Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1839)

 

 

 

 

Η κοινή γνώμη ικανοποιήθηκε από τη σύλληψη των βανδάλων του Κοιμητηρίου…

 Η καταστροφή δεκάδων μαρμάρινων τάφων στο Κοιμητήριο των Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων αποτελεί πράξη άθεη, απάνθρωπη και εγκληματική, γιατί αφενός προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Κορινθίων και τη μνήμη των νεκρών μας, αφετέρου αποτελεί καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας. Η εικόνα που αντιμετώπισαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αρμόδιοι του Δήμου, μηδέ του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα εξαιρουμένου, ήταν αποκαρδιωτική προκαλώντας θυμό, οργή και απέχθεια. Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν αποτελεί τη χειρότερη εγκληματική πράξη σε υλικές ζημίες, μετά από το ξήλωμα και την κλοπή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με προβολείς του περίγυρου του Ακροκορίνθου, που συνέβη πριν από δέκα περίπου χρόνια.

Χρέος της Ελληνικής Αστυνομικής Αρχής της Κορινθίας ήταν να κινήσει γη και ουρανό προς διαλεύκανση της όλης ενέργειας. Δεν έπρεπε να μείνει στην πρώτη εντύπωση, δηλαδή μόνο στους γνωστούς άγνωστους δράστες παράνομων ενεργειών, τους ρομά του παρακείμενου Οικισμού, αλλά να επεκταθεί η έρευνα σε βάθος. Οι Ρομά μας έχουν συνηθίσει στην αρπαγή καντηλιών, χρήσιμων προς πώληση αφιερωμάτων και μεταλλικών αντικειμένων, λαδιού κι αυτό είναι. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έμεινε μάρμαρο για μάρμαρο στην ευθεία της εισόδου που να μην έσπασε με βαριοπούλα και όχι μία αλλά πολλές, για να γίνει αυτός ο χαμός.

    Και κάτι ακόμη. Ήταν βέβαιο ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένα άτομα, αλλά για σπείρα οργανωμένη με πάνω από πέντε άτομα που θα δούλευε όλο το βράδυ ανενόχλητα με τσιλιαδόρους, αλλιώς δεν θα προκαλούταν αυτή η βιβλική καταστροφή. Ως εκ τούτου από την πρώτη ματιά η αξίωση τόσο των απλών πολιτών, όσο και των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ήταν να πάρει επάνω της το όλο θέμα, να λάβει υπόψη της τα δεδομένα και να αναζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης σε βάθος.

     Η ΕΛ.ΑΣ. Κορινθίας μας έχει κάνει διαχρονικά περήφανους για το Κοινωνικό της έργο. Έχει διαλευκάνει πολλές παράνομες πράξεις κι εμείς οι απλοί πολίτες περιμέναμε οπωσδήποτε να διαλευκάνει και μάλιστα σύντομα αυτό το έγκλημα. Και δεν πέσαμε έξω, αφού οι Αστυνομικοί μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημα των δημοτών. Η πείρα, οι διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο του είδους και η μεθοδολογία εκτίμησης παρόμοιας κατάστασης οδήγησε την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας στον εντοπισμό και σύλληψη των ενόχων. Πρόκειται για σπείρα 3+1 ατόμων που συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διερεύνηση της όλης υπόθεσης. Η κοινή γνώμη ευχαριστεί την Αστυνομία για τον συνεπή επαγγελματισμό της και ζητάει απονομή της Δικαιοσύνης… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Η Δεξιά με τις επιλογές της εξασφάλισε την Ειρήνη επί 72 χρόνια


Μια εκδήλωση  στα κατάλοιπα της παλαιάς γέφυρας της Διώρυγας Κορίνθου με αφορμή τα 82 χρόνια από τον Γερμανοϊταλικό πόλεμο κατά της Ελλάδας, μου έφερε στη μνήμη τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που επτάχρονο αγοράκι έζησα το μεγαλείο της νίκης του Ελληνοϊταλικού Πολέμου και τη φρίκη του Γερμανοελληνικού τοιούτου.  Στους πρώτους  μήνες μετά την 28η Οκτωβρίου 1940 εμείς οι πιτσιρικάδες της γειτονιάς της Αγίας Άννας Κορίνθου, των Τσακώνικων και του Συνοικισμού, χωρίς να έχουμε γνώση και συναίσθηση τι σημαίνει πόλεμος, γλεντάγαμε τις νίκες του Στρατού μας στα Βορειοηπειρωτικά βουνά της Αλβανίας κατά του εισβολέα.

Αργότερα όταν μας κήρυξε τον πόλεμο και η Γερμανία του Χίτλερ για να διασώσει το γόητρο της σύμμαχου Ιταλίας από την ντροπή της ήττας, ζήσαμε τη φρίκη του πολέμου όταν βομβαρδίστηκαν από τα Γερμανικά στούκας τρεις αμαξοστοιχίες στον Σ. Σταθμό Κορίνθου έμφορτες με πολεμοφόδια και τρόφιμα που προορίζονταν για το μέτωπο της Β. Ηπείρου. Την ίδια ώρα είδαμε στον αέρα, για πρώτη φορά Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στην περιοχή του Ισθμού με Αντικειμενικό Σκοπό την κατάληψη της μοναδικής οδικής και σιδηροδρομικής γέφυρας της Διώρυγας Κορίνθου. Ακούγαμε με δέος τον θορυβώδη κρότο πολυβόλων και τυφεκίων πριν ανατειναχτεί η γέφυρα από τους Έλληνες μαχητές της φρουράς.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Ελλάδα κατελήφθη από τη Γερμανία. Ζήσαμε τη Γερμανική κατοχή, τη φρίκη, την αντίσταση του Κομμουνιστικού ΕΛΑΣ, που αντί να πολεμάει τους κατακτητές βάλθηκε να σφάζει κυριολεκτικά την ελίτ της Ελληνικής υπαίθρου και τις Εθνικές Αντάρτικες ομάδες με στόχο την κατάληψη της εξουσίας μετά την απελευθέρωση και ένταξη της Ελλάδας στην ομάδα των βαλκανικών δορυφόρων της τότε Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών του υπαρκτού Κομμουνισμού. Ζήσαμε την απελευθέρωση μετά από τέσσερα χρόνια σκλαβιάς και ακόμα ένα πόλεμο που κήρυξαν το 1946  οι Κομμουνιστές, τον λεγόμενο «συμμοριτοπόλεμο» που αργότερα μετονομάστηκε « εμφύλιος».

Ευτυχώς η πλάστιγγα της νίκης στεφάνωσε, μετά από εκατόμβη θυμάτων εκατέρωθεν τον Εθνικό Στρατό στη μεγάλη εθνική νίκη στον Γράμμο και στο Βίτσι της Φλώρινας. Από το 1951 η Ελλάδα για μεγάλο διάστημα υπήρξε μία χώρα μέλος των σημαντικότερων Αμυντικών, Οικονομικών και Πολιτικών της Ευρώπηςτο 1981, του ΝΑΤΟ το 1982 και άλλων φορέων ακολουθώντας ευτυχώς την καλύτερη επιλογή με προσανατολισμό τη «Δύση», που μας διαφύλαξε εν Ειρήνη επί 73 χρόνια. Μπορείτε να σκεφθείτε τι σημαίνει αυτό; που πέτυχαν Κυβερνήσεις της δεξιάς; Το συλλαμβάνετε;      

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Προεκλογικές υποσχέσεις με αντίκρυσμα…


Από την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα μπήκε πραγματικά και όχι φραστικά στην προεκλογική βουλευτική περίοδο. Όλα τα πολιτικά κόμματα βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη «Πανέτοιμα να διασώσουν την Ελλάδα από την καταστροφή». Τουλάχιστον αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας, που κυβέρνησε τον τόπο τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια. Φυσικόν είναι αφού το μέχρι χθες κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε την απόλυτη εξουσία να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών για την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, να έχει το πάνω χέρι. Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι πανέτοιμο να μπει στην αρένα της εκλογικής μάχης.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις υπόψη μας παρακολουθήσαμε τις πρώτες προεκλογικές κινήσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και τις βρήκαμε να είναι σοβαρές και ισορροπημένες, ως προς την καλύτερη οργάνωση. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας το γνωστό πως «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία την Κυριακή από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά της Κρήτης, ακολούθησε το Ρέθυμνο και προφανώς άφησε για αργότερα το Ηράκλειο και άλλες πόλεις της Κρήτης.

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες φέρνουν τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται και να ομιλεί σε Συνοικίες της Αθήνας όπου παρουσιάζει κατά τον καλύτερο τρόπο σε πυκνό και θερμό ακροατήριο το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία. Στα πρώτα δείγματα γραφής των νέων προγραμματικών δηλώσεων αναφέρθηκαν ενδιαφέρουσες Ενότητες, που αγγίζουν τους περισσότερους Έλληνες πολίτες. Αυτές που απομονώσαμε είναι: Η παραγωγική Ελλάδα, η Κοινωνική Ελλάδα, η Ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα, η δίκαιη Ελλάδα και η ισχυρή Ελλάδα. Πάνω σ΄αυτές τις Ενότητες σκοπεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει βαρύτητα, δίνοντας λεπτομερή υπόσχεση για καθεμία στον Ελληνικό Λαό, έχοντας πάντα υπόψη του να τηρήσει τον πολιτικό του λόγο, όπως και την προηγούμενη τετραετία.

Και δεν έμεινε μόνο σ΄αυτές τις υποσχέσεις ο κ. Μητσοτάκης. Υποσχέθηκε παράλληλα ότι μέσα στην επόμενη τετραετία θα καταργήσει εντελώς το τέλος επιτηδεύματος, ενώ θα συνεχίσει να δίνει επιδόματα σε όσους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να καταργηθεί παντελώς. Το υποσχέθηκε μαζί με άλλα και θα το πράξει. Αυτό είναι βέβαιο και αναμενόμενο…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 




Η Τουρκική απειλή και το δόγμα Αποτροπής…


Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στα τηλεπαράθυρα κάποιοι το ονομάζουν Δημοκρατική δημοσιογραφία, αφού εκεί ο καθένας μπορεί αβίαστα να πει ό,τι του κατεβάσει η κούτρα, ενώ άλλοι έχουν αντίθετη γνώμη. Αντί να αφήνουν κάτι σοβαρό και χειροπιαστό οι τηλεπαρουσιάσεις, συσκοτίζουν από την άναρχη συζήτηση το μυαλό και τη σωστή πληροφόρηση. Δεν βγαίνει δηλαδή εύκολα άκρη. «Κάτσε βρες τ΄αυγό και κούρευτο». Αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με αφορμή την Ελληνοτουρκική κρίση ένα σωρό ειδήμονες, εκ των οποίων μερικοί έχουν πραγματική μόρφωση και τίτλους σπουδών, ενώ κάποιοι άλλοι αυτοτιτλοφορούνται γεωστρατηγικοί, γεωπολιτικοί ή ειδικοί αναλυτές διαφόρων κλάδων και χωρών.

Έχει γίνει του συρμού π.χ. για τα Ελληνοτουρκικά η λέξη «Αποτροπή», την οποία χρησιμοποιούν οι πάντες για να τονίσουν το πώς αντιμετωπίζει ή πρέπει να αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα την επιθετικότητα της Τουρκίας. Μεγάλη λέξη, αναγκαία όμως για κάθε επεκτατικό επιβουλέα κράτος. Συνήθως αποτελεί σοβαρή Αρχή του Πολέμου, την οποία χρησιμοποιούν τα ειρηνικά κράτη, αυτά που αποφεύγουν τον πόλεμο ή τα πλέον ανίσχυρα κράτη έναντι υπέρτερου αντιπάλου. Για να πετύχει το δόγμα της Αποτροπής, το κράτος που θα το χρησιμοποιήσει οφείλει να έχει προετοιμαστεί προς τούτο. Να γνωρίζει η πολιτική, αλλά και η Στρατιωτική Ηγεσία πως θα το κάνει με την προετοιμασία του Έθνους σεβαστό στην απέναντι πλευρά.

Οι παράγοντες που συνιστούν τη λεγόμενη Αποτροπή, για να σκεφτεί σοβαρά ο επιτιθέμενος τι τον περιμένει σε έμψυχο και άψυχο υλικό αποτέλεσμα της πράξεώς του, έχουν απόλυτη σχέση με τις λεγόμενες «Κόκκινες γραμμές», με τη σοβαρότητα της πολιτικής βούλησης του αμυνομένου, με τη στρατιωτική αποτελεσματική ισχύ, τις δυνατότητες εξοπλισμών και τη φήμη των απέναντι Ενόπλων Δυνάμεων, με την κοινωνική αποδοχή σε θέματα προάσπισης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, έστω και με ανθρώπινο κόστος θυσιών. Όλα αυτά όμως αποτελούν αδήριτη ανάγκη να τα λάβει υπόψη του ο επιτιθέμενος, για να αποφύγει τις συνέπειες και τυχόν τον εξευτελισμό της φασιστικής Ιταλίας του 1940.

Η Τουρκία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ και οπωσδήποτε γνωρίζει πάρα πολλές πτυχές του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας γι’ αυτό τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος τις ενστάσεις τους για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Να ταχτούν αλληλέγγυα στον εξοπλιστικό τομέα και τις αμυντικές δαπάνες. Έτσι τα βλέπω… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια