Header Ads

ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ΄ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ (Φ.1824)

  

Κάτι αραιά χρονικά διαστήματα σκάνε μύτη στα ΜΜΕ κάτι λησμονημένοι και κάνουν κριτική για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Δεν είναι άλλοι από εκείνους που όρμησαν στη χώρα σαν κατακτητικά και αδηφάγα ερπετά, διέλυσαν ότι στεκόταν όρθιο και έφεραν τη συθέμελη καταστροφή. Γιατί θέλουν να μας ξύνουν πληγές την ώρα που εμείς προσπαθούμε απεγνωσμένα με νύχια και με δόντια να τις επουλώσουμε. Γιατί μας θυμίζουν την ύπαρξη τους τώρα που τους είχαμε καταχωρήσει στα αζήτητα και παλεύουμε να ορθοποδήσουμε. Δε βλέπουν ότι πολλοί από τους συνεργάτες τους που ορθώς ποιούντες εξαφανίστηκαν μαζί με τα λύτρα που απεκόμισαν λεηλα¬ τώντας και σκυλεύοντας πάνω στο πτώμα της πάντα καχεκτικής οικονομίας μας και στις σάρκες του ανυπεράσπιστου και ανήμπορου ν’ αντιδράσει ελληνικού λαού;

Λόγος γίνεται για πολλούς εν ενεργεία και μη πολιτικούς πολλών κομμάτων και ηλικιών. Θα αναφερθούμε μόνο σε δύο οι οποίοι μπορεί να μην έκαναν την αφαίμαξη με τα ίδια τους τα χέρια έχουν όμως συνδέσει τ’ όνομα τους με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Και σα να μη φτάνει αυτό συχνά¬πυκνά κάνουν δηλώσεις και κριτική λες και προέρχονται από παρθενογένεση. ΣΗΜΙΤΗΣ Κων/νος λέγεται ο ένας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γεώργιος ο άλλος. Αμφότερους φρονούμε πως πρέπει να είναι φειδωλοί στις εμφανίσεις τους και προσεκτικοί στις δηλώσεις γιατί ήταν άρχοντες του τόπου την εποχή που πολλά λαμόγια πλούτισαν αρπάζοντας τον ιδρώτα του ελληνικού λαού βυθίζοντας τον στα τάρταρα.

Θα πρέπει τουλάχιστον στη μνήμη εκείνων που μέχρι σήμερα αυτοκτόνησαν για οικονομικούς λόγους να αυτοτιμωρηθούν και /α μην κυκλοφορούν δημόσια προκαλούντες το κοινό αίσθημα. Σε άλλα κράτη κάνουν χαρακίρι και αυτοκτονούν ή παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και μόνο στην Ελλάδα οι υπαίτιοι τέτοιων πανωλεθριών λιβανίζονται μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα που διέπραξαν και βραβεύονται επανεκλεγόμενοι. Ο πρώτος πέραν άλλων κακοδιαχειρίσεων, κακοδιοικήσεων, ανεπάρκεια ελέγχου των τρωκτικών, κομματικής πώρωσης και αλαζονείας μας έβαλε και στην ΟΝΕ για να μας αποτελειώσει. Κι όταν είδε τα σκούρα παρέδωσε τη σκυτάλη στον δεύτερο σίγουρος για τη συνέχιση της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Ο δεύτερος δεν είναι κακό παιδί. Αθεράπευτα αφελής είναι και παντελώς ακατάλληλος για ηγετική θέση. Είναι όμως εξαιρετικός για διεθνής κονφερασιέ σε αμφιθέατρα. Καλός είναι επίσης για διεθνείς περιηγήσεις, δαπάνες δημοσίου έχοντας εξασφαλίσει τη βουλευτική ιδιότητα και ασυ¬ λία. Ωστόσο το ερώτημα που έβαλε στον ελληνικό λαό το 2009 «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότατης» παραμένει αναπάντητο.

Μην προκαλείς Γιώργο, ξέρουμε ότι δεν είσαι ο μόνος υπεύθυνος για την καταιγίδα. Έχουμε όμως μνήμη και θυμόμαστε ότι από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι που ασφυκτικά στριμωγμένος από μέσα και έξω αναγκάστηκες να παραδώσεις τα ηνία.

Γιατί πιάσαμε πάτο.

Τότε βγήκαν τα πτώματα μας στον αφρό. Επειδή εσύ μετά των άλλων φίλων αποδεχόμενος άνευ όρων το μνημόνιο είχε υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου μας. Όλου του ελληνικού λαού. Λέγεται πως το 2010 ο τότε πρόεδρος του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρος Καν και άλλοι και οι πέραν του Ατλαντικού σύμμαχοι μας σου πρότειναν μέτρα ανώδυνα για τη χώρα μας κι εσύ τα απέρριψες. Αργότερα που πιεζόμενος αποφάσισες να ρισκάρεις και να εκβιάσεις με δημοψήφισμα Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο σ’ έστειλαν για μπάνια.

Γι’ αυτό λέμε αφήστε μες στα βάσανα μας. Δε σας γυρεύουμε τίποτα.

Το μόνο που θέλουμε είναι να μη μας θυμίζετε την ύπαρξη σας. Δεν καταλάβατε ακόμη ότι ένα κόμμα του 44% που κληρονομήσατε το καταντήσατε στο 10%.

Από το Περιστέρι και πάντα με ενδιαφέρον και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

*Ο ενεργός πολίτης κ. Σαρέλας Θεόδωρος, είναι κειμενογράφος διαμένων στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας και Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια