Header Ads

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1850)

 

Ν.Δ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτιμούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία κι ας συμφωνούμε ότι διαφωνούμε

  


Πηγή:Newsbomb 9.7.2023   

«Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στην ιστορία αν έχουμε την ευκαιρία να τη διαμορφώσουμε. Πολύ περισσότερο αν η διαφορά αυτή μπορεί να γίνει μια ειρηνική λύση. Πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Στα εθνικά θέματα μπορούμε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα, όπως επιβάλει ο πατριωτισμός της ευθύνης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εξέλιξη βρέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ των άλλων, στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αναφέροντας συγκεκριμένα για την μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά, πως από την ένταση «προτιμούμε τις καλές σχέσεις με την Τουρκία έστω κι αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στην ιστορία, αν έχουμε την ευκαιρία να τη διαμορφώσουμε. Πολύ περισσότερο, αν η διαφορά αυτή μπορεί να γίνει μια ειρηνική λύση. Πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Στα εθνικά θέματα μπορούμε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα, όπως επιβάλει ο πατριωτισμός της ευθύνης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

ΣΥΡΙΖΑ 

Σωκράτης Φάμελλος: Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με το «καλημέρα» από τον νέο πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

 

     Η πρώτη ομιλία του νέου προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κόμμα θα λειτουργήσει όπως πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα τιμήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών που το έστειλαν σε αυτή τη θέση.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχε να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, «με την κοινωνία όρθια» όπως είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πυλώνας της κοινωνίας. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα για την προσφορά του και το πολιτικό κεφάλαιο που άφησε. Έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ της χρεοκοπίας», τόνισε. «Παραλάβαμε άδεια ταμεία από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος. «Μπήκαμε στη Βουλή για να υπερασπιστούμε την κοινωνία», είπε ο κ. Φάμελλος, «δεν είμαστε από τζάκια, ούτε επαγγελματίες της πολιτικής», σημείωσε.

«Όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Γιατί πότε λύθηκε το πρόβλημα της ακρίβειας και τα ελλείμματα στο ΕΚΑΒ;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.  Για τα pass που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «χρηματοδοτείτε την ακρίβεια επιβαρύνοντας κι άλλο τους πολίτες. Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ και είστε υποχρεωμένος κ. Μητσοτάκη να μεταφερθούν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ», τόνισε ο άμελλος.

 

ΠΑΣΟΚ

Δ. Μάντζιος: Ανέφικτος ο στόχος Μητσοτάκη για αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

 


Σύνταξη ΙΝ 8 Ιουλίου 2023

     Ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η «αδιαφορία» με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη μείωση των έμμεσων φόρων

«Έχουμε διατυπώσει με καθαρή και δυνατή φωνή την αντίθεσή μας σε όλες τις κοινωνικά άδικες πολιτικές του προηγούμενου διαστήματος και των προγραμματικών δηλώσεων της σημερινής κυβέρνησης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, σημειώνοντας πως «τα προβλήματα που βλέπαμε την προηγούμενη περίοδο μένουν, παραμένουν και επιμένουν».

     Ως προς την ακρίβεια στο ράφι, ο κ. Μάντζος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, έκανε λόγο για «καθηλωτικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, που αρχίζουν να ξεδιαλύνουν το τι συμβαίνει» και προσέθεσε ότι «κάποτε μας έλεγαν ότι φταίει η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση στην Ουκρανία. Τώρα όμως οι τιμές στα καύσιμα και στην ενέργεια και ο γενικός πληθωρισμός υποχωρούν, αλλά η ακρίβεια στο ράφι παραμένει και αυξάνεται».

     «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πρότασή μας για τη μείωση των έμμεσων φόρων, που θα απάλυναν και θα ανακούφιζαν τους καταναλωτές στην πηγή», τόνισε σημειώνοντας ότι «τα pass δεν είναι λύση. Τα pass απλώς ανακυκλώνουν την ακρίβεια, δεν την αντιμετωπίζουν». «Δεν έχει λευκή επιταγή η ΝΔ»  Τόνισε, δε, πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό, όμως, τα προβλήματα επιμένουν και η αντιπολίτευση υπάρχει σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία για να καταδεικνύει ακριβώς την κυβερνητική αποτυχία διαχείρισης».

 

 

ΚΚΕ

Αντικυβερνητική μάχη του ΚΚΕ σε Βουλή, τοπικές κάλπες και στον δρόμο

 


08.07.2023

     Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σταδιακά σε συντονισμένη επίθεση κατά των λαϊκών συμφερόντων, κρίνει το ΚΚΕ. Το προδιαγράφουν, κατά τον Περισσό, και οι προγραμματικές δηλώσεις που παρουσίασε στη βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής θητείας της ΝΔ. Ήδη αρχίζει και η εφαρμογή της «γαλάζιας» ατζέντας με την υλοποίηση των αντιλαϊκών όρων και προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ερχονται και νομοσχέδια για την περαιτέρω προώθηση της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε διάφορους τομείς με αναδιαρθρώσεις στο κράτος υπέρ του κεφαλαίου. Από κοντά αναμένεται και ένταση της καταστολής.

     Γι’ αυτό το ΚΚΕ επιμένει ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει «καμιά αναμονή, καμιά ανοχή» στην κυβέρνηση της ΝΔ. Τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά οι δυνάμεις του ΚΚΕ δεν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους στην Αττική και σε όλη τη χώρα . Βρέθηκαν στους δρόμους για την προστασία λαϊκών κατοικιών και μικρών καταστημάτων από πλειστηριασμούς, αλλά και για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των συνθηκών εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό, όπου καταστρατηγούνται δικαιώματα για εργασία με αξιοπρέπεια.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Θέσεις και αντιπαραθέσεις

 

     Το όραμα μας είναι μια Ελλάδα που θα παράγει ανταγωνιστικά – παρέχοντας όχι επιδόματα ελεημοσύνης και καλάθια, αλλά αξιοπρεπείς και σωστά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους Πολίτες της.

Το όραμα αυτό θα πρέπει να στηριχθεί από όλους μας, από τους Πολίτες επίσης, χωρίς τις συνήθεις κομματικές παρωπίδες – αφού αυτό που οφείλει να μας ενδιαφέρει δεν είναι το κομματικό συμφέρον, αλλά η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να προλάβουμε, προτού ξεσπάσει η αναμενόμενη χρηματοπιστωτική κρίση – με την Ελλάδα εντελώς ανοχύρωτη.

      Ελληνική Λύση: Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΜΑΤΙ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΕΜΠΗ...

     Παρέμβαση "φωτιά" έκανε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, στη Βουλή των Ελλήνων: "Η Ελλάδα να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα σε εκκλησία της Σμύρνης όπου έγινε πάρτι με ημίγυμνες - Γιατί να συνεργαστούμε με τη φιλοτουρκική Σαουδική Αραβία;"...

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Δύο φορές οι «Σπαρτιάτες» στην Ολομέλεια ευχαρίστησαν τον Ηλία Κασιδιάρη γιατί με τη στήριξή του μπήκαν στη Βουλή

 

     «Τον ευχαριστούμε θερμά» είπαν χαρακτηριστικά Γιώργος Μανούσος και Αθανάσιος Χαλκιάς

Δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες, κατά τη συζήτηση τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ακούστηκε στην αίθουσα της ολομέλειας το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη, ως του προσώπου που «με την καταλυτική συνδρομή του», έφερε στη Βουλή το κόμμα Σπαρτιάτες.

     Ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μανούσος κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, αναφέρθηκε στη στήριξη του κόμματός του από τον Ηλία Κασιδιάρη. «Μολονότι το κόμμα Σπαρτιάτες μπήκε στη Βουλή με τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, αυτό δεν σημαίνει -επειδή ακούστηκε χθες, αν μου επιτρέπετε- ότι είμαστε συνέχεια κάποιου ναζιστικού μορφώματος. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, είμαστε απλά λαϊκά παιδιά, άπαντες. Εγώ συγκεκριμένα ήρθα εδώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία ενώ εργάζομαι σε δύο δουλειές, με δύο μικρά παιδιά. Αυτό που γίνεται, να στοχοποιείτε ανθρώπους χωρίς να γνωρίζετε το ποιόν τους, είναι, πέρα από πολιτικά ανήθικο, και ανεπίτρεπτο», είπε ο βουλευτής των «Σπαρτιατών». Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Αθανάσιος Χαλκιάς δήλωσε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών εισήλθε στη Βουλή με τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη , τον οποίον ευχαριστώ θερμά» .

 

Η ΝΙΚΗ δεν θα αποτελέσει ποτέ δεκανίκι των μεγαλύτερων πολιτικών παρατάξεων

 


     Η ΝΙΚΗ δεν θα αποτελέσει ποτέ δεκανίκι των μεγαλύτερων πολιτικών παρατάξεων, οι οποίες έχουν βλάψει καίρια την πατρίδα με τις πολιτικές πρακτικές και τις νομοθεσίες τους. Αντίστοιχα δεν επιβραβεύουμε και τις άλλες παρατάξεις του κοινοβουλίου, καθώς το φρόνημά τους δεν συμπίπτει με αυτό της ΝΙΚΗΣ.

     Για τον λόγο αυτό, αναφορικά με την εκλογή Προεδρείου της Βουλής στις 4/7, ως ΝΙΚΗ επιλέξαμε να ψηφίσουμε «ΠΑΡΩΝ» στον Πρόεδρο και σε όλους τους Αντιπροέδρους που προτάθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η επιλογή αυτή δεν αφορά στην αξία των προτεινομένων προσώπων, αλλά στο γεγονός ότι δεν συμφωνούμε με τις αρχές που πρεσβεύουν οι παρατάξεις στις οποίες ανήκουν τα πρόσωπα αυτά.

     Σχετικά με τον ισχυρισμό της Νέας Δημοκρατίας ότι παραβιάσθηκε η αρχή της συναινετικής εκλογής του προεδρείου και γι’αυτόν τον λόγο δήθεν καταψήφισε τον προτεινόμενο από τη ΝΙΚΗ κ. Γεώργιο Αποστολάκη για την θέση του Αντιπροέδρου, η ΝΙΚΗ απαντά ότι το επιχείρημα αυτό είναι έωλο και προσχηματικό, την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τον προτεινόμενο Αντιπρόεδρο του ΚΚΕ, που και αυτό δήλωσε «ΠΑΡΩΝ» για όλους.  Παρά τις βαθιές διαφωνίες με τις παρατάξεις αυτές, εάν προτείνουν κάτι ωφέλιμο για την πατρίδα και τον λαό μας, η ΝΙΚΗ θα το επιβραβεύσει και θα το στηρίξει.

 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Κωνσταντοπούλου: Λοιδορήθηκα για την καρδούλα, όμως η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το Σύμπαν

 


     Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή υποστήριξε ότι το κόμμα της θα προσπαθήσει να φέρει στο επίκεντρο τους πολίτες. Την Πλεύση Ελευθερίας προσπάθησε να συστήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της ομιλία κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα στελέχη του κόμματος, αλλά και στην ίδια και έκανε αναδρομή στην πρώτη φορά που βρέθηκε στο βήμα της Βουλής (το 2012) καθώς και στην τελευταία (το 2015).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και ξεκίνησε να μιλά για την αγάπη και τη ζωή που θέλει να δώσει στη Βουλή, εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στέρησε το δικαίωμα να έχει αντιπρόεδρο της Βουλής η Πλεύση Ελευθερίας. «Βρίσκομαι στη Βουλή για να εκπροσωπήσω τους πολίτες αυτής της χώρας, τους νέους, τους μεγαλύτερους τους φοιτητές, τους μαθητές, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους τα παιδια μας… Βρίσκομαι εδώ για να είμαι φωνή τους ο λόγος τους και η παρέμβαση τους… Βρίσκομαι εδώ για να υποστηρίξω κάθε θετική παρέμβαση υπέρ τους… και να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια