Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1838)

 

 


 Ουδείς έχει δικαίωμα να υπερβεί «Κόκκινες Γραμμές»


Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και είναι μπερδεμένοι με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Προέδρου Τ. Ερντογάν και των εξαπτέρυγων που τον ακολουθούν τυφλά. Αφού έζησαν πριν από λίγους, ελάχιστους μήνες μια Τουρκία να προβαίνει σε ολομέτωπη επικοινωνιακή επίθεση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας κατά της χώρας μας με Αντικειμενικό σκοπό τη διεθνή κοινή γνώμη και το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας, εν όψει εκλογών, ξαφνικά είμαστε μάρτυρες διφορούμενων δηλώσεων του ιδίου και των συνεργατών του.
Μας έριξε μομφές για κάθε τι που δεν είχε στάλα αληθείας. Κατηγόρησε την Ελλάδα σε πλείστες όσες περιπτώσεις με ψέματα που έβγαζαν μάτι. Κάθε τι που έλεγαν τα φερέφωνα της Τουρκικής ΜΙΤ, Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ήταν αποτέλεσμα της Τουρκικής μονταζιέρας προπαγάνδας, η οποία βασιζόταν στη βασική αρχή πες πες κάτι θα μείνει. Αυτό κατά τη γνώμη της Τουρκικής πλευράς, η οποία όμως έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού ελάχιστες χώρες την πιστεύουν κι αυτές υποκινούμενες από δικά τους συμφέροντα. Αποτέλεσμα είναι να έχουν σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταχθεί με τις Ελληνικές απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία είναι η επιτιθέμενη χώρα.
Και μετά από όλα αυτά τα ευτράπελα βλέπουμε ξαφνικά εναγκαλισμούς, γλυκόλογα και Τουρκικές κυβιστήσεις των ηγετών που δεν σέβονται τίποτα μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τις εκλογές και πιθανώς το κεφάλι τους. Κάποιοι λέγουν ότι μπόρα είναι και όταν θα γίνουν οι βουλευτικές και Προεδρικές εκλογές εντός των αμέσως προσεχών ημερών όλα θα καταλαγιάσουν μεταξύ των δύο κρατών. Εμείς δεν το βλέπουμε καθόλου έτσι και αισθανόμαστε κάποια σιγουριά με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, που προετοιμάζει τον Ελληνικό λαό ακόμα και για την έκπληξη, διασάλευσης των μεταξύ μας σχέσεων.
Η Τουρκία του Ερντογάν, ανάλογα με το αποτέλεσμα, που κάποιοι επαϊοντες το βλέπουν νοθευμένο, δεν θα αλλάξει την έναντι της Ελλάδας «Αρπακτική ατζέντα» της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας». Μόνο μία ισχυρή αποτρεπτική Ελλάδα θα μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς με μια Κυβέρνηση όμως σαν κι αυτή που έχουμε σήμερα, η οποία δεν έχει το δικαίωμα να παραβεί τις «κόκκινες γραμμές» παρά τις πιέσεις των οποιωνδήποτε άσπονδων φίλων μας, εταίρων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση..
Κάθε άλλη σκέψη θα μας οδηγήσει σε λύσεις της Επαίσχυντης «Συνθήκης των Πρεσπών»…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 



Κρίσιμες οι Βουλευτικές εκλογές


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, βλέπει ότι «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση». Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι η στρατηγική της Ν.Δ. για την αυτοδυναμία είναι σαφής «σε αντίθεση με την αντιπολίτευση. Η επιπρόσθετη ρύθμιση εισήχθη για την περαιτέρω ενίσχυση του ήδη ψηφισμένου θεσμικού πλαισίου. Μοναδική μας επιδίωξη είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας είναι στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου για τη δεύτερη τροπολογία της κυβέρνησης, προκειμένου να μείνει εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη. Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα «ακατανόητη και επικίνδυνη».
«Τι κυβέρνηση θα σχηματίσει ο Τσίπρας;», αναρωτιέται και επισημαίνει παράλληλα «ότι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδυναμία είναι σαφής σε αντίθεση με την αντιπολίτευση», ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι, όσα λέγονται προεκλογικά διαφέρουν από όσα μετεκλογικά θα αποφασιστούν, σημειώνει πως «είναι μια παραδοχή σχεδιαζόμενης πολιτικής εξαπάτησης».
Και προσθέτει: «Τι κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα συμμετάσχει ο κ. Βαρουφάκης, που επιθυμεί διακαώς την ανατίναξη του τραπεζικού συστήματος και ο κ. Ανδρουλάκης, που οραματίζεται πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ; Ή το ΚΚΕ, που έχει σαφή αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό; Ή η αντιεμβολιαστική και φιλοπουτινική ακροδεξιά;»; Εύλογα ερωτήματα.
«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και απαιτείται σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση», υποστηρίζει ο Γιάννης Οικονόμου.
Και αναρωτιέμαι εγώ ο απλός, σκεπτόμενος όμως πολίτης: Αποτελεί βεβαιότητα ότι η απλή αναλογική έχει οδηγήσει άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στη λεγόμενη «Ιταλοποίηση», δηλαδή κάθε τόσο να διαλύεται η Βουλή και να οδηγείται η χώρα σε εκλογές, που δεν έχουν πρακτικό αποτέλεσμα και τελειωμό. Μα είναι δυνατόν εμείς που έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία αφηνιασμένη, που ζητάει γη και ύδωρ σε βάρος της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, να έχουμε αλλεπάλληλες βουλευτικές εκλογές χωρίς νόμιμα εκλεγμένη και υπεύθυνη Κυβέρνηση σταθερή και ασυμβίβαστη στις παράλογες απαιτήσεις του «αρπακτικού»;
Οι προσεχείς Βουλευτικές εκλογές έχουν να κάνουν με την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους. Οι κίνδυνοι είναι απρόβλεπτοι και μεγάλοι. Απαιτείται η Κυβέρνηση να είναι Αυτοδύναμη και με κυβερνήτη που έχει αποδείξει πως είναι Άξιος της Εθνικής μας συνείδησης. Μακριά από Εθνομηδενιστές και τυπολάτρες των Πρεσπών….

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 



Να γίνει προσπάθεια ενσωμάτωσης των Τσιγγάνων…


Το πρόβλημα, που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινώνεται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ  έστιν αριθμός. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο την Ελληνική Πολιτεία, που διαχρονικά έχει νόμους, αλλά νόμους δεν κρατεί. Ας δούμε όμως, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει και τι πρέπει να γίνει προς διόρθωση του κακού.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού και της δυτικής Κορινθίας, που ήταν οι κυριότεροι στον Νομό μας, εύρισκαν εποχικές εργασίες και χρησιμοποιούνταν στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη «Μαύρη εργασία», οι Αθίγγανοι παραγκωνίστηκαν από τις εποχικές εργασίες

Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις μικρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. Αυτές οι παράνομες ενασχολήσεις με την αδιαφορία Δημοτικών Αρχών και Αστυνομίας, που δεν τηρούν τον Νόμο «Περί υποχρεωτικής δημοτικής σχολικής φοίτησης των παιδιών», επέτρεψε την πλημμελή ή παντελή απουσία των παιδιών από τις σχολικές αίθουσες. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην παράνομη επαιτεία.

Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο, την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Υπάρχουν πρότυπα Οικισμών Αθιγγάνων αυτού του τύπου. Κανένας Νομάρχης, κανένας Δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξή τους. Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών. Ο χρόνος επείγει και υπάρχουν Εγκληματικές Ευθύνες….  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

Ο Εκτουρκισμός της Θράκης καλά κρατεί…

 

Σε τουρκοποίηση της Θράκης μετατρέποντας κάθε μουσουλμάνο σε… Τούρκο και παραβλέποντας την πραγματική του καταγωγή στοχεύει η Άγκυρα. Το σχέδιο είναι καλά καταστρωμένο και σε αυτό είχε βάλει  πλάτη ακόμα και η ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα, που νέμονταν την εξουσία με Συμμαχίες κουρελού.  Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις βλέψεις της στην περιοχή, την οποία θέλει να μετατρέψει σε δούρειο ίππο για να παρεμβαίνει στα ελληνικά πράγματα, όπως τώρα που παροτρύνει τους Θρακιώτες Μουσουλμάνους του εξωτερικού να έλθουν στις εκλογές και να ψηφίσουν «Τούρκους» - έτσι τους αποκαλεί - υποψήφιους.

Και επειδή ο πλέον ισχυρός συνδετικός κρίκος των εθνών είναι η γλώσσα η Άγκυρα θέλει να μετατρέψει την μειονότητα σε τουρκόφωνη, ώστε να μπορεί ευκολότερα να παίζει παιχνίδια. Ποιος αλήθεια έχει ξεχάσει το μικρό κοριτσάκι να ξεσπά σε κλάματα κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή επειδή δεν έδιναν στον πρόεδρο το μικρόφωνο; Ουδείς. Όπως ουδείς έχει ξεχάσει τα καρφιά του κατά της Αθήνας. Για τους δικούς της λόγους η Άγκυρα δείχνει να ξεχνά μόνιμα πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική.

Μάλιστα ο τότε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σε  δηλώσεις του έκανε πάλι αναφορά σε τουρκική «μειονότητα» στη δυτική Θράκη την οποία η Τουρκία προστατεύει! Για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τους σκοπούς τους και να χαρτογραφήσουν την περιοχή, οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή και τον κατάλληλο άνθρωπο: τον λοχαγό Σονέρ Εργκούν που υπηρετούσε στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής Ντιγιαρμπακίρ, ο οποίος διορίστηκε ως ακόλουθος ασφαλείας στο προξενείο Κομοτηνής στην Ελλάδα. Εκείνοι που γνώριζαν καλύτερα εξηγούν πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Και ενώ οι Τούρκοι απροκάλυπτα πια παίζουν το δικό τους παιχνίδι, η Αθήνα καθεύδει παρέχοντας και επιπλέον διευκολύνσεις. Επιβάλλοντας τα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία και σε Έλληνες που μιλούν ελληνικά, αλλά και κάποια από τις γλώσσες της μειονότητας. Εκτός και αν στον ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζαν όπως και τώρα στις 18.000 ψηφοφόρους που, όπως υποστηρίζει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, ελέγχει η Τουρκία. «Ως Ξάνθη σε περίπτωση που θέλουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να διεκδικούμε τα δίκια μας» φέρεται να έχει δηλώσει.  Οι μόνοι που δεν ενδιαφέρονται ή ενεργούν ενσυνείδητα κατά των συμφερόντων της Πατρίδας μας, είναι οι πάντα πρόθυμοι εθνομηδενιστές που εποφθαλμιούν τη συρρίκνωση της Ελλάδας…  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια