Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1833)



ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ



Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 14 Μαρτίου, στην Αίθουσα Συσκέψεων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπ.Α.Α.Τ., στην οποία, μεταξύ άλλων συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, παρουσία και εκπροσώπων των παραγωγών.

 Με κεντρικό θέμα την σταφίδα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ανακοίνωσε χθες την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των παραγωγών μαύρης σταφίδας με το ποσό των 4.7 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

 Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κορινθίας είχε επανειλημμένως επικοινωνία με φορείς και εκπροσώπους, συζητώντας αναλυτικά για όλα τα θέματα που απασχολούν την Κορινθία.

 Επιπλέον, σε συνάντηση που είχε και με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, ιδιαίτερα ως προς την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους με την διάθεση των 250 ευρώ ανά στρέμμα. Τέλος, έθεσε το φλέγον θέμα της ενίσχυσης των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών, για το οποίο τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις.

 Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής:

 «Αγαπητοί μου παραγωγοί: Στις 08.02.2023 ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ενίσχυση των παραγωγών μαύρης σταφίδας, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι το αίτημά μου αυτό θα ικανοποιηθεί, κάτι που προκύπτει κι από τη σχετική ανάρτηση που είχα κάνει τότε στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook καθώς και από ανακοίνωσή μου επί του θέματος σε δελτίο τύπου.

Χθες, ο Υπουργός, σε νέα συνάντησή μας παρουσία συναδέλφων βουλευτών και εκπροσώπων των παραγωγών, ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί στους παραγωγούς τουλάχιστον το ποσό των 4.7 εκατ. ευρώ.

 Επίσης, στις 10.01.2023 έκανα τεκμηριωμένη παρέμβαση προς το ΥπΑΑΤ, ζητώντας την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών. Γεγονός για το οποίο επίσης έκανα αναφορά στον προσωπικό μου λογαριασμό, εκδίδοντας σχετικό δελτίο τύπου.

 Λίγο πριν την χθεσινή συνάντηση εργασίας, ήρθα σε επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥπΑΑΤ, προκειμένου να ενημερωθώ για την εξέλιξη του θέματος και σας ανακοινώνω, σήμερα, ότι η τελική τιμή ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 250 ευρώ ανά στρέμμα.

 Τέλος, θα επανέλθω με το αίτημα στήριξης των επιτραπέζιων σταφυλιών. Έχω αναλάβει πρωτοβουλίες και άμεσα θα ενημερώσω ενδελεχώς του παραγωγούς για την εξέλιξη του θέματος.

 Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση για την ευόδωση δύο τόσο σημαντικών ζητημάτων, την επίλυση των οποίων διεκδικούσα καθημερινά και έντονα.

 Παραμένω σταθερά στο πλευρό των αγροτών.».

Δεν υπάρχουν σχόλια