Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος (Φ.1825)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο υποθέσεις ληστειών σε καταστήματα στην Κορινθία 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 46χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο υποθέσεις ληστειών σε καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, χθες (9.1.2023) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα και με την απειλή όπλου (πιστολιού), ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, προχθές (8.1.2023) το βράδυ, ο ίδιος δράστης εισήλθε σε κατάστημα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και τον ανάγκασε να του παραδώσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη, χθες (9.1.2023) το βράδυ στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας.

Τέλος, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου μετά γεμιστήρα που έφερε -9φυσίγγια, -41- φυσίγγια, κινητό τηλέφωνο ενδύματα, σκούφο, γάντια και παπούτσια, τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν -58- άτομα, προσήχθησαν -98και έγινε έλεγχος σε -891Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -677οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -182- παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, όχημα, κυνηγετικό όπλο και μαχαίρι Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (10.1.2023), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -891- άτομα, εκ των οποίων τα -710- ήταν ημεδαποί και -181- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -677- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -98- άτομα, από τα οποία -63- ήταν ημεδαποί και -35-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -58- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Πέντε (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -182- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

-10- μέτρα καλώδιο και μικροποσότητα κάνναβης, στην Αργολίδα, μικροποσότητες και τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και μαχαίρι με μήκος λάμας -8,5- εκατοστά, στη Λακωνία, όχημα, μικροποσότητες κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων και κυνηγετικό όπλο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Κόρινθος: Άνδρας χτύπησε και τραυμάτισε αστυνομικό στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου 

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Βλαχοπάνος μίλησε στο Korinthostv.gr για το συμβάν. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου βρίσκεται εδώ και ώρα ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με καδρόνι εντός του ιερού ναού του Απόστολου Παύλου Κορίνθου από έναν άντρα πού από πληροφορίες έκανε φασαρία εντός του ιερού ναού με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η αστυνομία.

Το πλήρωμα του περιπολικού που έφτασε στο σημείο μπήκαν εντός του ιερού ναού για να απομακρύνουν τον δράστη και αυτός τους επιτέθηκε με ένα καδρόνι τραυματίζοντάς τον έναν από τους δύο αστυνομικούς στο κεφάλι χτυπώντας τον επανειλημμένα. Στο σημείο έφτασαν και άλλα περιπολικά όπου ο δράστης συνελήφθη. O αστυνομικός μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Oι ιατροί έκαναν τρία ράμματα στον αστυνομικό όπου και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου για περαιτέρω εξετάσεις.

Λουτράκι: Συνελήφθη 19χρονος με αεροβόλο πιστόλι 

korinthosTV Συνελήφθη, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 19χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε.

Συνελήφθη 33χρονος με μικροποσότητα κάνναβης από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθία 

Συνελήφθη, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.






Δεν υπάρχουν σχόλια