Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1837)

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 


 Ξεκινά η συντήρηση των Κοιμητηρίων
του δήμου Κορινθίων

 


 Υλοποιείται η σύμβαση που αφορά την συντήρηση των Κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων. Την σύμβαση ύψους 588.902 ευρώ (με ΦΠΑ) υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023 ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ».
Ο Δήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε κατά την υπογραφή της σύμβασης την ικανοποίηση του για την λήξη της χρόνιας δικαστικής διαμάχης στην οποίαν είχε εμπλακεί το έργο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην υλοποίηση του. Η Οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων είχε ομόφωνα αποφασίσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 τις τεχνικές προδιαγραφές, τα τεύχη δημοπράτησης , τον ενδεικτικό προϋπολογισμό της αριθμ. 23/2020 μελέτης και τους όρους διακήρυξης διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού.

 

Δήμος Σικυωνίων


Ο Δήμος υλοποιεί κάθε χρόνο συντονισμένες δράσεις, σίτισης, περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Βασική αρχή σεβασμού αποτελεί η αρμονική συμβίωση με τα ζώα και η οριστική απάλειψη κάθε είδους ακροτήτων και στρεβλών νοοτροπιών ως προς τις πρακτικές και τους τρόπους διαχείρισή τους. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τους άξονες της ελληνικής νομοθεσίας ο Δήμος Σικυωνίων υλοποιεί κάθε χρόνο συντονισμένες δράσεις, σίτισης, περίθαλψης και στείρωσης των #αδέσποτων_ζώων_συντροφιάς. Επιπλέον, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και προσπαθώντας να εξαλείψει φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς αδέσποτων και προβλημάτων δημόσιας υγείας και προστασίας του πληθυσμού, υλοποιεί πρόγραμμα «Περισυλλογής, μεταφοράς και εκπαίδευσης επικίνδυνων ζώων».
Στόχος του προγράμματος είναι ο εντοπισμός επικίνδυνων αδέσποτων, η ασφαλής περισυλλογή τους, η διενέργεια κατάλληλων εξετάσεων από κτηνίατρο, η μεταφορά τους σε φυλασσόμενο χώρο και η εκπαίδευσή τους για την εξάλειψη της επιθετικής συμπεριφοράς. Τα #αδέσποτα όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους θα μεταφέρονται και πάλι στον τόπο περισυλλογής του και θα ακολουθούν το δεύτερο μέρος της ολοκληρωμένης φροντίδας τους δηλαδή, την στείρωση, σήμανση, κτηνιατρική φροντίδα και κατά περίπτωση την υιοθεσία τους.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες όλοι οι #εθελοντές που με αυταπάρνηση βοηθούν στην υλοποίηση των δράσεων του δήμου για τα αδέσποτα. Τους ευχαριστούμε πολύ για την σταθερή παρουσία τους και κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά τους στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων και στην μείωση του πληθυσμού τους.
Απώτερος σκοπός του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων του Δήμου Σικυωνίων για τη διαχείριση των αδέσποτων είναι η μείωση του αριθμού των ζώων μέσω στειρώσεων, η εξασφάλιση της ευζωίας τους μέσω περίθαλψης, η προστασία δημοτών και επισκεπτών της περιοχής μας από επιθετικές συμπεριφορές και εν τέλει η αρμονική συνύπαρξη στο αστικό περιβάλλον ζώων και ανθρώπων με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας και για τους δύο!

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



Γέμισε μαθητές το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στην Πλατεία Φιλοστράτας Αγίων Θεοδώρων

 


 Θεοδώρων πραγματοποίησε την τέταρτη περιβαλλοντική του δράση, το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2022, στην Πλατεία Φιλοστράτας Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών του 1ου & του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγίων Θεοδώρων.
Περισσότεροι από 300 μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια διασκέδασαν, έπαιξαν και χόρεψαν με τις 2 μασκώτ και τον ανιματέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και παράλληλα εκπαιδεύτηκαν και γνώρισαν με δημιουργικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του συνεργείου συνεργατών της Ε.Ε.Α.Α. εξηγούσαν στα παιδιά τους όρους κάθε παιχνιδιού. Έτσι απλά, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά.
Στο τέλος της δράσης, διανεμήθηκε στους εκπαιδευτικούς έντυπο υλικό με όλα τα υλικά που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε στον μπλε κάδο, προκειμένου να αναρτηθεί σε κάθε σχολείο. Παράλληλα, σε κάθε παιδάκι προσφέρθηκε μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό και ένα μικρό δωράκι (μαγνητάκια ανακύκλωσης).
Στην περιβαλλοντική δράση παρευρέθηκαν και μίλησαν στα παιδιά, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Σωτήριος Πέρρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Πέτρου. Επίσης, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, παρευρέθηκαν οι κ.κ. Νικολέτα Λάμπρου και η Μαρία Βλάσση, οι οποίες συντόνισαν τη δράση.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης δήλωσε: «Οι περιβαλλοντικές δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου οι μαθητές να μάθουν τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης. Βασικός μας στόχος είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς, η ευαισθητοποίησή της για την ανακύκλωση και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης από μικρή ηλικία».
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Γραφείο Τύπου

 

 ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

 

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια