Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ.1848)

 Ο Ελληνικός Λαός πανίσχυρος έδωσε τη λύση…

 

 

Οι διπλές βουλευτικές εκλογές του 2023 μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής 25 Ιουνίου έλαβαν τέλος, η αυλαία έπεσε. Τα αισθήματα χαρμολύπης που άφησε πίσω της θεωρούνται φυσιολογικά. Και τούτο γιατί υπήρξαν κόμματα και ψηφοφόροι, που χάρηκαν με τη νίκη τους ή τη διατήρηση της δύναμής τους , ενώ άλλοι έχασαν και θεωρούνται ηττημένοι. Ας δούμε όμως ακροθιγώς την χαρτογράφηση κάποιων θεμάτων που αποτυπώνουν αντικειμενικά δεδομένα, όπως τα βλέπει ο δικός μας φακός της δημοσιογραφίας μέσα από το άρθρο μας «Με το θάρρος της γνώμης».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης είχαμε πει ότι το «Διακύβευμα των εκλογών» συνίστατο στο δίλλημα « Μητσοτάκης ή Τσίπρας;» και ήλθαν οι πολίτες της χώρας με την ψήφο τους και διαχώρισαν την ήρα από το στάρι, που λέγει και ο θυμόσοφος Λαός. Οι δύο κυρίως μονομάχοι στην κούρσα των εκλογών είχαν προσωπικά δεδομένα Πολιτικής Πρωθυπουργικής διαδρομής. Παράλληλα όμως η περίοδος που διακυβέρνησαν είχαν αφήσει το αποτύπωμά τους, ανάλογα με τα πεπραγμένα τους. Αυτά τα πεπραγμένα και η φερεγγυότητα του καθενός μέτρησαν.

Οι εκλέκτορες είχαν μπροστά τους ένα προηγούμενο Πρωθυπουργό, τον Αλέξ. Τσίπρα, ο οποίος βαρύνονταν για σωρεία δυσμενών αποφάσεων και πράξεων που άγγιζαν την αξιοπιστία του. Κάποιοι τον προώθησαν για να δώσει αντεθνικές λύσεις σε θέματα Εθνικής Κυριαρχίας, όπως ήταν το Σκοπιανό και τα Μνημόνια του Γ. Παπανδρέου. Ξεπούλησε, κατά το κοινώς λεγόμενο από τον Λαό, τη Μακεδονία μας, κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και παραχώρησε τον οικονομικό έλεγχο επί 99 χρόνια στα Εθνικά περιουσιακά στοιχεία με την αποδοχή μέτρων της Τρόϊκα και άλλα. Όσο για την πολιτική αξιοπιστία, αυτή ήταν έκπτωτη.

Απέναντι στον κ. Τσίπρα οι πολίτες είδαν ότι ο μέχρι χθες Πρωθυπουργός τους, αν και παρέλαβε μία χώρα που βρίσκονταν στα τάρταρα, καταχρεωμένη, υποχείρια στην ΤρόΪκα, με διαλυμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και άλλα δεινά, έβαλε πλάτη με θάρρος, αποφασιστικότητα, εργατικότητα και συναίσθηση της Εθνικής του αποστολής του. Νοικοκύρεψε τα οικονομικά του κράτους ενίσχυσε, κατά δύναμη, τους μικρομεσαίους και τον επιχειρηματικό κόσμο. Αναδιοργάνωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και προέβη σε εξοπλιστικά προγράμματα απέναντι σε μία Τουρκία, που ζητάει «Γην και ύδωρ» από την Ελλάδα. Εμπέδωσε την Ασφάλεια και έδωσε στους Έλληνες την Εθνική τους αξιοπρέπεια. Και τότε ο Λαός, μπροστά στην κάλπη, είπε: «Ο κύβος ερρίφθη»!

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια