Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821(Φ. 1834)



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωι­νής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημά­των Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλει­ας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλα­τειών της Κορίνθου και των ελλιμενισμένων λι­μενικών πλοίων.

10.00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

11.00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφά­νων από τους μαθητές-μαθήτριες, σπουδαστές, προσκόπους και μέλη του Σ.Ε.Ο. στο Μαυσωλεί­ο των Ηρώων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλη­σίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κο­ρίνθου.

08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώων από Τιμητικό Άγημα της Σχολής Μηχα­νικού (Σ.ΜΧ.).

11.00 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Να­ό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διο­νυσίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ελένη Αντωνίου, εκπαιδευτικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου.

11.20 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφά­νων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βου­λής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννή- σου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ε­νώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδρο- πολεμιστικών οργανώσεων στο Μαυσωλείο των Ηρώων, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελε­τή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνι­κού Ύμνου.

12.00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, ανα­πήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, προσκό­πων, συλλόγων, τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Χώρος της παρέλασης ορίζεται η Κεντρική Πλατεία της Κορίνθου (έναντι του Δικαστικού Μεγάρου).

17.15 Υποστολή της Σημαίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετι­κά με:

• Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ιερά Μη­τρόπολη Κορίνθου • Τη συμμετοχή του Στρατού: η Ανωτέρα Διοίκηση Φρουράς Κορίνθου • Το ση­μαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώ­ρου: ο Δήμος Κορινθίων

• Την τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύ­θυνση Κορινθίας • Τη συμμετοχή των μαθητών- μαθητριών: οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Κο­ρινθίων κ. Δημήτριος Λυγάκης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε
με την παρουσία σας
τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό
της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
που θα πραγματοποιηθούν
στην Κόρινθο.



Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Παναγιώτης Ε. Νίκας
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Χαρίλαος Βυτινιώτης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια