Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1838)

Βάρβαροι ως το κόκκαλο-Ο Γαμπρός του Ερντογάν ποστάρει από το TCG Anadolou υπενθυμίζοντας την “Αγία Σοφία” που έγινε Τζαμί



5Apostagma.gr  

Newsroom 18.4.2023

Οι Τούρκοι από τον ερχόμενο Φθινόπωρο θα επιδιώξουν πάση θυσία να εδραιώσουν την “ Γαλάζια Πατρίδα”, διχοτομώντας το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα στο Άγιο Πάσχα της Ορθοδοξίας ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν μας ποστάρησε φωτογραφία εντός του ελικοπτεροφόρου Αναντολού, υπενθυμίζοντας την οικογενειακή παρουσία, σε ορισμένα κομβικά σημεία, ένα εκ των οποίων ήταν η εκκλησία της “Αγίας Σοφίας”, η οποία ως γνωστόν έγινε Τζαμί .

Ο Τούρκος αξιωματούχος του καθεστώτος Ερντογάν, και ιδιοκτήτης της εταιρείας Baykar, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά drones, υλοποιεί μια επίδειξη δύναμης με την παρουσία του νέου επιτεύγματος του που είναι το UCAV KIZILELMA , εντός του καταστρώματος του τουρκικού ελικοπτεροφόρου.

Οι λόγοι είναι προφανείς και αφορούν την τεράστια προπαγάνδα της Άγκυρας μετά την κατασκευή αυτού του πλοίου, η παρουσία του οποίου οπουδήποτε στο Αιγαίο, θα κινητοποιεί ισχυρότατη ελληνική ναυτική δύναμη επιφανείας και υποβρυχίων φυσικά. Αυτό το μίγμα όμως, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και νεο-οθωμανισμού είναι άκρως επικίνδυνο στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας.

Αρχικά η μετατροπή του ναού της χριστιανοσύνης σε Τζαμί, οι συνεχείς κατασκευές επιθετικών οπλικών συστημάτων, ( ραντάρ AESA, UCAV KIZILELMA, Φρεγάτες TF-2000 κά), σε συνδυασμό με επιθετικές και προσβλητικές δηλώσεις Αξιωματούχων, δείχνουν ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς, αναμένοντας μόνο ένα παράθυρο ευκαιρίας για να υλοποιήσουν  τα σχέδια κατά αριθμού νησιών μας, τα οποία αμφισβητούν, στηρίζοντας παράλληλα την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Την ίδια χρονική περίοδο η τουρκική πολιτική ελίτ ρίχνει " στάχτη στα μάτια" της δύσης, παίζοντας το γνωστό σενάριο  με τον " Λύκο που φοράει προβιά αρνιού", αλλά δεν πείθει κανέναν, ενώ συνεργάζεται στενά με το ρωσικό καθεστώς πουλώντας πιθανότατα ακόμα και όπλα στην μισθοφορική οργάνωση Wagner.    Η ελληνοτουρκική προσέγγιση αυτής της περιόδου έως την 15η Σεπτεμβρίου, ικανοποιεί τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου και της τουριστικής περιόδου και των δύο χωρών.

Μετά όμως από αυτήν την περίοδο, πιθανόν και με νέο πρόεδρο τον Ερντογάν ξανά, η Άγκυρα θα “ απολύσει εκ νέου τα σκυλιά του πολέμου” , συνεχίζοντας το κρεσέντο απειλών κατά της χώρας μας. Όποιος, οι όποιοι, δεν το βλέπουν αυτό, απλώς εθελοτυφλούν, αφού μιλάμε για μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί θεωρώντας  τα Βαλκάνια ως “ απολεσθέντα προσωρινώς” εδάφη, και τα ελληνικά νησιά προέκταση των μικρασιατικών παραλίων.

Οι Τούρκοι το Φθινόπωρο που έρχεται θα επιδιώξουν πιθανόν πάση θυσία να εδραιώσουν την “ Γαλάζια Πατρίδα”, διχοτομώντας το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς θα επιδιώξουν την μεταφορά του Ισραηλινού αερίου δια μέσω τουρκικής ενδοχώρας στην ΕΕ.  Η περίοδος που θα διανύσουμε το επόμενο διάστημα, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας, είναι ίσως το πιο κρίσιμο μετά την επίσημη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Οθωμανικό ζυγό το 1821. Όλα θα εξαρτηθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση της εποχής εεκείνης.


Πως γιόρτασαν την Ανάσταση οι μαχητές της πρώτης γραμμής του Έβρου



5Ap;ostagma.gr 

Newsroom 18.4.2023

Με τις Αναστάσιμες Ευχές, τα κόκκινα αυγά και την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, γιόρτασαν πριν λίγη ώρα στον Έβρο, την Ανάσταση του Κυρίου, οι μαχητές της πρώτης γραμμής. Σε όλα τα επιτηρητικά φυλάκια του Δ’ΣΣ, από την περιοχή του Τριγώνου μέχρι το Δέλτα του Έβρου, τα εν υπηρεσία στελέχη και οπλίτες, σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, άκουσαν από τους Ιερείς το Χριστός Ανέστη και τσούγκρισαν τα κόκκινα αυγά.0:13

Στο πλήρως ανακαινισμένο επιτηρητικό φυλάκιο της Γεμιστής, της 31 Ταξιαρχίας Φερών – 12ης Μεραρχίας Πεζικού, δίπλα στη γέφυρα των Κήπων και εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης, ο Ιερέας του χωριού Γεμιστής, π. Γεώργιος Μπαρμπούδης, μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στο Διοικητή, Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Αλεξανδρίδη και σε όσα στελέχη και στρατιώτες, δε βρισκόταν εκείνη την ώρα στα περίπολα και τις σκοπιές, ευχόμενος Χριστός Ανέστη.

Κόσμος 17.04.2023 - 15:24

 

 

Μελόνι: Αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της στο μεταναστευτικό


Πηγή: 5Apostagma

18.4.2023 

Άλλοι 600 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας

Πάνω από διακόσιοι "απελπισμένοι της θάλασσας" αποβιβάσθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Κατάνης. Άλλοι εκατόν έντεκα μεταφέρθηκαν χθες βράδυ, στο ίδιο λιμάνι της Σικελίας πάντα, από πλοίο της Frontex ενώ τριακόσιοι διασωθέντες έφτασαν κοντά στις Συρακούσες με σκάφος του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ρώμης επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να καταργήσει την ειδική μορφή εσωτερικής προστασίας για μετανάστες και πρόσφυγες. Πρόκειται για μια ειδική μορφή ανθρωπιστικής προστασίας που παρέχεται σε πολίτες χωρών, στις οποίες δεν υπάρχει πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η λογική της κυβέρνησης Μελόνι είναι ότι συμβάλλει στην αύξηση των αφίξεων και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να χορηγείται.

Σήμερα, η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι το ίδιο ακριβώς μέτρο ισχύει σε 18 από τις 27 χώρες μέλη της Έυρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, έξι κεντροαριστεροί δήμαρχοι μεγάλων ιταλικών πόλεων, με επιστολή τους ζητούν από την κυβέρνηση της Ρώμης να μην καταργήσει την ειδική αυτή ανθρωπιστική προστασία.

Μπορεί να υψώσουμε και φράγματα 

"Η εναλλακτική, θα ήταν  αύξηση της παρανομίας και ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες που θα παρέλυαν την ζωή πάρα πολλών ανθρώπων, οι οποίοι θα μετατρέπονταν σε εύκολα θύματα της μαύρης εργασίας", γράφουν οι δήμαρχοι του Τορίνο, της Ρώμης, του Μιλάνου, της Φλωρεντίας, της Μπολώνια και της Νάπολης.

Με αναφορά στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, τέλος, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ζητά να στηριχθεί η Ιταλία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και παράλληλα υπογραμμίζει ότι "τα τείχη θα πρέπει να είναι εξαίρεση, η τελευταία λύση. Αλλά αν δεν υπάρχει δυνατότητα να σταματήσουμε, με άλλο τρόπο, την παράτυπη μετανάστευση, τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε και φράγματα".

 

 


Δένδιας: «Πρέπει να στηρίξουμε τους Έλληνες της Ίμβρου»

 

Πηγή:  NEMESIS HD

Ημερομηνία: 2023-04.18

 

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ίμβρο το Πάσχα 2023: 

«Κατ’ αρχάς, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Ίμβρο, 11 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών εδώ. Και, μάλιστα, που θα έχω τη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσω τον Επιτάφιο που θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πέρα από αυτό, όμως, οφείλω να σας πω ότι η μεγάλη μου χαρά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι επισκέπτομαι εδώ την ελληνική κοινότητα, τα ελληνικά σχολεία, τους Έλληνες που βρίσκονται, εργάζονται, ζουν σε αυτό τον ιστορικό τόπο. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την παρουσία τους εδώ. Για να στηρίξουμε τους Έλληνες που επέλεξαν και μπόρεσαν να μείνουν στην Ίμβρο, να εργαστούν εδώ, να δημιουργήσουν μια ζωντανή κοινότητα. Και η πιο μεγάλη χαρά είναι να βλέπει κανείς τα παιδιά, 60 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ίμβρου και είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Εύχομαι την επόμενη φορά που Έλληνας Υπουργός θα έρθει εδώ, τα 60 παιδιά να είναι 120» καταλήγει η δήλωση.

Είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό που συνέβη, όταν μετά από τη Συνθήκη της Λωζάνης είχαμε απαρατήσει στο έλεος της αδίστακτης Τουρκίας τον Ελληνισμό Ίμβρου και Τενέδου, δύο Ελληνικών αμιγώς νησιών, παρά τις διώξεις της Τουρκίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια