Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1835)

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»



Σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του Υπουργού, κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα και του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, κ. Κώστα Κόλλια, συζητήθηκαν σημαντικά, επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Κορινθίας, για τα οποία, όπως ανακοινώθηκε, οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα θετικές.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του για το θέμα, ο κ. Κόλλιας, δήλωσε τα εξής:

«Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο ΥπΑΑΤ, παρουσία του Υπουργού, κ. Γ. Γεωργαντά, στην οποία συμμετείχα από κοινού με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και εκλεκτό συνάδελφό μου, κ. Χ. Δήμα.

Στη διάρκεια της άκρως εποικοδομητικής συνάντησής μας, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν ενδελεχώς τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς του Νομού μας.

Ειδικότερα, επικεντρωθήκαμε σε τρία βασικά θέματα, για τα οποία είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους παραγωγούς μας τα κάτωθι:

-- Για τις πληρωμές των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές σε προανθικό στάδιο, λάβαμε σαφή δέσμευση από τον Υπουργό πως οι παραγωγοί στη Κορινθία θα αποζημιωθούν.

-- Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα εντάσσεται για 2η συνεχή χρόνια στο χρηματοδοτικό εργαλείο de minimis. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,75 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση θα καταβληθεί απευθείας στον παραγωγό.

-- Θέσαμε το ζήτημα για τα επιτραπέζια σταφύλια όπου για μία ακόμα χρονιά τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές. Ειδικότερα για την ξηρασία, ο Υπουργός τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι βασικό αντικείμενο συζήτησης της επόμενης κυβερνητικής σύσκεψης των αγροτικών αποζημιώσεων, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί φορείς και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, μάλιστα, θα ανακοινωθεί και το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά στρέμμα.

Επιπλέον, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σχετικά με την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών, αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί και διαμορφώνεται στα 250 ευρώ/στρέμμα, ενώ αναμένεται άμεσα και η ανακοίνωση για τα αχλάδια, με την τιμή ενίσχυσης ανά στρέμμα να διαμορφώνεται σε ποσό άνω των 120 ευρώ.

Υπογραμμίζω ότι στόχος του Υπουργείου είναι να πληρωθούν οι παραγωγοίεντός Απριλίου.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις παραπάνω δεσμεύσεις του Υπουργού, διότι η Κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, κάνει το παν για να εξασφαλίσει ότι κάθε παραγωγός θα λάβει τις ενισχύσεις που του αναλογούν, έγκαιρα και στο ακέραιο.

Πιστεύω ότι οι αγρότες μας αντιλαμβάνονται ότι αυτή η Κυβέρνηση στηρίζει την αγροτιά, είναι ανοιχτή σε αιτήματα και προτάσεις και είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε πόρο, ώστε να ενισχύσει αυτόν τον πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.».


Δεν υπάρχουν σχόλια