Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα (Φ.1835)

 

Δήμας Χρίστος 

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Βουλευτής Κορινθίας




Επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια €


Τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή του Άσσου - Λεχαιου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας. Πρόκειται για την επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας:

"Το έργο προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ Κορίνθου - Λουτρακίου.

Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου - Λουτρακίου.

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους. Στόχος των εγγειοβελτιωτικών έργων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των καλλιεργειών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως και τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την ένταξη του έργου".


Δεν υπάρχουν σχόλια