Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1838)

 

Προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε στην Π.Ε. Κορινθίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 


 Προγραμματικές συμβάσεις έργων στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού 677.080 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσου Γκιολή και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργου Οικονόμου, καθώς και της εντεταλμένης για θέματα Πολιτισμού συμβούλου Αθηνάς Κόρκα- υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις α) για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων και υποδομών στο Σκοπευτήριο Κορίνθου με προϋπολογισμό 107.880 ευρώ, β) για την ανακαίνιση και ανακατασκευή των μαγειρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου με προϋπολογισμό 532.000 ευρώ και γ) για την προμελέτη ηλεκτροφωτισμού στο κάστρο του Ακροκόρινθου με προϋπολογισμό 37.200 ευρώ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και συμπληρωματική σύμβαση 72.820,85 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κατά την παρουσία του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε συνεργασία και συναντήσεις με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ ακολούθησε συνάντηση του Π. Νίκα με εκπροσώπους από σχολές οδηγών, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη καλής συνεργασίας.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο σχετικής απόφασής του, οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των 5 Π.Ε. θα επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ εξετάσεις για άδειες οδήγησης θα γίνονται σε υποψήφιους από την οικεία Π.Ε. Σε κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης των υποψηφίων οδηγών σε άλλη Π.Ε. θα ενημερώνεται ο γενικός διευθυντής και ο περιφερειάρχης, όπως σημείωσε.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, σχετικά με την μελέτη για το παραλιακό μέτωπο στο Βραχάτι, καθώς και για ένα πλέγμα δημοτικών δρόμων στην περιοχή του Ζευγολατιού.

Τέλος, ο Π. Νίκας συναντήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας με εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες, στην Κόρινθο, σχετικά με ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του εν λόγω Κέντρου.

 

 Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, τον ερχόμενο Μάιο – ήδη στις 330 οι διεθνείς συμμετοχές

 

Τις 330 έχουν φθάσει ήδη οι συμμετοχές bloggers και εκπροσώπων από online travel media -που “μετρούν” συνολικά εκατομμύρια ακολούθους- κι ενώ απομένει ένας ακόμα μήνας πριν την έναρξη του παγκόσμιου συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese που το διοργανώνει και το φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των χορηγών που αριθμούν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις -από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί τόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, όσο και οι βραδιές δικτύωσης για τους συμμετέχοντες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Kατά την διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.

Το συνέδριο έχει την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Τρίπολης,  Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης, Ελαφονήσου, Μονεμβασίας, Σπάρτης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Καλαβρύτων, ενώ για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση συνεργάζονται επίσης τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπως επίσης και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Αρκαδίας, Μεσσηνίας, η Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και ο Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Παράλληλα, ήδη υπάρχουν χορηγίες από περισσότερες από 40 ιδιωτικές επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο από τον τομέα του τουρισμού, όσο και από άλλους τομείς.

Στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με την MINDHAUS, μέλος της V + O Greece.

 

Ένταξη πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ ευρώ σε δράση του ΠΑΑ που αφορά ίδρυση και λειτουργία επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας

 

 

Συνολικά 18 προτάσεις εντάχθηκαν, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Δράση 2 “Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ (Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας) για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας” του υπομέτρου 16.1 – 16.2 “Ιδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

Η δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 2.608.825,52 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την ΣΑ 082/1 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σύμφωνα με την πρόσκληση, με βάση την οποία υποβλήθηκαν οι εν λόγω προτάσεις, οι εντασσόμενες πράξεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο και να έχει υποβληθεί από τον αντίστοιχο δικαιούχο η τελική αίτηση πληρωμής όχι αργότερα από την 31η Αυγούστου 2025, ενώ ως ημερομηνία ολοκλήρωσης και αποπληρωμής των πράξεων έχει οριστεί η 31-12-2025.

Ο δικαιούχος, μπορεί να ενημερωθεί για το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης και τα αναλυτικά στοιχεία της έγκρισης του (Έντυπο Αξιολόγησης Αίτησης στήριξης – Επιχειρησιακό Σχέδιο) στο www.ependyseis.gr, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του.

 

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα Δ.Σ. των νοσοκομείων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες

 

Στον ορισμό εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα διοικητικά συμβούλια των δημόσιων νοσοκομείων που λειτουργούν στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες προχωρεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οπως είναι γνωστό, με πρόσφατη διάταξη του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται πλέον και η εκπροσώπηση των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων από περιφερειακούς συμβούλους της οικείας περιφερειακής ενότητας εντός των χωρικών ορίων της οποίας εδρεύει το νοσοκομείο. Οι εν λόγω εκπρόσωποι ορίζονται, μαζί με τον αναπληρωτή τους, με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ορίζονται, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαντζούνης με αναπληρωτή τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Σιδέρη, στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός με αναπληρωτή τον αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστο Λαμπρόπουλο, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής με αναπληρωτή τον ομόλογό του Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργο Οικονόμου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με αναπληρωτή τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνα Τζινιέρη και στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς με αναπληρωτή τον εντεταλμένο για θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Καπέλιο.

 

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

 

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 11 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε το πρακτικό δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 2.555.000 ευρώ έργο βελτίωσης του ισόπεδου κόμβου Μυκηνών.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το πρακτικό (1) αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στην ανοικτή διαδικασία -μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων)- για το προϋπολογισμού 295.000 ευρώ έργο επισκευής και αποκατάστασης της παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο καθώς και της κοίτης του, από την παραλιακή γέφυρα έως την παλαιά εθνική οδό, για την αντιπλημμυρική του προστασία.

Η Επιτροπή ενέκρινε εξ άλλου, το πρακτικό (2) ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας -μέσω του ΕΣΗΔΗΣ- για το προϋπολογισμού 4.563.000 ευρώ έργο κατασκευής σύνθετου κόμβου στην συμβολή της παλαιάς και της νέας ε.ο. Αθηνών – Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους (διυλιστήρια Μotor Οil) και διαμόρφωσης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών από τον ισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως τον ισόπεδο κόμβο Λεχαίου.

Επίσης, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό έλεγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της ανοικτής διαδικασίας -μέσω του ΕΣΗΔΗΣ- για την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου στο προϋπολογισμού

800.000 ευρώ έργο αποκατάστασης υποδομών και βελτίωσης της ασφάλειας στον δρόμο Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα.

Προέβη ακόμα η Επιτροπή στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ έργο βελτίωσης της βατότητας στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής της νοτιοδυτικής Γορτυνίας, ενώ ενέκρινε και το πρακτικό δημοπρασίας (φάση B΄) ανάδειξης και κατακύρωσης οριστικού μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 76ης ε.ο. Μεγαλόπολη – ναός Επικούριου Απόλλωνα (τμήμα Ανω Καρυές – αρχαίο στάδιο – Επικούριος Απόλλωνας).

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο αποκατάστασης των επαρχιακών οδών αρ. 48 και αρ. 49, από γέφυρα Μπερτσιάς προς Νεοχώρι – Χώρα – Ράχες και Ελαία (όρια νομού).

 

Παροχή συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων για συνολικά 1.000 ανέργους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


 
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σύμβαση παροχής συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων για συνολικά 1.000 ανέργους και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Η σύμβαση, προϋπολογισμού  2.747.600 ευρώ -που υπογράφηκε μεταξύ του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” και της ένωσης εταιρειών με την επωνυμία “Αποψη Α.Ε. – Σαρωνίς Α.Ε. – Consul A.E.”- χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Περιλαμβάνεται δε, στο υποέργο 1 της πράξης με τίτλο “Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020 και αντιστοιχεί στον Αξονα προτεραιότητας 2Α “Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση”.

Σκοπός της εν λόγω πράξης είναι:

α) η παροχή εξειδικευμένων και προσωποποιημένων συμβουλών για την ορθολογικότερη προσέγγιση της αγοράς εργασίας από τους ανέργους

β) η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω των οποίων οι καταρτιζόμενοι θα ενισχύσουν τα προσόντα τους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πιστοποίηση των νέων γνώσεων και δεξιοτήτων τους από διαπιστευμένους φορείς και

γ) η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, ούτως ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες απασχόλησής τους και να διευκολυνθεί η ομαλή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών, α) επαγγελματικής συμβουλευτικής (20 ατομικές συνεδρίες), β) θεωρητικής κατάρτισης (300 ώρες) και γ) πρακτικής άσκησης (220 ώρες) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν είτε διά ζώσης, είτε με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση είτε με συνδυασμό των δύο. Η συμμετοχή σε όλες τις επιμέρους ενέργειες είναι υποχρεωτική και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα καταβάλλεται επίδομα κατάρτισης.

Ο ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” έχει αναλάβει την υλοποίηση της πράξης, η πρόσκληση της οποίας καθώς και η υποβολή αίτησης συμμετοχής ωφελούμενων σε αυτή βρίσκεται στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του (https://training.morias-aota.gr).

Ας σημειωθεί ότι για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων στην υποβολή της αίτησής τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, ο ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης μέσω helpdesk (e-mail: training1@morias-aota.gr).



ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΟΣΕ Α.Ε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια