Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού (Φ.1822)

Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Στη Βουλή το OXI των εργαζόμενων στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης»
  

Σε συνέχεια του από 16/12/2022 Δελτίου Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναφέρεται στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής να εκχωρήσει μέρος της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες, καταθέτουμε Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο και συντασσόμαστε με τα αιτήματά τους να αποσυρθεί η πρόταση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας , να επανέλθει το προσωπικό καθαριότητας στις θέσεις για τις οποίες προσελήφθη, να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές όπως έχουν εδώ και καιρό ζητήσει και να οργανωθεί επαρκώς η Υπηρεσία Καθαριότητας, και με τις αναγκαίες προσλήψεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

20/12/2022 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 
ΑΝΑΦΟΡΑ 
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών 
Θέμα: «Να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης » 

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το από 16/12/2022 Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, σε επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδίας, στον Δήμο Ξυλοκάστρου γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Δημοτικής αρχής να εκχωρήσει μέρος της αποκομιδής απορριμμάτων, σε ιδιώτες.

Εκτιμούν πως η Δημοτική αρχή βασίζεται είτε γιατί έτσι θέλει, είτε γιατί έτσι εξυπηρετεί σε μια τελείως αντιφατική έκθεση του προϊσταμένου Καθαριότητας στην οποία παρουσιάζεται έλλειψη προσωπικού και Μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ στην πραγματικότητα το προσωπικό απασχολείται σε αλλότριες εργασίες, ενώ ο Μηχανολογικός εξοπλισμός απαξιώνεται γιατί δεν επισκευάζεται.

Σημειώνουν πως σε κάθε περίπτωση η Δημοτική αρχή όφειλε να προβλέψει τις ανάγκες και σε προσωπικό και σε Μηχανολογικό εξοπλισμό, κάτι που δεν έκανε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην εύκολη λύση της Ιδιωτικοποίησης.

Διαφωνούν λοιπόν κάθετα με κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων.

Ζητούν να αποσυρθεί η πρόταση για ιδιωτικοποίηση (από την οικονομική Επιτροπή της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται και κρίνεται στην Ολομέλεια του ΣΤΕ μετά την απόφαση του Τμήματος), να επαναφερθεί το προσωπικό στις θέσεις για τις οποίες προσελήφθη, να οργανωθεί η υπηρεσία Καθαριότητας και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής 
Γιώργος Ψυχογιός


Δεν υπάρχουν σχόλια