Header Ads

Κ. Καραμανλής: "Γιατί να χρεωθώ εγώ τα λάθη των προηγούμενων;" (Φ. 1833)

 

 




«Γιατί να χρεωθώ ε­γώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;» φέ­ρεται να αναρωτιέται ο πρώην υπουργός Μετα­φορών Κώστας Καραμαν­λής απαντώντας στις επι­κρίσεις που δέχεται για την εκ νέου υποψηφιότητά του με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Συνομιλία του με τον πρώην υπουργό Μεταφο­ρών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται να μην είναι υπο­ψήφιος στις επικείμενες ε­κλογές, μεταφέρει ο Γιώρ­γος Παπαχρήστος στα Νέ­α. Στη συνομιλία αυτή, ο Κώστας Καραμανλής φέ­ρεται να αναφέρει πως «δέχεται πιέσεις αλλά όχι από το Μέγαρο Μαξίμου για να αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια». Ο ίδιος φέ­ρεται να μην αντιλαμβά­νεται γιατί πρέπει να το κάνει, από τη στιγμή που «δέκα ώρες μετά το δυ­στύχημα ανέλαβε την πο­λιτική ευθύνη και παραι­τήθηκε από τη θέση του υ­πουργού».

Παράλληλα εμφανί­ζει να μην καταλαβαίνει «γιατί δεν αφήνεται από μόνος του ο λαός να απο­φασίσει για την τύχη του, να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεω­ρεί ότι έχω και την ουσια­στική ευθύνη για ό,τι συ­νέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρω­τοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνει ότι δεν θεωρεί πως έχει ουσιαστική ευθύ­νη. «Έκανα ό,τι μπορού­σα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκλημα­τικά λάθη των προηγού­μενων;»

Τέλος, προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν «πιστεύει ότι εί­ναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν εξεταστική ε­πιτροπή. Εκεί θα τα πού­με όλα».

ΠΗΓΗ: Newsbomb Τα Νέα 14.3.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια