Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1822)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Σε διαβούλευση από σήμερα η ολιστική μελέτη
    

Β.Νανόπουλος: Διαμορφώνουμε το μέλλον της Αρχαίας Κορίνθου με ένα συνολικό, ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης αξιοποίησης


Σε διαδικασία διαβούλευσης τέθηκε η πρόταση ολιστικής ανάπλασης, αξιοποίησης και διαχείρισης της Αρχαίας Κορίνθου σήμερα το πρωί, σε διευρυμένη, υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ώστε να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιανουαρίου να υποβάλλουμε την ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και προσυμφωνημένη πρόταση μας για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι μια πρόταση η οποία στοχεύει στην ολιστική ανάπλαση και αξιοποίηση της Αρχαίας Κορίνθου ώστε να καταστεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς και προορισμός» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων στην εισήγηση του αλλά και στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της παρουσίασης, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η διαβούλευση αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την Υπουργό Λίνα Μενδώνη και την παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων όπου συμφωνήθηκε αφενός οι διαδικασίες να είναι σύντομες και αφετέρου το Υπουργείο να υποστηρίξει το αίτημα χρηματοδότησης.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε από την αρχιτέκτονα κ.Ήβη Νανοπούλου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, νέο Μουσείο στην περιοχή του Ξενία (υπόσκαφο), νέο αναψυκτήριο ελαφριάς κατασκευής (το παλαιό θα κατεδαφιστεί), νέο θέατρο το οποίο προυποθέτει παραχωρήσεις απο πλευράς δήμου για τις οποίες θα αποφανθεί όταν έρθει η ώρα το δημοτικό συμβούλιο. «Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο για τις επόμενες δεκαετίες στην Αρχαία Κόρινθο. Έργα τα οποία προσφέρουν ανάπλαση, αξιοποίηση, αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα ώστε να φτάσουμε στο ΚΑΣ με ολοκληρωμένη και προσυμφωνημένη με το Υπουργείο Πολιτισμού πρόταση, ώστε να λάβουμε την έγκρισή του και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση» κατέληξε ο δήμαρχος Κορινθίων.

Στην παρουσίαση της πρότασης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, από την εφορία Αρχαιοτήτων η προϊσταμένη Παναγιώτα Κασσίμη, η κ.Ιουλία Τζόνου από την Αμερικανική Σχολή, ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου κ.Κώστας Παπαιωάννου, οι τοπικοί σύμβουλοι Αρχαίας Κορίνθου κ.κ Τσέλιος, Κατσούλης, Ρουστέμη και Μαρίνη, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πούρος, Κωνσταντίνα Κόλλια, Γιάννης Καρασάββας, οι επικεφαλής παρατάξεων κ.κ Πνευματικός, Σταυρέλης και Τσόγκα, ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π Βασίλης Ταγαράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Δόντης και Γκεζερλής, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου κ.Γιώργος Παπαμιχαήλ.

Οι τοποθετήσεις που σήμερα κατεγράφησαν από τους παριστάμενους αναμένεται να μελετηθούν από το γραφείο της κ.Νανοπούλου ώστε να συζητηθούν και να απαντηθούν σε επόμενη συνάντηση.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2023.


Κάλαντα από τα παιδιά του Ευθύμειου Κέντρου στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο
    

Με ήχους από κάλαντα αλλά και με πολλά χαμόγελα πλημμύρισε το δημαρχείο της Κορίνθου το πρωί! Τα παιδιά από το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κορινθίων, προκειμένου να του ευχηθούν για τη νέα χρονιά, να του δωρίσουν όμορφες δικές τους δημιουργίες και φυσικά να ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υποδέχτηκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους στην είσοδο του δημαρχείου, άκουσε, αλλά και έψαλε μαζί τους «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά», ευχήθηκε υγεία, χαρά και όμορφες στιγμές μη παραλείποντας να επαναλάβει τη στήριξη και τη βοήθειά του στο κέντρο που επιτελεί ένα σπουδαίο έργο!

Γλυκίσματα και κεράσματα ολοκλήρωσαν αυτήν την πολύ όμορφη εορταστική επίσκεψη!




Με νέα έργα ύψους 7,6 εκ ευρώ κλείνει το 2022 για τον Δήμο Κορινθίων!
   

Β.Νανόπουλος: «Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς τη νέα χρονιά!»


Με έργα νευραλγικής σημασίας ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφάλεια μετακίνησης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην πόλη και στα χωριά, κλείνει το 2022 για το δήμο Κορινθίων. Τα έργα που αποτελούσαν αιτήματα των πολιτών του δήμου για πολλά χρόνια εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και ξεκινούν άμεσα.

Πρόκειται για:

Κονδύλι ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπλαση, αναβάθμιση και αντικατάσταση των πεζοδρομίων στην πόλη της Κορίνθου, έργο αναγκαίο για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Κονδύλι ύψους 580 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης για την κατασκευή νέων, σύγχρονων πεζοδρομίων από το κέντρο της Κορίνθου, κατά μήκος της οδού Άργους και με τελικό προορισμό τον σταθμό του Προαστιακού.

Ένα ακόμα αίτημα πολλών ετών υλοποιείται.

Κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την βελτίωση και αποκατάσταση σημαντικών για τις παραγωγικές τάξεις αγροτικών οδικών αρτηριών. Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου». Τα έργα δημοπρατούνται με σημερινή απόφαση έγκρισης των όρων από την Οικονομική Επιτροπή.

Κονδύλι ύψους 778 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή και τοποθέτηση σκιάστρων (πέργκολες) στις πλατείες της Κορίνθου, περιλαμβανομένης της κεντρικής πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη», στα πλαίσια του έργου «Αναπλάσεις πόλης Κορίνθου. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Κορινθίων στο γραφείο του παρουσία του αναδόχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου.

Κονδύλι ύψους 588 χιλιάδων ευρώ για την συντήρηση των κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων. Η Οικονομική Επιτροπή με σημερινή της απόφαση κατακύρωσε το έργο.

Ο Ανάδοχος ξεκινά εργασίες αμέσως μετά τις γιορτές.

Από την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για τις πέργκολες των πλατειών «Μια άκρως παραγωγική και επιτυχημένη σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων χρονιά κλείνει για το δήμο Κορινθίων με πολύ σημαντικά κονδύλια. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι η πολλή δουλειά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδο προετοιμασίας και κατάθεσης φακέλων και προτάσεων είχε θετικά αποτελέσματα. Τα έργα με την ολοκλήρωση τους βελτιώνουν την ζωή των πολιτών του δήμου και ικανοποιούν αιτήματα πολλών χρόνων. Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς και τη νέα χρονιά γνωρίζοντας καλά πως μόνο η μεθοδική και με συνέπεια εργασία μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και για εμάς, σε αυτήν την δημοτική αρχή, το αποτέλεσμα σε όφελος των πολιτών είναι πάντοτε ο στόχος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο ανάπλασης – τοποθέτησης σκιάστρων στις πλατείες της Κορίνθου.




ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 

Ευχές για το Νέο Έτος θα ανταλλάξει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τους φορείς και τους πολίτες, την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2022 στο Δημαρχείο (Κολιάτσου 32), αμέσως μετά την δοξολογία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




2,8 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
   


Την ένταξη του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» σε Κυρα-Βρύση, Αγίους Θεοδώρους και Περαχώρα, πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Το έργο προϋπολογισμού 2.800.00,00€ εντάσσεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών (με ΑΔΑ:

6ΣΩΣ46ΜΤΛ6-ΦΘΡ), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πράξη αποτελείται από τέσσερα (4) κύρια Υποέργα που αφορούν σε ολοκληρωμένες δράσεις βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα σημεία:

Α. ΚΟΜΒΟΣ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ επί της Ε.Ο. Ισθμού – Αρχ. Επιδαύρου, με την κατασκευή πεζοδρομίου από τη μια πλευρά της οδού και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον υφιστάμενο κόμβο, που θα διευκολύνουν στην ομαλή διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Β. ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ – τμήμα κοινοτικής οδού Ελ. Βενιζέλου, που διέρχεται έμπροσθεν των σχολικών μονάδων «Γυμνάσιο Ισθμίων» και «νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων» - με τη δημιουργία μιας λωρίδας κίνησης για τα οχήματα (πλάτους 3,50μ), που θα χρησιμοποιείται και για τις δύο κινήσεις των οχημάτων εναλλάξ, με διευθέτηση της κίνησης από φωτεινούς σηματοδότες. Το υπόλοιπο πλάτος της οδού θα δοθεί στο πεζοδρόμιο, για ασφαλή χρήση από όλες τις ομάδες των χρηστών. Μπροστά από το σχολείο, προτείνεται η δημιουργία νησίδας που θα επιτρέπει την είσοδο και έξοδο από το χώρο προς μια μόνο κατεύθυνση και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για τη διευκόλυνση της κίνησης εξόδου από το χώρο.

Γ. ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Αθηνών, με την επέκταση και η δημιουργία νέων πεζοδρομίων. Σε περιπτώσεις που το πλάτος οδοστρώματος σε κάθετους στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου δρόμους είναι αυξημένο (>9.5μ), προτείνεται η δημιουργία τριγωνικής νησίδας, η οποία θα διαχωρίζει τις κινήσεις των οχημάτων στον κόμβο (ελάχιστο πλάτος νησίδας 1.5μ.).

Δ. ΠΕΡΑΧΩΡΑ - τμήμα της δημοτικής οδού που συνδέει το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας με το Γυμνάσιο Περαχώρας και το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, με τη μετατροπή του τμήματος σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ειδική δαπεδόστρωση και φωτισμό.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης δήλωσε: «Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε μεγάλα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία που μας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώνουμε αισθητά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Εκπονούμε μελέτες και όλες τις απαιτούμενες τεχνικές εκθέσεις προκειμένου να καταστήσουμε τα έργα ώριμα προς χρηματοδότηση. Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια των κατοίκων, των μαθητών στα σχολεία και των επισκεπτών στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, για την εξαιρετική συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή του στην ένταξη του έργου προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας”.

Γραφείο Τύπου




Dumbas Concert: Ετήσια Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου
  

Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου φέρει φέτος τον τίτλο «Dumbas Concert» και είναι αφιερωμένη στον Νικόλαο Δούμπα, τον Έλληνα Μαικήνα των Τεχνών και μέγα ευεργέτη της Ελλάδας και της Αυστρίας.

Ο Νικόλαος Δούμπας υπήρξε προσωπικός φίλος, συνεργάτης και συμπαραστάτης των συνθετών Johan Strauss, Johannes Brahms και Richard Wagner, των ζωγράφων Gustav Klimt και Hans Makart αλλά και πολλών άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων της εποχής. Στον Νικόλαο Δούμπα οφείλεται η διάσωση 200 περίπου μουσικών χειρογράφων του Franz Schubert, τα οποία στη συνέχεια δώρισε στο Αυστριακό κράτος και αποτέλεσαν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής βιβλιοθήκης της Αυστρίας. Ως χορηγός και ως μέλος της κυβέρνησης συνέβαλε στην αναμόρφωση της Βιέννης, με τη συμμετοχή του στη δημιουργία του Musikverein, της Αυστριακής Βουλής, του Δημαρχείου και άλλων εμβληματικών κτηρίων, αλλά και την τοποθέτηση μνημείων και ανδριάντων προς τιμήν των Beethoven, Schubert, Mozart, Brahms κ.α. Διακρίθηκε για τις ευεργεσίες του, κυρίως στον τομέα των τεχνών, στην Ελλάδα και την Αυστρία.

Το εορταστικό πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει διάσημες συνθέσεις της δυναστείας των Strauss, έργα, τα οποία εκείνη την εποχή αφιέρωσαν στο Δούμπα ο Johan Strauss (Γαλάζιος Δούναβης, Neu Wien, Hellenen Polka) και ο Anton Kraal (Dumba March), τους Ουγγρικούς χορούς Νο1, Νο4 και Νο5 του Johannes Brahms και το March Militaire του Franz Schubert.

Στη συναυλία θα εμφανιστεί ως σολίστ ο περυσινός νικητής του Διαγωνισμού «Νικόλαος Δούμπας», Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ερμηνεύοντας στο Ξυλόφωνο το έργο Rondo Alla Turca που συνέθεσε ο W.A. Mozart και ενορχήστρωσε ειδικά για τη συναυλία ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Σπύρος Προσωπάρης.

Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. (φιλική συμμετοχή) 

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

Κατάστημα ύφος στο Λουτράκι 
Βιβλιοπωλείο Οικονόμου στην Κόρινθο


ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Συνάντηση εργασίας Αθηνάς Κόρκα – Βλάση Τσιώτου στο Ξυλόκαστρο - Τι συζήτησαν
  

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο είχε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου προχθές η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης συζήτησαν για όλα τα έργα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας εκτέλεσε, εκτελεί και μεθοδεύει προς εκτέλεση αυτό το χρονικό διάστημα των τριών ετών . Ανέρχονται στα 22. 500.000€ συνολικά , οδικά, εγγειοβελτιωτικά , αναπλάσεις , αθλητικά ,έργα πολιτισμού , αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά. Ακολούθησε αυτοψία στην οικία Τσαλδάρη η οποία βάλλεται από την θάλασσα και στο έργο Ανάπλασης Αριστοναυτών ΕΣΠΑ ΠΕΠ Πελοποννήσου που δικαιούχος είναι ο Δήμος.

Απόhmerisia -25 Δεκεμβρίου, 2022 16:18


 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝEΙΩΝ
  

Στις 6 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Παρασκευή, θα εορτασθεί πανηγυρικά στην πόλη μας η εορτή των «Θεοφανείων» και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ορίζουμε από την προηγούμενη ημέρα γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, σπιτιών και ελλιμενισμένων πλοίων καθώς και ειδικό επίσημο στολισμό του λιμανιού.

Στον εορτασμό παρακαλούνται να προσέλθουν όλες οι Αρχές της πόλης, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπ/σης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Οι προσκεκλημένοι να λάβουν θέση στους οριοθετημένους χώρους τόσο στον Ιερό Ναό «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» κατά την τελετή του αγιασμού όσο και στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ώρα 10:30 οι προσκαλούμενοι και οι Αρχές της πόλης να παραβρίσκονται στην είσοδο του Ναού, προκειμένου να εισέλθουν εν πομπή εντός του Ναού για την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Ώρα 11:15 θα γίνει η εκκίνηση της πομπής μέσω της οδού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και με κατεύθυνση ανατολικά επί της οδού Καλογεροπούλου, καταλήγοντας στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου, θα προπορεύονται τα λάβαρα της Εκκλησίας, τα εξαπτέρυγα και οι ιερείς, θα ακολουθεί ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης των λοιπών επισήμων και το κοινό της πόλης.

Επιστροφή της πομπής από την οδό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι ιερείς παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.

Το Λ/Χ Κορίνθου-Δ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την οριοθέτηση και επιτήρηση του χώρου στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ιδιαίτερα παρακαλείται το κοινό να ακολουθήσει την πομπή με τάξη, κατά την μετάβαση στον νότιο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου και επιστροφή στην Εκκλησία για τον λαμπρό εορτασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια