Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1833)

 



Τέμπη: Παρών στην επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής


Σύνταξη ΙΝ 14 Μαρτίου 2023

Στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έθεσε εαυτόν ο Κώστας Καραμανλής, ενημερώνοντας σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ο παραιτηθείς Υπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής τονίζει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου, όπου ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης θα παράσχει σχετική ενημέρωση, καθώς με το άρθρο του Κτβ που έχει συγκληθεί η Επιτροπή είναι «περιχαρακωμένη» στην ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν αιτήματα κοινοβουλευτικών ομάδων για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα μπορούσε να προσέλθει ο κ. Καραμανλής, το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο μεταξύ, ΝΔ κατέθεσε αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα. Σε αυτήν καλούνται ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η παρουσία και του Χρυσοχοΐδη κρίνεται απαραίτητη καθώς βασικό αντικείμενο είναι η εξέταση της περιβόητης σύμβασης «717» για την τηλεδιοίκηση, η οποία ξεκίνησε με υπογραφή Χρυσοχοΐδη, φτάνοντας στο σήμερα που παραμένει μερικώς υλοποιημένη. Ηδη τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον Καραμανλή διεμήνυε ότι ο ίδιος θα τοποθετηθεί το προσεχές διάστημα, αλλά όχι την Τετάρτη (15/3) που αρχίζει η ενημέρωση από τον Γεραπετρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την εικόνα στον ΟΣΕ, κάτι που ερμηνεύεται ως αιχμή για τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους πριν την τραγωδία τα Τέμπη. Μάλιστα, ερωτηθείς εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε χωρίς περιστροφές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν.

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει». Ερωτηθείς σχετικά αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ με τον Πάνο Σκουρλέτη να αντιδρά σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Παύλο Πολάκη


Ένταση προκλήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής όταν μια ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος, Χριστίνα Βίδου, τον ρώτησε για το αν θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Παύλο Πολάκη μετά την «προκήρυξή» του κατά δικαστών, δημοσιογράφων και της ΑΑΔΕ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε έντονα λέγοντας αρχικά ότι «είναι εκτός θέματος» αυτή η ερώτηση, με την Χριστίνα Βίδου να του εξηγεί ότι «οι συζητήσεις στην ΕΡΤ δεν είναι ποτέ μονοθεματικές».
Η αντίδραση των δημοσιογράφων

«Μου λέτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να τοποθετηθώ γι’ αυτό. Ειλικρινά σχετίζεται με όσα συζητάμε για τα Τέμπη, είναι to the point» σχολίασε με ειρωνικό τρόπο ο Πάνος Σκουρλέτης. Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και συμπαρουσιαστή, Κώστα Παπαχλιμίντζου, ο οποίος ήταν ένας εκ των δημοσιογράφων που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης. «Αν θέλατε να κάνετε αρχισυνταξία θα ήσασταν καλός» είπε στον Πάνο Σκουρλέτη με την Χριστίνα Βίδου να προσθέτει «αν ήξερα ότι θα θυμώσετε με την ερώτηση».

«Δεν θύμωσα, το βρήκα πολύ αστείο» συνέχισε σε ειρωνικό ύφος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ να του απαντά «αν θεωρήσατε αστεία όσα λέει ο κ. Πολάκης, εμείς το κρατάμε. Αν νομίζατε ότι θα μπορούσατε να με προσβάλετε, σε καμία περίπτωση εγώ δεν…».
«Θέλετε να κάνετε τον αρχισυντάκτη»

«Έχω το δικαίωμα να το σχολιάσω αυτό; Έχετε συνείδηση ότι είστε τέταρτη εξουσία; Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής» επέμεινε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο να του λέει «είναι άκομψο και άστοχο ότι θέλετε να κάνετε τον αρχισυντάκτη».. «Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική. Έτσι είναι η ΕΡΤ επί Νέας Δημοκρατίας; Εγώ τη θέλω πλουραλιστική» συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης να του απαντά «όχι σε μένα αυτά, την έζησα την ΕΡΤ και πριν». «Το «όχι σε μένα είναι μαγκιά»» είπε, τότε, ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο να σχολιάζει «περίσσευε πριν η μαγκιά» και τον τηλεοπτικό καβγά να τελειώνει κάπου εκεί .


Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΕΕ πρέπει να παίξει στρατηγικό ρόλο θεσμικά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό


Σύνταξη ΙΝ 14 Μαρτίου 2023,

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της πρώτης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επίσημης επίσκεψης του κ. Χριστοδουλίδη στην Αθήνα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του και σημείωσε: «Πιστεύω ότι με την εκλογή σου θα πρέπει να αρχίσει μία νέα προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού ζητήματος, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχουμε χρέος να είμαστε στο πλευρό σας».

«Σε αυτή τη νέα περίοδο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παίξει έναν στρατηγικό ρόλο θεσμικά στις διαπραγματεύσεις, διότι είναι αδιανόητο να υπάρχει στρατός κατοχής σε κράτος μέλος της ΕΕ και η ίδια να μην συμμετέχει θεσμικά στις διαπραγματεύσεις, που θα φέρουν ευημερία, σταθερότητα και μία πραγματικά βιώσιμη λύση στην Κύπρο».

«Γι’’΄ αυτό, σε αυτό το νέο πλαίσιο», προσέθεσε, «θεωρώ ότι πράττεις το σωστό, αυτό θα είναι μία καινοτομία που θα βοηθήσει να έχουμε διαπραγματεύσεις σε ένα πλαίσιο σεβασμού του διεθνούς δικαίου, και όχι πιέσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα αποτελέσματα και το ζήτημα της λύσης, αλλά και τον λαό τον ίδιο».  

 

Ας αναζητήσουν τις «συντεχνίες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό» σε όσους υπηρετούν τις ματωμένες «ράγες» του κέρδους


Σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής: «Αν ο κύριος Μητσοτάκης αναζητά "συντεχνίες" που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό, ας τις αναζητήσει στην κυβέρνησή του, στις προηγούμενες κυβερνήσεις και σε όλους αυτούς που υπηρετούν την παρασιτική "συντεχνία" των καπιταλιστών, των ιδιωτικών εταιρειών και των μεγαλοεργολάβων, που έφτιαξαν τις ματωμένες "ράγες" του κέρδους και ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη. Το μόνο πραγματικό περιεχόμενο που θα έπρεπε να έχει ο εκσυγχρονισμός είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού»
Παύλος Ορκόπουλος: Το ΚΚΕ φαντάζει σανίδα σωτηρία
Σε σύσκεψη στη Μαλεσίνα που διοργάνωσε η ΤΕ Φθιώτιδας, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αλλά και στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής. Ο Παύλος Ορκόπουλος τόνισε πως συμπορεύομαι με το ΚΚΕ που απ΄την ίδρυσή του δεν έχει λείψει ποτέ από διεκδίκηση και κατάκτηση του κινήματος, αντιστρατεύεται το φόβο, τη μοιρολατρία, την παραίτηση, θέλει ένα λαό με αυτογνωσία της δύναμής του, εκεί ποντάρει και αυτό είναι που επικροτώ και καλώ να το υπερασπιστούμε όλοι. Δυνατό λαό και δυνατό ΚΚΕ γιατί μπαίνει μπροστά σ' αυτή την υπόθεση. Σήμερα στο πέλαγος φουρτουνιασμένο των διογκωμένων προβλημάτων το ΚΚΕ φαντάζει σανίδα σωτηρίας, το δυναμώνουμε και δυναμώνουμε το λαό.




Ο Γιάννης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια


Εμφανή είναι ακόμη τα σημάδια από την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση σήμερα Τρίτη στον Ant1.

«Η εικόνα σας είναι σοκαριστική», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης στον Γιάνη Βαρουφάκη. «Έπρεπε να με δεις πριν από 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό έκαναν θαύματα. Νιώθω ότι έχω ξανανιώσει. Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία», απάντησε ο ΓΓ του ΜέΡΑ25. Για την υπόθεση της επίθεσης έχει συλληφθεί ένας 17χρονος, ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δεν τον αναγνωρίζει, καθώς – όπως λέει – ο δράστης ήταν «ένας 25χρονος εξασκημένος στη χειρουργική βία». Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αμφισβητεί ότι η επίθεση έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

«Μην αρχίζουμε τη διαδικασία δαιμονοποίησης διάφορων χώρων. Θα περιμένω τη δικαιοσύνη και θα τοποθετηθώ», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης για την ταυτότητα των φερόμενων δραστών.


 


Οι Κοινωνίες για να εξελιχθούν χρειάζονται πρότυπα αρχών


*Οι κοινωνίες, για να εξελιχθούν σωστά, δεν χρειάζονται λόγια αλλά πράξεις, από τις οποίες και μόνο διδάσκονται – επίσης πρότυπα, τουλάχιστον στην πολιτική τους ηγεσία, τα οποία να σέβονται οι Πολίτες και να θέλουν να μιμηθούν.

Δυστυχώς λοιπόν, όσο δεν συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα, όσο τα κοινωνικά μας πρότυπα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, είναι περιττό να συζητάμε νομοσχέδια που αφορούν την Παιδεία – είναι ασφαλώς προσχηματικό.

Τι πρότυπο είναι αλήθεια για τα παιδιά μας, για τα σχολεία που μας επισκέπτονται εδώ, μία αποπνικτικά άδεια Βουλή; Βουλευτές που δεν προσέχουν καν το ντύσιμο ή τη συμπεριφορά τους και που δεν χάνουν ευκαιρία να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, απλά και μόνο για να εξασφαλίσουν μία θέση προβολής σε τηλεοπτικά κανάλια;.

*Ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη! Εμείς τολμάμε να λέμε η Κύπρος είναι Ελλάδα, ότι πρέπει άμεσα να γίνει ο αγωγός Εastmed και ότι πρέπει να κάνουμε ΑΟΖ με την Κύπρο χθες.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ!. ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια