Header Ads

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... (Φ. 1835)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Οι πεζόδρομοι της πόλεως Κορίνθου έχουν χάσει την έννοια και τον σκοπό για τον οποίον έχουν γίνει πεζόδρομοι. Μερικοί ιδιοκτήτες καταστημάτων, κυρίως αναψυκτήριων, το έχουν παρακάνει. Έχουν δημιουργηθεί μόνιμες κατασκευές με κρύσταλλα στα πλαϊνά, που μειώνουν κυριολεκτικά το άνετο πέρασμα. Έχω την εντύπωση πως οφείλει ο Δήμος Κορινθίων να βάλλει τάξη στην άναρχη εκμετάλλευση των πεζόδρομων της πόλεως. Μήπως θα έπρεπε κάποια δημοτική επιτροπή να μελετήσει σχετικό κανονισμό, ώστε να τηρούνται βασικοί όροι από κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία; Μήπως; Στο χέρι του Δήμου είναι…

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Στο Λουτράκι υπάρχει και λειτουργεί κανονικά μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας το κτιριακό συγκρότημα του CASINO Λουτρακίου. Με την προηγούμενη διοίκηση υπήρχε συγκροτημένο Γραφείο Τύπου, το οποίο κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξέδιδε δελτία τύπου με πληροφορίες προς ενημέρωση του κοινού της Λουτρόπολης. Μετά την αλλαγή δεν ακούγεται το παραμικρό λες και όλα είναι νεκρά. Δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εμείς οι δημότες κάποια πράγματα κοινού ενδιαφέροντος. Να το περιμένουμε;

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί ότι ο Δήμος Βέλου-Βόχας είναι ο μοναδικός Δήμος που στερείται βασικών έργων υποδομής, όπως ένας Βιολογικός Καθαρισμός, το υδρευτικό και το αποχετευτικό δίκτυο. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για συνεργασίες με όμορους Δήμους ή προώθηση αυτοτελών δημοτικών έργων. Έχουν περάσει δεκάδες χρόνια που διαρκεί αυτή η κατάσταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιοτική ζωή των δημοτών και κατοίκων σε μια πολύ σημαντική θαλάσσια περιοχή με πλήθος παραθεριστικών κατοικιών και οικισμών. Δεν μπορεί ο Δήμος να μας ενημερώσει που βρίσκονται αυτά τα αναγκαία έργα;

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Οι δημοτικές εκλογές πρόκειται να γίνουν μετά από περίπου έξι μήνες και το τοπίο υποψηφίων Δημάρχων δεν έχει αποκρυσταλλωθεί ακόμη στην περιοχή. Τέτοια απαξίωση του θεσμού δεν έχουμε ξαναδεί στην περιοχή μας. Το ερώτημα αν υπάρχουν άξια τέκνα της περιοχής μας να μπουν διεκδικητικά, ως νέα πρόσωπα, έχει αποτυπωθεί βαθιά στις σκέψεις πολλών δημοτών. Οι τυχόν φιλόδοξοι δεν τολμούν γιατί έχουν ως δεδομένο παρελθόντα έτη, στα οποία άξιοι αυτοδιοικητικοί άνδρες  πληγώθηκαν από τις μεταξύ τους αντιδικίες στην πρωτοκαθεδρία. Γιατί εσύ και όχι εγώ. Έτσι θα πάμε πάλι; Στους τυφλούς θα μείνει ο μονόφθαλμος;

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Διάβασα σε προηγούμενο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας τα καλά λόγια που επισημάνατε για τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, λέγοντας στο τέλος ότι δικαιούται ακόμη μια θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του. Εγώ θα έλεγα πως έχετε δίκαιο, αλλά θα συμπλήρωνα γιατί ακόμη μια θητεία και όχι περισσότερες; Ο Δήμαρχός μας αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο μας και από ό,τι βλέπουμε μέχρι σήμερα τα πάει πολύ καλά στα δημοτικά πράγματα, που τάχτηκε να υπηρετήσει. Αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας, ενώ δεν αφήνει απέξω τα σοβαρά έργα…

ΝΕΜΕΑΣ: Διάβασα στον Αθηναϊκό τύπο ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας επιχορήγησε σε «Νέες εντάξεις 89 έργων ύψους 162,6 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών ». Τα χρήματα δόθηκαν σε δεκάδες δήμους της χώρας, αλλά σε κανέναν Δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μηδέ στον ιστορικό μας Δήμο Νεμέας. Έχω τη γνώμη πως ο Δήμαρχος Νεμέας, που έχει ανάγκες από εκτέλεση δημοτικών έργων θα πρέπει κάτι να κάνει. Να πάει στον αρμόδιο Υπουργό να θέσει τα πράγματα με το όνομά τους. Να διεκδικήσει το δικό μας μερίδιο από τα τόσα εκατομμύρια.

 

 Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

  • Συνελήφθησαν -56- άτομα, προσήχθησαν -97- και έγινε έλεγχος σε -976-.
  • Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -774- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -283- παραβάσεις.
  • Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κυνηγετικά όπλα και δενδρύλλια κάνναβης.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 20.3.2023 έως και χθες (23.3.2023), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -976- άτομα, εκ των οποίων -774- ήταν ημεδαποί και -202- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -774-οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -97- άτομα, από τα οποία -69- ήταν ημεδαποί και -28-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -56- άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

  • Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή.
  • Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Εξιχνιάστηκαν:

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε κατάστημα και όχημα, αντίστοιχα, που έγιναν την 18-19.3.2023 στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -283- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Χειροπέδες σε 24χρονο στο Κιάτο Κορινθίας

Συνελήφθη, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 24χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, για κλοπές.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής στο ΚΤΕΛ Λουτρακίου Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία (1) περίπτωση κλοπής στο ΚΤΕΛ Λουτρακίου, που έγινε την 26.1.2023 στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κόρινθος: Απόπειρα διάρρηξης γνωστού κουρείου

Απόπειρα διάρρηξης γνωστού ανδρικού κουρείου στην πόλη της Κορίνθου, σημειώθηκε  βράδυ και ώρα 23:15.  Οι δράστες, έσπασαν την τζαμαρία της επιχείρησης που βρίσκεται επί της οδού Δαμασκηνού και προσπάθησαν να τη διαρρήξουν, ωστόσο, πιθανότατα έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

korinthosTV

Κόρινθος: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθησαν, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 23 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου

Βραχάτι: Συνελήφθη για πλαστογραφία ένας 44χρονος Συνελήφθη, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, 44χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

 Κόρινθος: Νεαροί είχαν ρημάξει επιχειρήσεις Συνελήφθη, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 28χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας 21 και 25 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν από αποθήκη ημεδαπού, -1- ηλεκτρικό πατίνι, -1- αλυσοπρίονο και -5- κιλά χαλκό, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε.  Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 13.3.2023 έως την 18.3.2023, διέπραξαν ακόμη -3- περιπτώσεις κλοπών και -1- απόπειρα αυτής σε επιχειρήσεις, όπου αφαίρεσαν κλιματιστικές μονάδες.  Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ  ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

«Διανύουμε εποχή δημιουργικού εκσυγχρονισμού για την ελληνική αμυντική βιομηχανία»


Newsbomb 27/03/2023

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του κάνει λόγο για σημαντικές εξελίξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρεται στην εξοπλιστική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων που συντελείται τα τελευταία χρόνια.

«Τα συστήματα αυτά θα επισφραγίσουν την ελληνική στρατιωτική υπεροχή στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας μας για δεκαετίες», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει και τα έργα που έχει αναλάβει η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Αναλυτικά το άρθρο του Νίκου Χαρδαλιά:

«Η εντολή για μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που έδωσε ο ελληνικός λαός στη Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019 δεν θα μπορούσε ασφαλώς να μην περιλαμβάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά από μια τραυματική περίοδο «ισχνών αγελάδων», που ήταν απόρροια των δύσκολων οικονομικών δεδομένων της δεκαετίας του 2010, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έλαβε με την έναρξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης μια ξεκάθαρη κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: Οικοδομείστε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στόχος φιλόδοξος και μακροπρόθεσμος, αλλά ταυτόχρονα απολύτως επίκαιρος και αναγκαίος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίστηκαν αποφασιστικά εντός της προηγούμενης τετραετίας. Κρίσιμο σκέλος αυτής της προσπάθειας ήταν τα εμβληματικά εξοπλιστικά προγράμματα, όπως η προμήθεια είκοσι τεσσάρων υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale και τριών φρεγατών Belharra. Μαζί με την επικείμενη παραγγελία μιας μοίρας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard 2Α4, την απόκτηση νέων, υπερσύγχρονων ερπυστριοφόρων ΤΟΜΑ, καθώς και την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper, τα συστήματα αυτά θα επισφραγίσουν την ελληνική στρατιωτική υπεροχή στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας μας για δεκαετίες.

Οι προμήθειες εξελιγμένων οπλικών συστημάτων έχουν όμως περιορισμένη αξία, αν δεν υλοποιούνται υπό το πρίσμα ενός μεθοδικού και ολιστικού πλάνου αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων μιας χώρας. Πιο συγκεκριμένα, χωρίς μια ισχυρή και εξωστρεφή αμυντική βιομηχανία που να προάγει την καινοτομία και να ενισχύει την αυτάρκεια, οι αμυντικές ανάγκες όχι μόνο δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς, αλλά δύνανται ακόμα και να μετατραπούν σε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας. Για αυτό τον λόγο, σε όλα τα φιλόδοξα εξοπλιστικά προγράμματα της τελευταίας τετραετίας, επιδιώχθηκε η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Belharra, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθεί σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο σε ελληνικές εταιρείες.

Τον Ιούλιο του 2019, η ελληνική αμυντική βιομηχανία απείχε πολύ από την αξιοποίηση της πραγματικής δυναμικής της. Τα διαχρονικά αίτια είναι γνωστά, ακόμα και πέραν των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ». Επομένως, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, απαιτούνταν εκ μέρους της κυβέρνησης η ανάληψη αποφασιστικής δράσης, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους.

Σήμερα, μετά από τέσσερα σχεδόν έτη διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, το τοπίο έχει διαφοροποιηθεί. Οι ελληνικές αμυντικές εταιρείες παρουσιάζουν πλέον τα προϊόντα τους στις κορυφαίες αμυντικές εκθέσεις στον κόσμο, όπως την AUSA στις ΗΠΑ και τη Euronaval στη Γαλλία. Μάλιστα, μεταξύ 9 και 11 Μαΐου, θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά η δική μας Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA στην Αθήνα, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής 350 κορυφαίες αμυντικές εταιρίες από 27 χώρες, ακολουθούμενες από εκατοντάδες εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αμυντικής κοινότητας.

Εναργώς αναδεικνύεται εξάλλου από τους αριθμούς η έμφαση που αποδίδει η κυβέρνησή μας στην καινοτομία: Ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν σε 72 προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κατά την περίοδο 2019-2022, έναντι κανενός κατά την περίοδο 2015-2019.

Αναγέννηση παρατηρείται και στην αεροπορική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της πατρίδας μας. Χάρη στον εκσυγχρονισμό μέσω της εταιρικής διακυβέρνησης, στην εξαίρεση των υπαλλήλων της εταιρείας από την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, η μέχρι πρόσφατα περιθωριοποιημένη Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) έχει σήμερα αξιόλογη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 στην έκδοση Viper, καθώς και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3.

Αλλά και τα ναυπηγεία μας βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της προσοχής της Πολιτείας, όπως αρμόζει σε μια παραδοσιακή ναυτική δύναμη σαν την Ελλάδα. Η εξυγίανση τόσο των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όσο και αυτών του Σκαραμαγκά, πέρασε μέσα από την αρμονική συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Η επιλογή αυτή, της οποίας τα αποτελέσματα θα φανούν στα αμέσως επόμενα έτη, είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης αυτής της κυβέρνησης στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Απαιτείται ασφαλώς μια ορθολογική διαχείριση των προσδοκιών μας ως προς τις βραχυπρόθεσμες δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Ωστόσο, ο δημιουργικός της εκσυγχρονισμός, σε συνδυασμό με τη γνωστή κλίση του Έλληνα προς την καινοτομία, μπορούν να τη μετατρέψουν εντός αυτής της δεκαετίας σε έναν υπολογίσιμο πολλαπλασιαστή ισχύος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και σε ένα σημαντικό παράγοντα του ευρύτερου δυναμικού της εθνικής μας οικονομίας».

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Η Ελλάδα "αφεντικό" στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι προβαίνουν σε εγχώρια αναβάθμιση των F-16

 


Πηγή: 5Apostagma.gr 

Π. Νάστος 28.4.2023

Η Ελλάδα, πρόσφατα απέκτησε νέα γαλλικά μαχητικά Rafael που διαθέτουν ένα από τα πιο εξελιγμένα ραντάρ AESA στον κόσμο, το RBE2, κάνοντας τη διαφορά στο Αιγαίο. ΗΤουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα πιέζει έντονα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου αυτή να προβεί στην πώληση 40 F-16 BLOCK 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού, για ισάριθμα συνολικά μαχητικά F-16 που διαθέτει η Τουρκική πολεμική Αεροπορία Block 40 / 50+ προκειμένου αυτά να φθάσουν στο επίπεδο Block 70. την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη του Προέδρου Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, ενώ η Τουρκία ουσιαστικά αποδέχθηκε την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να πουλήσουν τα F-16 στην Τουρκία νωρίτερα από τις επικείμενες εκλογές στη χώρα, αφού έτσι θα παρείχαν δεκανίκι στήριξης στον Ερντογάν προκειμένου ο τελευταίος να επανεκλεγεί, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί η Ουάσιγκτον, οι οποίες θέλουν αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Άγκυρα.

Προς επίρρωση των παραπάνω συμπερασμάτων μας, η τουρκική πολεμική βιομηχανία στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει επί της ουσίας, ότι οι Τούρκοι προβαίνουν σε εγχώρια αναβάθμιση των F-16 παρόμοια με αυτή του BLOCK 70 των ΗΠΑ, στα μαχητικά τους F-16 Block 30 , Block 40 και Block 50, επισημαίνοντας: 

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των Τουρκικών F-16 «ÖZGÜR» επεκτείνεται

"Νέα απόφαση για το «ÖZGÜR», το εγχώριο αντίστοιχο πρόγραμμα του F-16 Blok-70. Ο αριθμός των πολεμικών αεροσκαφών F-16 που πρόκειται να εκσυγχρονιστούν στο πλαίσιο του Έργου ÖZGÜR αυξάνεται. Λέγεται ότι το αεροσκάφος που θα υποβληθεί στον εκσυγχρονισμό ÖZGÜR θα είναι το αντίστοιχο του F-16 Blok 70. Το πεδίο εφαρμογής του Έργου Εκσυγχρονισμού Αεροναυπηγών ÖZGÜR — F-16, που ξεκίνησε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, διευρύνεται.

Ο Επικεφαλής Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Δρ. İsmail Demir ανακοίνωσε ότι δύο επιτυχημένα πρωτότυπα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του Έργου ÖZGÜR, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα F-16 Block 30.  Ο Πρόεδρος Demir, στις δηλώσεις που έκανε στο CNN TÜRK, ανακοίνωσε ότι το έργο ÖZGÜR δεν θα περιοριστεί μόνο στα F-16 Block 30, αλλά θα εφαρμοστεί και σε πολεμικά αεροσκάφη F-16 σε διαμορφώσεις Block 40 και Block 50.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Έργου ÖZGÜR. Το πρόγραμμα ÖZGÜR περιλαμβάνει ένα πακέτο αερο-ηλεκτρονικού εξοπλισμού ισοδύναμο με το F-16 Block 70, το οποίο είναι η πιο πρόσφατη διαμόρφωση F-16.

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία υστερεί σε σχέση με την Ελληνική

Η Τουρκία χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη με ικανότητα μάχης με φόντο την αυξανόμενη μαχητική ικανότητα της Ελληνικής αεροπορίας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελληνική αεροπορία είναι αυτή τη στιγμή ανώτερη από την τουρκική αεροπορία και αυτό ανησυχεί την Άγκυρα.   Η Ελλάδα, πρόσφατα απέκτησε νέα γαλλικά μαχητικά Rafale που διαθέτουν ένα από τα πιο εξελιγμένα ραντάρ AESA στον κόσμο, το RBE2, κάνοντας την διαφορά στο Αιγαίο. Αυτό το ραντάρ έχει σχεδιαστεί για την έγκαιρη ανίχνευση πολλαπλών στόχων σε  μεγάλη εμβέλεια.

Επίσης στο τέλος της επόμενης πενταετίας η χώρα μας θα αποκτήσει μια τουλάχιστον μοίρα μαχητικών F-35 5ης γενιάς stealth, τα οποία έχουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες.  Αλλά ακόμη και αν οι προσπάθειες των Τούρκων πετύχουν αναφορικά με την δημιουργία και ενσωμάτωση του δικού τους ραντάρ AESA στα F-16 τους αυτό θα  είναι κατώτερο από το Αμερικανικό AN/APG-83 SABR, που θα φέρουν τα Ελληνικά F-16 τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αναβάθμισης τους.

Τέλος ακόμη και αν τελικά οι ΗΠΑ πουλήσουν τα F-16 στους Τούρκους, αυτά υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν στην Τουρκική πολεμική αεροπορία από το 2028 και μετά, τουλάχιστον από ότι είναι γνωστό μέχρι στιγμής και με τον όρο να μην χρησιμοποιηθούν κατά Σύμμαχων κρατών, όπως η Ελλάδα.

Από τα παραπάνω επισημαίνουμε κλείνοντας ότι η Τουρκία αγωνίζεται με νύχια και δόντια να κλείσει την αεροπορική ψαλίδα με την Ελλάδα, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια σε βάρος μας.

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Πούτιν:

H Ρωσία δεν σχηματίζει στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα



5Apostagma.gr 28.3.20230

Αντιθέτως ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερες παγκόσμιες συμμαχίες.Ξ εκάθαρο μήνυμα ότι Ρωσία και Κίνα δεν σχηματίζουν στρατιωτική συμμαχία έστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή, επισημαίνονται ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι διαφανής.

«Δεν σχηματίζουμε μια στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. «Ναι, συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικοτεχνικό τομέα. Δεν το κρύβουμε. Όλα είναι διαφανή, δεν υπάρχει κανένα μυστικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Για αυτόν τον λόγο ακριβώς Δυτικοί αναλυτές λένε — δεν το λέμε εμείς, εκείνοι το λένε– ότι η Δύση αρχίζει να σχηματίζει έναν νέο άξονα που μοιάζει με αυτόν που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 από τα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας και τη μιλιταριστική Ιαπωνία», σημείωσε ο Πούτιν.

 

Τορίνο: Το εμβληματικό μνημείο της πόλης

με τη γαλανόλευκη και το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος»

 

Πηγή: Newsbomb 28.3.2023

Η Ιταλία τιμάει την Ελληνική Επανάσταση!

Το γνωστότερο μνημείο του Τορίνο, η Μόλε Αντονελιάνα, φωτίσθηκε χθες βράδυ με τη γαλανόλευκη σημαία και το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος». Η πρωτοβουλία ανήκει στο επίτιμο προξενείο της χώρας μας στο Τορίνο, σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού του δήμου και με τη χορηγία του ιταλοελληνικού οργανισμού για την εκπαίδευση, Microkosmos. Το κτήριο της Μόλε Αντονελιάνα είναι το γνωστότερο της πόλης του Τορίνο, ύψους 166 μέτρων, και φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της χώρας.

Κόσμος 26.03.2023 - 21:12

 

 

 

Το «Σύστημα» στοχεύει το τρίπτυχο της ζωής:

Πώς προκαλεί κρίση σε τρόφιμα, νερό & ενέργεια

 

 

 

5Apostagma.gr 27.3.2023 

0

Η Παγκόσμια Οικονομική και Κοινωνική Κρίση 2020-2023  ξεπερνά κατά πολύ όλες τα προηγούμενες συμπεριλαμβανομένης της ύφεσης του 2007-2009 , η οποία χαρακτηρίστηκε ως η πιο σοβαρή οικονομική κατάρρευση από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929, όπως αναφέρει το southfront.org.. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της Σοβαρότερης  Οικονομικής και Κοινωνικής Κρίσης στην Παγκόσμια Ιστορία.  Είναι  ένας ξεκάθαρος πόλεμος εναντίον όλης της ανθρωπότητας: των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων του Πλανήτη. 

Η τρέχουσα παγκόσμια κρίση (2020-2023) η οποία είναι σε εξέλιξη, έχει κυριολεκτικά διαταράξει και καταστρέψει τις ζωές των ανθρώπων παγκοσμίως τα τελευταία τρία χρόνια. ΌΛως παραδόξως εμείς στην Ελλάδα ανακάμπτοντας από τα Μνημόνια, την πανδημία του κορωνοϊού και τόσα άλλα, με κυβέρνηση τηςς Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουμε, με εξαίρεση τα Τέμπη να πηγαίνουμε μπροστά και κόντρα στο ρεύμα των καιρών.

Όλα είναι αλληλένδετα: 

·         η πανδημία του Covid, το εμβόλιο mRNA,

·         η αδυσώπητη αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας με αποτέλεσμα τη μαζική φτώχεια, τους λιμούς,

·         η αποσταθεροποίηση του Εθνικού Κράτους,  η καταστροφή της δημοκρατίας,

·         ο πόλεμος στην Ουκρανία,

·         η σχεδιασμένη κατάρρευση της παραγωγής,

·         οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων,

·         οικονομική απάτη, διεφθαρμένες κυβερνήσεις,

·         παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης,

·         η κατάρρευση της διεθνούς διπλωματίας, η απειλή πυρηνικού πολέμου.

Η εστίαση είναι στο  «Τρόφιμα, Νερό και Καύσιμα. Τρεις θεμελιώδεις ανάγκες της ζωής μας βρίσκονται σε κίνδυνο». Περιττό να πούμε ότι αυτές οι έννοιες έχουν άμεση σχέση με την κατανόησή μας για τη συνεχιζόμενη Οικονομική και Κοινωνική Κρίση 2020-2023. Η πρόσβαση σε Τρόφιμα, Νερό και Ενέργεια  αφορά την  «Αναπαραγωγή της Πραγματικής Ζωής»  που είναι η ίδια η βάση του ανθρώπινου  πολιτισμού.   

Η «Αναπαραγωγή της Πραγματικής Ζωής»  δεν περιορίζεται  στις  «Βασικές Ανθρώπινες Ανάγκες»  ( π.χ. ιδιωτικοποίηση του νερού, αναπαραγωγή του αγροτικού κύκλου ). Αφορά  επίσης  την ταυτόχρονη  αναπαραγωγή των  θεσμών της κοινωνίας των πολιτών,  συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των πανεπιστημίων, της επιστήμης, της γνώσης, των κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων, των δομών του εθνικού κράτους, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού, της ιστορίας, των διεθνών σχέσεων, τα οποία  βρίσκονται σήμερα σε κίνδυνο. . 

Η Ατζέντα Πληθυσμού των ΗΠΑ 

Υπό το τιμόνι του  Χένρι Κίσινγκερ,  ο ανείπωτος στόχος της Επιτροπής ήταν να περιορίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό με σκοπό την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων και των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το NSSSM 200 αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης των Klaus Schwab, et al  στη διαμόρφωση της  ατζέντας αποπληθυσμού του  Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αυτό που διακυβεύεται είναι ένα έργο που διατυπώθηκε από τις οικονομικές ελίτ για να υπονομεύσει την  «Αναπαραγωγή της Πραγματικής Ζωής» , όπου μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατακρημνιστούν σε απύθμενη φτώχεια και απόγνωση. 

 

Πηγή:  Michel Chossudovsky, Global Research, 17 Μαρτίου 2023

 

 

Το κουβάρι ξετυλίγεται για τους δύο Πακιστανούς

Σοκάρουν οι διάλογοι των τρομοκρατών πριν από την επίθεση:

"Από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό"




5Apostagma.gr Newsroom 29.3.2023

«Ότι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες»

Τους αποκαλυπτικούς διαλόγους και τις συνομιλίες, που είχαν οι τρομοκράτες μεταξύ τους, όταν σχεδίαζαν το αιματηρό χτύπημα στο εστιατόριο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Grecce. Σε έναν από τους διαλόγους, ο 30χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης δίνει εντολή να χρησιμοποιηθούν μπουκάλες υγραερίου, ενώ το σχέδιο προέβλεπε να δοθούν φωτογραφίες στη δημοσιότητα, για να προκληθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος τρόμος.

30 χρόνος: «Στο εστιατόριο μπορεί να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από εκεί. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουν κανένα περιθώριο το κατάλαβες;».

27 χρόνος: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω και φωτό».

30 χρόνος: «Ότι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες» Επίσης, στο θέμα των στρατολογημένων ατόμων σε διάλογο ο 30χρονος αναφέρει:  «Γι' αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ».

 Επιχείρηση ΕΥΠ - Κωδική ονομασία «Υάκινθος»

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται όλα τα στοιχεία γύρω από τη δράση και τα σχέδια των δύο συλληφθέντων Πακιστανών που σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο- συναγωγή στου Ψυρρή. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι οι δύο δράστες ένας 19χρονος και ένας 25χρονος, οι οποίοι σχεδίαζαν δολοφονίες ατόμων σε όλη την επικράτεια, θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ το κεφάλι, γεγονός που τους οδήγησε στην επιλογή μαζικού χτυπήματος με εκρηκτικά ή αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευαν πλήγματα κατά, προσεκτικά, επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Ειδικότερα στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών και να στρατολογήσουν καινούργια άτομα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται επίσης για αλλοδαπούς που ήταν παράνομα στη χώρα και που οι δύο συλληφθέντες πακιστανοί τους είχαν περιγράψει το σχέδιο τους και φυσικά τους στόχους τους. Για το σκοπό αυτό είχαν επαφές με 30χρονο που ζει στο Ιράν, και ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δύο συλληφθέντες που παραμένουν στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής έχουν παραδεχτεί τις επικοινωνίες τους με τον 30χρονο στο Ιράν.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης τις επικοινωνίες των συλληφθέντων με τον 30χρονο, καθώς αναζητούν το κύκλωμα των εμπόρων όπλων στο οποίο κατέφυγαν για να αγοράσουν αυτά με τα οποία θα έκαναν τρομοκρατική ενέργεια στο εστιατόριο.

Πολύμηνες έρευνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν προ μηνών μετά από πληροφορία που έλαβε η ΕΥΠ από την ισραηλινή Μοσάντ. Είχαν προηγηθεί συλλήψεις Πακιστανών τα προηγούμενα έτη σε Κύπρο και Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.

Την πληροφορία περί ύπαρξης παρόμοιου πυρήνα στην Ελλάδα άρχισε να ερευνά τον περασμένο Νοέμβριο καταλήγοντας τελικά στους δύο βασικούς υπόπτους, οπότε και ενημέρωσαν την Αντιτρομοκρατική.


Δεν υπάρχουν σχόλια