Header Ads

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1849)

 

Ν.Δ.  Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου με Πιερρακάκη και Γεωργιάδη

Και ο νέος γύρος επισκέψεων στα υπουργεία

 


Πηγή: in.gr  3 Ιουλίου 2023

Την Πέμπτη οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Οι συναντήσεις θα γίνουν σήμερα στις 17:00 και τις 18:00, σύμφωνα με την σημερινή πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Νέος γύρος επισκέψεων στα υπουργεία

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα στους υπουργούς πως πρέπει αμέσως να πιάσουν δουλειά και ο ίδιος ξεκίνησε τις επισκέψεις στα υπουργεία κάνοντας την αρχή με το ΥΠΟΙΚ. Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου στις 10:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την Πέμπτη οι προγραμματικές δηλώσεις

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 17:00, όπου θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, και πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για μια ομιλία, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν θα αποτελείται από έναν μακρύ κατάλογο μέτρων, αλλά θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο. Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.

 

ΣΥΡΙΖΑΝέος πρόεδρος της ΚΟ ο Φάμελλος


Πηγή:  Σύνταξη ΙΝ  3 Ιουλίου 2023,

 Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο Σωκράτης Φάμελλος με τους βουλευτές του κόμματος , αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, να εγκρίνουν ομόφωνα την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε παρουσία του Αλέξη Τσίπρα με τον Διευθυντή της ΚΟ Θανάση Θεοχαρόπουλο να λέει κατά την έναρξη της διαδικασίας: «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα σε ευχαριστούμε για όλα» και τα μέλη να χειροκροτούν τον Αλεξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το Προεδρείο έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την θέση του Γραμματέα της Κ.Ο ανέλαβε ο Διονύσης Καλαματιανός και τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο και η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι.

 

ΠΑΣΟΚ:  Ανδρουλάκης: Επίσημη πρώτη στη Βουλή

 


 3 Ιουλίου 2023, 09:17

 Οι ευκαιρίες για τον Νίκο Ανδρουλάκη ενόψει της πρώτης του θητείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Με στόχο την ανανέωση και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από νεότερες γενιές βουλευτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινάει την πρώτη του θητεία στο ελληνικό Κοινοβούλιο βρισκόμενος μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία: με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναταραχή μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει πως έχει ευχέρεια χρόνου, τουλάχιστον όσο θα χρειαστεί για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κινήσεων -η αποδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχασε απρόσμενα τον επί 15 χρόνια επικεφαλής του, επιτρέπει στην Χαριλάου Τρικούπη να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες αντιπολίτευσης μέσα στην Βουλή, ειδικά μπροστά στα πρώτα νομοσχέδια που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση.

Η πρώτη του κίνηση για την σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα σηκώσει το βάρος αυτό είχε και πάλι να κάνει με την ανανέωση, αλλά και με τις επιδόσεις του κόμματός του: από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες ήταν υποψήφιος ο Ανδρουλάκης, στις δύο εκλεγόταν ένας νέος σε ηλικία υποψήφιος -στην νότια Αθήνα ο Παύλος Χρηστίδης και στο Ηράκλειο ο (δεύτερος σε σταυρούς πίσω από την Ελένη Βατσινά) Φρέντυ Παρασύρης. Με γνώμονα αυτό, αλλά και το γεγονός πως σε τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες της Κρήτης το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο κόμμα (δείχνοντας τον ρόλο που παίζει το νησί στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως αυτή ορίζεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ), ο Ανδρουλάκης διάλεξε τελικά την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής το ιστορικό στέλεχος Χάρη Καστανίδη με σχετικές αντιδράσεις…

 

ΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την  «επιτυχή ελληνική πολιτική  φύλαξης των συνόρων»


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

30/06/2023

Σύμφωνα με σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, «λίγες ημέρες μετά από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, με θύματα εκατοντάδες αδικοχαμένους νεκρούς και αγνοούμενους, κι ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές οι επιβαλλόμενες σαφείς απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες του, είναι πρόκληση οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την "επιτυχή ελληνική πολιτική φύλαξης των συνόρων"».

«Όσο για τον "αγώνα" που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έδωσε η Ελλάδα για την "καθολική συμφωνία" των κρατών της ΕΕ στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της», επισημαίνει ο Περισσός, «σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των ξεριζωμένων, που είναι το έδαφος για την γιγάντωση της δράσης των κυκλωμάτων διακινητών.

Όμως, απέναντί της θα βρει την πραγματική μαχητική αντιπολίτευση του ΚΚΕ και τους κοινούς αγώνες Ελλήνων, μεταναστών εργατών και προσφύγων για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

Αντικειμενικοί παρατηρητές εκφράζουν την άποψη ότι το αρτηριοτικό ΚΚΕ είναι αδιόρθωτο και δίνει δικαιώματα στους ανθέλληνες γείτονες.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΛΥΣΗ: για «Νατοϊκές προτάσεις στα Ελληνοτουρκικά κατά της Ελλάδας

 


Μέχρι στιγμής μόνο η Ελληνική Λύση έχει αντιδράσει σε όσα αποκαλύπτονται ότι προωθούνται μέσω ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΝΑΤΟ προκειμένου να «κατευνάσει» την Τουρκία, προτίθεται να «διαγράψει» από τους χάρτες των ασκήσεων και αποστολών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τις θαλάσσιες ζώνες, αντικαθιστώντας τες με «συντεταγμένες»”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Προσθέτει ότι “πρόκειται για μία ιταμή, αδιανόητη, εγκληματική ενέργεια κατά της Ελλάδας και ολόκληρου του ελληνισμού” και ότι η “Ελληνική Λύση για άλλη μια φορά δυστυχώς δικαιώνεται, καθώς προειδοποιούσε ότι η πολιτική του «πρόθυμου συμμάχου» θα οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα”.

Σύμφωνα με την Ελληνική Λύση “η χρήση του βέτο είναι πλέον επιβεβλημένη” ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “η Ελληνική Λύση προειδοποιεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. πως εάν ανεχθεί αυτό το ανοσιούργημα, διαπράττει προδοσία κατά της Ελλάδας και της Κύπρου”.


 ΝΙΚΗ: Νέο μάθημα «αγνότητας» προτείνει ο Νατσιός της «Νίκης» για τα σχολεία



Newsroom
03/07/2023

    «Δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε θρησκόληπτοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός - Πώς διαχώρισε το κόμμα του από τους Σπαρτιάτες, τι είπε για τα εμβόλια και η πρόταση για το μάθημα... αγνότητας στα σχολεία

«Για μας η πίστη είναι εκ κοιλίας της μητρός, είναι βίωμα και ζωή το μάθαμε από πολύ μικροί δεν το διαφημίζουμε», τόνισε ο Δημήτρης Νατσιός και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Νίκη είναι ένα κόμμα φασιστών και θρησκόληπτων. «Ο λαός μας ζυμώθηκε με την πίστη του και την φιλοπατρία. Η διαφορά μεταξύ της φιλοπατρίας και του φασισμού ποια είναι; Μπορεί και οι δύο να λένε ότι αγαπούν την πατρίδα αλλά αυτός που πιστεύει στην άδολη φιλοπατρία, σέβεται και τις πατρίδες των άλλων», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος και υποσχέθηκε ότι η «Νίκη» θα αγωνιστεί «με σθένος, δυναμισμό, ευγένεια και πραότητα για τον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι και τα μέλη του κόμματος είπε ότι «εκτός από την πίστη, βλέπουμε και την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων». «Θα σεβαστούμε αν κάποιος θέλει να δώσει πολιτικό όρκο στην Βουλή, για όνομα του Θεού…. Μπαίνοντας στην τάξη, πολλές φορές έκανα τον σταυρό μου, αυτό είναι κακό;», είπε ο κ, Νατσιός, λέγοντας ότι στην καριέρα του ως εκπαιδευτικός έχει «αγκαλιάσει» παιδιά άλλων εθνικοτήτων και θρησκευμάτων.

Ως προς την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος, ο κ. Νατσιός είπε ότι «οι όροι δεξιά και αριστερά εισήχθησαν στην πολιτική ζωή στην Γαλλική Επανάσταση». «Νωρίτερα δεν υπήρχαν Έλληνες; Υπήρχαν οι Ρωμιοί, ενώ παλαιότερα είχαμε διάφορα ονόματα. Δεν έχουμε αριστερές και δεξιές παρωπίδες, δεν είμαστε ακροδεξιό κόμμα, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα και μας αδικεί ότι μας λένε ακροδεξιούς», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον πατέρα της και την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας


NEWSROOM IEFIMERIDA 03/07/2023

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτασε στη Βουλή για την ορκωμοσία, με τον σύντροφό της και βουλευτή πλέον του κόμματός της Διαμαντή Καραναστάση.. Στη Βουλή είχε φθάσει νωρίτερα και ο πατέρας της, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, όπως και οι βουλευτές της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη συνέχεια μπήκαν και οι 8 στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να τους χαιρετά. Αμέσως μετά πήραν τη θέση τους στα βουλευτικά έδρανα περιμένοντας να ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας.  Τα μέλη της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας είναι:

Επικεφαλής-πρόεδρος της ΚΟ: Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επικρατείας: Αλέξανδρος Καζαμίας

Α' Αθηνών: Διαμαντής Καραναστάσης

Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών: Τζώρτζια Κεφαλά

Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών: Σπύρος Μπιμπίλας

Ανατολικής Αττικής: Έλενα Καραγεωργοπούλου

Α' Θεσσαλονίκης: Μιχάλης Χουρδάκης

Β' Θεσσαλονίκης: Αρετή Παπαϊωάννου.

 

ΣΣ: Το κόμμα Σπαρτιάτες δεν έχει ακόμη βγει στον αέρα και δεν έχουμε αυτούσιες ανακοινώσεις.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια