Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1837)

Η απομάκρυνση αστικού εξοπλισμού από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 Η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την απελευθέρωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από στοιχεία αστικού εξοπλισμού -κατά βάση κάδων απορριμμάτων-, εκδόθηκε μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με θύμα εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας και την διαμαρτυρία που ακολούθησε από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η μέχρι πρότινος ακολουθούμενη πρακτική είχε ως συνέπεια να έχουν υπάρξει -σε επαρχιακούς και εθνικούς οδικούς άξονες- αρκετοί τραυματισμοί, αλλά και θάνατοι, εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, καθώς οι ταχύτητες που κινούνται τα οχήματα στα πιο πάνω οδικά δίκτυα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι σημαντικές.
Θα πρέπει, επομένως, να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε να μην κινούνται απορριμματοφόρα στα εν λόγω οδικά δίκτυα, αλλά και παράλληλα να εξυπηρετούνται και οι πληθυσμοί κατά μήκος των δρόμων αυτών.
Στην περίπτωση, ωστόσο, που από πλευράς ορισμένων δημάρχων υπάρχουν ενδεχομένως ενστάσεις ως προς την απόφαση του περιφερειάρχη, δίνεται πάντα η δυνατότητα να προσφύγουν εναντίον της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Τοποθέτηση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διυπουργική σύσκεψη για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων

 

Σε σημαντικές παρεμβάσεις έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με την πυροπροστασία των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και γενικότερα, τόσο μέσω τοποθέτησης υδατοδεξαμενών, όσο και άλλων έργων που σκοπό έχουν να αποτρέψουν ενδεχόμενους κινδύνους από πυρκαγιές.
Στην πιο πάνω ενημέρωση προέβη, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην διυπουργική σύσκεψη που συγκλήθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την πυροπροστασία των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα και στην οποία μετείχαν επίσης στελέχη από τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των 13 Περιφερειών, δήμων στην περιοχή των οποίων υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, όπως επίσης και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Β. Χαντζής ανέφερε ενδεικτικά την διασφάλιση της υδροδότησης και την εγκατάσταση και λειτουργία στις Αρχαίες Μυκήνες συστήματος πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου, την επέκταση του αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑ Σπάρτης στον Μυστρά στο πλαίσιο του έργου πυροπροστασίας του σημαντικού αυτού μνημείου, όπως επίσης και την τοποθέτηση υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας -κατάλληλων για υδροληψία επίγειων, αλλά και εναέριων μέσων- σε περιοχές που γειτνιάζουν με αρχαιολογικούς χώρους, μετά από συνεργασία με τις ΕΦΑ στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.
Από τις εν λόγω δεξαμενές, χωρητικότητας 100 κυβικών η κάθε μία, έχουν τοποθετηθεί μία στην Αρχαία Νεμέα και μία στην Αρχαία Επίδαυρο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα τοποθετούνται από μία, στα Πικουλιάνικα για τις ανάγκες του Μυστρά, στην Περιστεριά, στο Στάσιμο (για τον Επικούριο Απόλλωνα) και στο Φίχτι (για τις Αρχαίες Μυκήνες).
Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου 23 υδατοδεξαμενές πυροπροστασίας και συνεχίζεται η τοποθέτηση και των υπόλοιπων.

 

 

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των δύο (2) νέων υπαίθριων γηπέδων τένις Ισθμίων

 


 Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των δύο νέων υπαίθριων γηπέδων αντισφαίρισης με συνθετικό χλοοτάπητα, στο Αθλητικό Κέντρο Ισθμίων και συγκεκριμένα δίπλα από το Γήπεδο Ποδοσφαίρου “Γιάννης Στέφας”.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 234.493,25 € χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».
Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαμορφώνουμε χώρους άθλησης σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Δύο νέα γήπεδα τένις που πληρούν τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συνθέτουν τον νέο πολυχώρο αθλητισμού του Αθλητικού Κέντρου Ισθμίων Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον αθλητισμό, με σχέδιο και επιμονή, δημιουργώντας νέους, σύγχρονους και ελκυστικούς χώρους άθλησης».

 

Συνεχίζονται οι απόπειρες τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους που παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας και ζητούν κωδικούς e-bankingΕξακολουθούν οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που τους καλούν τηλεφωνικά υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζητώντας κωδικούς e-banking προκειμένου, δήθεν, να τους καταβληθούν πληρωμές για έργα ή υπηρεσίες προς την Περιφέρεια.
Η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας επανέρχεται με ανακοίνωσή της, εφιστώντας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης. Επισημαίνεται, ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση:
“Το τελευταίο διάστημα, άτομα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την Περιφέρεια παρακολουθούν την ανάρτηση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής στο ‘Διαύγεια’, επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους δικαιούχους και προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας ζητούν κωδικούς e-banking για να προβούν δήθεν σε πληρωμές.
Εφιστούμε την προσοχή όλων των δικαιούχων, προμηθευτών, αναδόχων κλπ ότι πρόκειται για απάτη και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.
Επισημαίνεται ότι από τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΠΟΤΕ δεν ζητούνται κωδικοί τραπεζικών λογαριασμών για τις οικονομικές συναλλαγές”.


Ορκωμοσία μονίμων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Στην ορκωμοσία νέων υπαλλήλων, οι οποίοι προσλαμβάνονται ως μόνιμοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβαίνει τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Τόσο την προηγούμενη, όσο και την τρέχουσα εβδομάδα, ορκίστηκαν τρεις νέοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια ανέλαβαν καθήκοντα σε υπηρεσίες της Περιφέρειας -τόσο στην έδρα, όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες- όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
“Υστερα από πολλά χρόνια, είναι εξαιρετικά θετικό ότι καλύπτονται με μόνιμους υπαλλήλους θέσεις σε υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες αντιμετωπίζουν στενότητα προσωπικού” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.


Παρούσα η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στις εορτές για την 197η επέτειο από την ηρωική “Έξοδο” του Μεσολογγίου


Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, υπό της διεύθυνσης του αρχιμουσικού της Παναγιώτη Παναγάκου, θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 197ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τη Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023.
Η φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά κατά τη διάρκεια της πομπής αποσπάσματα από τα κλασικά έργα «Jupiter» (Ζεύς) του Gustav Holst σε διασκευή για μπάντα του Γεράσιμου Κουτσαγγέλη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Μεσολογγίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» καί «Gladiator» του Hans Zimmer σε διασκευή για μπάντα του Δημήτρη Μίχαλου, αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικης Αιγείρας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ».Δεν υπάρχουν σχόλια