές πολιτών από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης. 

Τόσο οι συνοριοφύλακές μας όσο και αυτοί οι απλοί πολίτες έχουν αυτονόητα αιτήματα για την προστασία τους από την επικίνδυνη δράση των λαθροδιακινητών στο εθνικό οδικό δίκτυο της Θράκης.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

Προς κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.    Από κ. Δημήτριο Νατσιό, Πρόεδρο Κ/Β Ομάδας ΝΙΚΗΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία η αντίληψη ότι οι πολιτικές της ηγεσίες, ασχέτως κομματικής απόχρωσης, εμμέσως πλην σαφώς ενθαρρύνουν την παράνομη εισροή λαθραίων μεταναστών στην χώρα μας, τόσο με τα λόγια (όπως οι δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού περί αντινατιβισμού και ενθάρρυνσης της πολυπολιτισμικότητας) όσο και με τις πράξεις (πολλαπλά κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ελεύθερη δράση ΜΚΟ, πλημμελής φύλαξη συνόρων, προνόμια στους λαθρομετανάστες, ελαχιστοποιημένη επαναπροώθηση, ελληνοποιήσεις).

Σήμερα δυστυχώς διαπιστώνεται ότι η ανεξέλεγκτη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών στην περιοχή της Θράκης μας έχει ανεβεί σε επίπεδο επικινδυνότητας, καθώς μπορεί και εκθέτει δημοσίως σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, οι παράνομοι διακινητές στους νομούς Ροδόπης και Έβρου μπορούν να κινούνται ανενόχλητοι για αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων στην Εγνατία Οδό, στην ΛΕΑ του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας, με υψηλές μάλιστα ταχύτητες. Ήδη θρηνούμε Έλληνες πολίτες νεκρούς, ενώ υπάρχουν βιντεοσκοπημένα αποδεικτικά από ανύποπτους οδηγούς

Σας μεταφέρουμε την ενυπόγραφη διαμαρτυρία πολλών εκατοντάδων Ελλήνων συμπολιτών μας, των νομών Ροδόπης και Έβρου, οι οποίοι δικαίως ζητούν την αποτελεσματική φύλαξη του μοναδικού αυτοκινητόδρομου της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κάθε έννομο μέσον του οδικού δικτύου, ιδιαιτέρως των διοδίων και εξόδων του οδικού δικτύου της Εγνατίας Οδού. Κατά το παρελθόν εξάλλου, οι δυνάμεις συνοριοφυλακής μας, έχουν εισηγηθεί στο Υπουργείο ευθύνης σας, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση, μέτρα όπως σαμαράκια με καρφιά μιας κατεύθυνσης, ακόμη και τροποποίηση κανόνων για την χρήση υπηρεσιακού όπλου εφ’όσον επιλέγει ένας ριψοκίνδυνος παραβάτης να θέτει ζωές άλλων σε άμεσο θανάσιμο κίνδυνο.

Πάνδημο αίτημα είναι η άμεση ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών εκ μέρους σας για την προστασία της ζωής του Έλληνα πολίτη και την τήρηση των νόμων.  Αναμένουμε την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Νατσιός

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια