Header Ads

ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (Φ. 1835)


 

Eυρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2023

 

Η Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ένας συνασπισμός οργανισμών, προερχόμενων από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών που έχει στόχο την μείωση του ψηφιακού χάσματος και την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική κοινωνία, μας ενημέρωσε για την διοργάνωση της δημοφιλούς πρωτοβουλίας των Ευρωπαϊκών Βραβείων Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Ο εν λόγω θεσμός των  Βραβείων δημιουργήθηκε το 2016 από τον Ευρωπαϊκό  Συνασπισμό για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο οποίος ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ενθάρρυνση ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών για τον τρόπο διάχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Ο διαγωνισμός αυτός λάμβανε χώρα κάθε χρόνο μέχρι το 2018, επιβραβεύοντας έναν μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών και εμπειριών σε όλη την Ευρώπη.

Φέτος επιστρέφει η ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία των Βραβείων, με κύρια επιδίωξη την αναγνώριση  και την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τις ψηφιακές δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη και περιλαμβάνει 5 διαφορετικές κατηγορίες. Κάθε έργο μπορεί να υποβληθεί σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες, ενώ οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα ολοκληρωθούν την 8η Απριλίου 2023:

Ενδυνάμωση της νεολαίας στον ψηφιακό τομέα (πχ. σχέδια για την προσέλκυση του νεανικού κοινού σε επαγγέλματα ΤΠΕ (Τεχνολογιών, Πληροφορικής, Επικοινωνιών), πρωτοβουλίες για την παιδεία στα μέσα ενημέρωσης, μαθήματα αναδυόμενων τεχνολογιών, hackathons κλπ.).

Ψηφιακή αναβάθμιση δεξιοτήτων στην εργασία (πχ. πρωτοβουλίες ψηφιακής αναβάθμισης και επανεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς, διευκόλυνση κάλυψης σε θέσεις εργασίας επαγγελματιών ΤΠΕ όλων των επιπέδων)

Ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση (πχ. έργα που στοχεύουν ειδικά στην ψηφιακή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ή/και των μαθητών και των σχολικών διοικήσεων)

Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο (πχ. πρωτοβουλίες ψηφιακής κατάρτισης και εγγραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης για ηλικιωμένους, ανέργους, ευάλωτες ομάδες, προσβασιμότητα)

Γυναίκες στη σταδιοδρομία των ΤΠΕ (πχ. έργα που στοχεύουν ειδικά στην αύξηση του αριθμού των γυναικών επαγγελματιών ΤΠΕ ή στην ψηφιακή αναβάθμιση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό ή των νεότερων γυναικών στις ΤΠΕ).

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Για να ελεγχθεί εάν η πρωτοβουλία πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό:

https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/european-digital-skills-awards-2023

Για να δείτε αναλυτικά τα κριτήρια και την διαδικασία υποβολής της αίτησής: https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/european-digital-skills-awards-2023-how-apply

Για λοιπές πληροφορίες:

https://www.nationalcoalition.gov.gr/initiative/eyropaika-vraveia-psifiakon-dexiotit/

 

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης



Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων  από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων , εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:

Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στις:  03/04/23, ημέρα Δευτέρα, ώρα: 18:30            

Αίθουσα Επιμελητηρίου Κορινθίας Γιάννης Λαρσινός, Ερμού 2, Κόρινθος

(Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 2741024464 )

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια