Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑ ΤΖΕΝΗ (ΣΥΡΙΖΑ) (Φ.1841)

 

Γιατί στις 21 Μαίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Ελλάδα και την Κορινθία

 

 

 

Της Τζένης Σουκαρά

 Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά στην Ελλάδα και εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς ή να διατρέφονται σωστά.

Το  29% βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στην περίπτωση παιδιών ηλικίας 17 ετών καί κάτω.(έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ)

Αυτή είναι η Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη.

Υποσχέθηκε στους κουρασμένους, απο την 10ετή κρίση Έλληνες, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και παραδίδει τη χώρα στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη αντί να μας εξηγήσει πώς το πέτυχε αυτό , μας εμπαίζει τάζοντάς μας αυτά που δεν έκανε 4 χρόνια.

Δεν μας εξηγεί γιατί σήμερα οι Έλληνες δεν προοδεύουν, αγοράζουν με κουπόνια τη ζωή τους και με εξευτελιστικά καλάθια του νοικοκυριού ζουν. Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα πολυέξοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης που δανείστηκε περίπου 44 δισ ευρώ και έφτασε το δημόσιο χρέος στα 400 δισ ευρώ για να τα μοιράσει σε ημετέρους, μαζί με τις  λίστες επικοινωνίας ,ζητά τώρα να κάνουμε "σκόντο" στα μέτρα ανόρθωσης της κοινωνίας.

Εκείνος όμως δεν έκανε σκόντο στα υπερκέρδη των Σούπερ Μάρκετ όταν μονοδρομούσε τις κατευθύνσεις μας προς αυτά.

Ούτε έκανε σκόντο στα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων, των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, και κινδυνεύουν σπίτια και επιχειρήσεις από τους αδιανόητους λογαριασμούς που οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε στο έλεος των πλειστηριασμών, με τον πτωχευτικό νόμο, 700.000 σπίτια .

Και όλα αυτά διοικώντας μια χώρα έξω από τα μνημόνια.

Καμία κρίση δεν διαχειρίσθηκε σωστά ούτε την υγειονομική κρίση ούτε την ενεργειακή. Και στις δυο οι Έλληνες έγιναν πειραματόζωα μιας ιδιότυπης συνευθύνης με βαρύτατο τίμημα.

Στην πρώτη βιώσαμε τον εγκλεισμό και την ανασφάλεια.Τις υγεινομικές συνθήκες στο βωμό του κέρδους . Και όταν όλα οδηγούσαν σε αδιέξοδο τότε η ατομική μας ευθύνη βάραινε της συλλογικής.

Μετρήσαμε χιλιάδες θανάτους , τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη.

Το καταρρακωμένο σύστημα υγείας άντεξε.

Ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης.Και κατόπιν απαξιώθηκε σκοπίμως. Οι γιατροί μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας ένωσαν τις δυνάμεις τους. Και στην Κορινθία, στηλίτευσαν το γεγονός, απαίτησαν  προσλήψεις και κατήγγειλαν την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ουτε μια πρόσληψη γιατρού δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια στην Κορινθία.

Η υγεία σε αυτόν τον τόπο υπάρχει μόνο από τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών .

Πριν έλθει η ενεργειακή κρίση οι Έλληνες συναντηθήκαμε με την ακρίβεια. Και μετά με την αισχροκέρδεια που βαφτίστηκε κρίση.

Και όταν ήλθε η επισιτιστική κρίση από τα επιδόματα πήγαμε στα καλαθια.

Μέχρι που φτάσαμε στα pass για τους νέους που μπήκαν στο προεκλογικό παζάρι , εκεί πριν το passport.

Οι νέοι δεν έχουν να ζήσουν, δεν ζουν, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το παιδικό τους δωμάτιο. Εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τη χώρα που δεν είναι καθόλου φιλική για εκείνους.

Ο Κ. Μητσοτάκης τους κυνηγησε παντού. Στους κινηματογράφους, στα πανεπιστήμια, στις πλατείες, στις διαδηλώσεις.

Σήμερα τους δίνει pass για να μην φύγουν από την γαλάζια παράταξη ,αποδεικνύοντας πόσο υποτιμημένους τους έχει.

Αντί να τους διασφαλίσει ένα μέλλον ελπιδοφόρο, σε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον, έβαλε αστυνομία στα πανεπιστημια, και ταρίφα στην παιδεία.

Επιθυμώντας να ενισχύσει το βολικό απροβλημάτιστο  απολιτικ της νεολαίας, δίνει επιδόματα.

Μόνο που αυτό το pass πνιγηκε στον λυγμό των Τεμπών. Εκεί που η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη  συγκρούστηκε με το σαθρό πρόσωπο του επιτελικού του κράτους.

Η σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη, το αδιανόητο δυστύχημα  έγινε το χειρόφρενο στην ανοχή!

Και ξαφνικά η καλοκουρδισμένη επικοινωνία κατέρρευσε.

Και αντικρίσαμε όλοι μια χώρα που βουλιάζει μέσα στο βούρκο της διαφθοράς , της ατιμωρησίας, της σήψης που διαβρώνει όλους τους πυλώνες της δημοκρατίας. Και παράλληλα υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ποτέ δεν ήξερε τίποτα.

Σε αυτό το τοπίο της εθνικής απελπισίας θα πρέπει να αναλογιστούμε:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4 χρόνια υπό το βάρος των μνημονιακών υποχρεώσεων.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε τα μνημόνια .Οι πολιτικές των άλλων μας έφεραν ως εδώ.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε απόθεμα 37 δισ στα ταμεία της χώρας.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ προέταξε την προστασία των ευάλωτων ομάδων και έγινε δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους που βρέθηκαν στα όρια της φτώχειας.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Και αυτό το διαπιστώνουμε και στην Κορινθία μας.

Τι έχουν να πουν πολιτικοί που εκλέγονται δεκαετίες για το πάγωμα των εργασιών στο Φράγμα του Ασωπού;

Το μεγαλύτερο έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ξεμπλοκαρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε στο 70% , επί ΝΔ και πάλι σταμάτησε!Σήμερα αποτελεί ντροπή τουλάχιστον να εξαγγέλεται από τα στελέχη της ΝΔ

Τι έχουν να μας πουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι για το νερό στην Κορινθία; Για τα χωράφια των αγροτών που καταστρέφονται από την λειψυδρία; Δεν πρόνόησαν; Δεν ήξεραν ; Δεν έπραξαν τίποτα. Ούτε ένα έργο ανακουφιστικό στην Κορινθία όλα αυτά τα χρόνια που επανεκλέγονται.

Τι έχουν να μας πουν οι πολιτικοί της Κορινθίας, που για χρόνια πρωταγωνιστούν ,για τον απαρχαιωμένο κανονισμό του ΑΟΣΑΚ που κανείς ποτέ δεν άγγιξε; Οι αγρότες όμως διψούν και η περιοχή μας φτωχαίνει.

Τι έχουν να μας πουν οι πολιτικοί της Κορινθίας για τις εργασιακές σχέσεις επί ΝΔ που διαμόρφωσαν ένα μεσαιωνικό τοπίο και στο νομό; Οι ομαδικές απολύσεις ξεκίνησαν, αναπτυξιακά πακέτα βγαίνουν εκτός Κορινθίας γεγονός που έχει θορυβήσει εκατοντάδες Κορίνθιους , μεγάλες επιχειρήσεις πωλήθηκαν ..

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμευόμαστε για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την ανασύσταση του ΣΕΠΕ καθώς και την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σε αυτό το ζοφερό τοπίο της ακρίβειας,της ανεργίας, της οικονομικής ανέχειας, της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, του νερού και της ΔΕΗ, της εθνικής μας κατάπτωσης , η λύση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι η μοναδική διέξοδος προς το φως για μια νέα Ελλάδα.

 Για ένα κράτος δικαίου που όλοι οι Έλληνες αναζητάμε.

Mε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και εφαρμόσιμο από τις πρώτες κιόλας ημέρες διακυβέρνησης.

Στις 21 Μαίου πάμε μπροστά ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δικαιοσύνη και δημοκρατία

Πάμε μαζί για να δικαιωθεί η φωνή των πολλών

Πάμε δυνατά μπροστά και με καθαρό πρόσωπο και στην Κορινθία!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια