Header Ads

UNICSLEGAL - Άγ. Ιωάννης Ρώσος Α (Φ. 1844)

 

 

 Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

Κυριάκος Κόκκινος *

 Η ετήσια προσκυνηματική ολονύκτια πνευματική Πεζοπορία της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Προς τον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου  (Α)

Χιλιάδες πιστοί  προσκύνησαν και φέτος την Παρασκευή 26.5.2023

 

Η ετήσια προσκυνηματική ολονύκτια πνευματική Πεζοπορία της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ με την αδελφή Ομάδα ΟΔΕΥΩ, εις ανάμνηση, αναζήτηση και ταπεινή προσέγγιση του υποδείγματος Ζωής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου - Περπατήσαμε και προσευχηθήκαμε υπέρ της των Πάντων Ενώσεως για το Καλό, για όλον τον Κόσμο, στο παλαιό δασικό μονοπάτι, το οποίο και σημάναμε για όλους τους ένθεους προσκυνητές, που θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν αντί της ασφαλτικής διαδρομής.

 Έχουμε τον άφθαρτο πλούτο μέσα στην αυλή μας - Ας τον αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε!

Κάθε φυσική δραστηριότητα που δοκιμάζει και διευρύνει τα όρια του καθενός, αποκτά άλλη διάσταση, όταν συνδέεται με πνευματικές αναφορές και ανησυχίες !

Την Παρασκευή το βράδυ, 26/5/2023, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, μεταβήκαμε, όπως κάθε χρόνο, στη θέση Άγιος στη Δίρφυ Ευβοίας, απ’ όπου ξεκινήσαμε μία πνευματική ημιμαραθώνια πεζοπορία, 22 περίπου χιλιομέτρων, από το δασικό μονοπάτι, μέχρι το Ν. Προκόπι Ευβοίας, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, που γιορτάζει το Σάββατο, 27/5/2023.

Η πεζοπορία αυτή αποτελεί πνευματικό άθλημα και άσκηση με σωματική κίνηση, ψυχική αγαλλίαση μέσα στην υπέροχη φύση του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Δαφνώνα και πνευματική ανάταση, που διενεργείται κάθε χρόνο από χιλιάδες προσκυνητές, που επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο και ψυχοπνευματικό δυναμικό στην αναζήτηση του Κυρίου των Δυνάμεων και τελείται εν σιωπή και προσευχή.

Μαζί με πολλούς άλλους αδελφούς, ακόμη και παιδιά, βαδίσαμε μέσα στη νύχτα, μια δύσκολη και πανέμορφη διαδρομή, που διασχίζει τις κεντρικές οροσειρές της Εύβοιας, μέσα από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, με δάση, νερά, παρέα με το σκοτάδι της νύχτας, το φως της σελήνης και των άστρων, κυρίως όμως το πνευματικό Φως, που μας οδηγεί, το λαμπερό γαλαξία και τους μαγευτικούς ήχους της φύσης.

Μία πορεία νίψης, προσευχής και διαρκούς «διαλογισμού», ενός ιδιαίτερου διαλόγου, που αναπτύσσει φυσικά ο άνθρωπος με τον εαυτό του και το Δημιουργό του, τις ώρες εκείνες, που η ψυχή του κενώνεται από το εγώ της και ξεχειλίζει από την απροϋπόθετη χαρά του δώρου της Ζωής και την όλα συνέχουσα Αγάπη, συμβαδίζοντας με το ΠΑΝ, στην εξελικτική πορεία του Σύμπαντος Κόσμου προς την των Πάντων Ενότητα!

Βγαίνοντας νικητές από μια μεγάλη δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα, μετά από μνημονιακές καταρρεύσεις, υγειονομικούς εφιάλτες, πολέμους και διαρκή εξωτερική ανασφάλεια, ήταν μία ευκαιρία να αναλογιστούμε από πού απορρέει η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και η ΖΩΗ και να αναπέμψουμε Ευχαριστία προς Τον τα Πάντα Ζωοδοτούντα και Συνέχοντα Κύριο για τις σπουδαίες δωρεές της Ζωής και των αγαθών της!

Στο Προκόπι φθάσαμε πρωινές ώρες, για να παρακολουθήσουμε την πανηγυρική θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση του άφθαρτου λειψάνου του Αγίου.  Η συμμετοχή στην πεζοπορία και στην εορτή αποτελεί μία μυσταγωγία, που αξίζει να ζήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας!

Όσοι θέλετε να έρθετε μαζί μας, προγραμματιστείτε έγκαιρα για τη συνάντησή μας, συν Θεώ, στις 26 Μαΐου 2024.

 

*Ο Κυριάκος Ε. Κόκκινος, είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, COACH, Εκπαιδευτής Ενηλίκων από την Κόρινθο, διαμένων στην Αθήνα

 


Δεν υπάρχουν σχόλια