Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1850)

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Σημαντική Ανακοίνωση

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Εφημερίου & του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας μας ,
Πολιτιστικός Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλλιθέας Κορίνθου
σας εφιστούμε την προσοχή για παράνομο αιρετικό υλικό που διένειμε χθες στον οικισμό μας ,
η παράνομη αιρετική οργάνωση •ελληνική ιεραποστολική ένωση – ε.ι.ε.•.

Σας παρακαλούμε θερμά να μην τα παραλάβετε , να μην τα διαβάσετε
και κυρίως να τα φέρετε το γρηγορότερο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου ,
ώστε να τα αναλάβει ο Εφημέριος μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Κορίνθου. 
 
 

Η Χωροθέτηση της Μαρίνας στον Άγιο Νικόλαο προχωρά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 


Κόρινθος, 7 Ιουλίου  2023

     Η χωροθέτηση της Μαρίνας στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στην έκταση των 55 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν στο δήμο Κορινθίων μετά από επισταμένες ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής την περασμένη Παρασκευή ήταν , μεταξύ άλλων, το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχαν νωρίτερα το πρωί στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος , ο Πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου Παναγιώτης Λαζόπουλος και ο Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κώστας Παπασταμόπουλος. 

     Το έργο της Μαρίνας  αποτελεί αίτημα πολλών ετών και σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και τον δήμο. Η χωροθέτηση έχει ήδη ανατεθεί και προχωρά.

     Με σχέδιο και συγκεκριμένες ενέργειες, ο δήμαρχος Κορινθίων και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου φρόντισαν με την ολοκλήρωση της παραχώρησης των μπαζωμάτων να είναι έτοιμοι και σε θέση να προχωρήσουν στην χωροθέτηση, όπως και κάνουν.

     Η Δημοτική αρχή, όπως από την ανάληψη των καθηκόντων της πράττει, με πράξεις και όχι λόγους, λειτουργεί σε όφελος των πολιτών και του δήμου υλοποιώντας εκείνες τις ενέργειες και εκείνες τις  πολιτικές που αλλάζουν την φυσιογνωμία του δήμου στρέφοντας τον προς την θάλασσα και θέτοντας ισχυρά οικονομικά, αναπτυξιακά και επενδυτικά θεμέλια για το μέλλον του.

     Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ερωτηθείς από την εφημερίδα μας  σχετικά έκανε την εξής δήλωση: « Το ενδιαφέρον μας για την ευρύτερη περιοχή αποτελεί μέρος του Οράματος της Συμμαχίας Πολιτών, που αφορά τουςκατοίκους της περιοχής της Ιωνίας Κορίνθου. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχουμε σχέδια για να κάνουμε το χρέος μας δίνοντας βαρύτητα στην αξιοποίηση των δομών που θα γίνουν στρέφοντας τους δημότες της Ιωνίας προς τη θάλασσα, που τους ανήκει δικαιωματικά. Λίγη υπομονή απαιτείτα και θα δουν όλοι οι συμπολίτες μας το ιδιέταιρο ενδιαφέρον της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για να απολαύσουν οι κάτοικοι του Ανατολικού τμηματος της Κορίνθου τον Κορινθιακό Κόλπο και τις δομές αναψυχής που θα ολοκληρωθούν σύντομα. Αρχίσαμε από την ανάπλαση του πρώην Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ, που ήδη γίνεται, θα ακολουθήσουν τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου και η παραλία της Ποσειδωνίας, ενώ προχωράμε με έκδηλο ενδιαφέρον τις διαδικασίες για τη Μικρασιατική Στέγη»,σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. 

 

 

 


 

 










ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ

Εγκαινιάστηκε το κομβικό έργο της γέφυρας Φενεού


 
 
Με διάχυτα συναισθήματα χαράς αλλά και περηφάνειας πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 τα εγκαίνια της γέφυρας Φενεού. Η γέφυρα, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αποτελεί ένα κομβικό σημείο στον οδικό άξονα του οροπεδίου που συνδέει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα, αλλά και τους τρεις νομούς: Την Αχαΐα, την Κορινθία και την Αρκαδία. Διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών της «Κορινθιακής Ελβετίας», της λίμνης Δόξα, της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου κ.ά.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, κατασκευασμένο με τις πλέον αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδικής ασφάλειας τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα που την διασχίζουν. Είναι διπλής κατεύθυνσης, διαθέτει πεζόδρομο, ράμπα πρόσβασης για τα ΑμεΑ και σύγχρονο φωτισμό Led για εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η σχεδίαση της έχει λάβει υπόψη της τις ειδικές περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής και του Όλβιου ποταμού, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα της σε φυσικές καταστροφές, την μακροχρόνια βιωσιμότητα, προστατεύοντας και την αντοχή της στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων για την κατασκευή της υπήρξαν πολλές δυσκολίες και μελετητικής και κατασκευαστικής και χρηματοδοτικής φύσης οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη. Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών που καταγράφηκε σημείωσε:

«Κάποιοι εργολάβοι δεν αντέχουν την αυστηρή και αμερόληπτη επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Μας καθυστέρησαν δύο χρόνια, αλλά δεν χαριστήκαμε» ανέφερε με έμφαση. «Προχωρήσαμε και σήμερα έχουμε αυτό το ολοκληρωμένο έργο. Η νέα γέφυρα του Φενεού συμβολίζει», σημείωσε «τη συνέπεια λόγων και έργων που έχουμε. Είναι ένα γεφύρωμα όλων αυτών που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε, είναι γεφύρωμα του οράματός μας με την πραγματικότητα, με τα έργα τα οποία έχουμε ήδη παραδώσει αλλά κυρίως για τα έργα τα οποία έχουμε προγραμματίσει, τα οποία έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, έχουν ήδη δημοπρατηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης». 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τριπλή επιτυχία για τρίδυμες αδελφές από το Λουτράκι – Αρίστευσαν στις Πανελλήνιες και επιλέγουν την ίδια σχολή
 
 
anagnostis newsroom7 Ιούλ 2023

H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες 2023 έφερε ιδιαίτερη χαρά στην οικογένεια Μεγάλου από το Λουτράκι, αφού οι τρίδυμες κόρες της κατάφεραν να αριστεύσουν και οι τρεις στις Πανελλήνιες συγκεντρώνοντας πάνω από 18.500 μόρια η καθεμία.

Ο λόγος για την Άννα – Μαρία, την Αγγελική – Δέσποινα και την Ολυμπία – Παναγιώτα Μεγάλου, οι οποίες φοιτούσαν στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, ενώ ήταν παλαιότερα και αθλήτριες στο Ναυταθλητικό Όμιλο Λουτρακίου, έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους στην κολύμβηση. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι και οι τρεις συγκέντρωσαν σχεδόν την ίδια βαθμολογία. Συγχαρητήρια στους γονείς και τις κοπέλες.


Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη προς τη Φιλαρμονική
 

 
 Η λαμπρή βραδιά των εγκαινίων του Νέου Θεάτρου Παντελής Ζερβός ολοκληρώθηκε με τη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του εξαίρετου ηθοποιού, που προετοίμασε και παρουσίασε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου , σε συνεργασία με όλους τους ντόπιους καλλιτέχνες και καθήλωσε το κοινό με ένα πλούσιο και ποικίλο ρεπερτόριο.

Συνολικά συμμετείχαν 12 τραγουδιστές, 40 χορωδοί και ένας σολίστ υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλου.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ακούραστος συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Δήμου Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος ανέφερε: «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο, είχε πει ο Κάρολος Κουν.

Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί, κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος κι ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Και σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται η φιλοσοφία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Με προτεραιότητα την ανάδειξη του εντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, διατηρώντας υψηλούς καλλιτεχνικούς στόχους και δρώντας ενωτικά, πρωταγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής αποτελώντας παράδειγμα για την ελληνική επαρχία.

Εκ μέρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιθυμώ λοιπόν να συγχαρώ τη Φιλαρμονική μας Ορχήστρα, τα ταλαντούχα μέλη της και το ακούραστο εκπαιδευτικό προσωπικό που υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας. Η παρουσία τους στις δύο συναυλίες των εγκαινίων αλλά και σε αυτή την επόμενη ημέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, μαζί με τους σολίστες του Δούναβη, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο του μουσικού σώματος το οποίο τυγχάνει πλέον καθολικής αναγνώρισης.
 

 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια