Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1822)

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  


Πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο :

«Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Για τις ουσιαστικές, στοχευμένες παρεμβάσεις στο ισχύον δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και τους στόχους που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του νομού Κορινθίας, αναφερόμενος στις βασικότερες ρυθμίσεις που το απαρτίζουν.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Κορινθίας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Εισήχθη σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, που αφορά στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, την ιατρική εκπαίδευση και ορισμένες άλλες θεματικές, αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου.

Οφείλω να δηλώσω ότι πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο νομοθέτημα, εξέχουσας σημασίας για το σύνολο των πολιτών της χώρας μας, με το οποίο επιτυγχάνεται μια δέσμη αξιοσημείωτων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων.

Μεταξύ άλλων, προωθείται ο εκσυγχρονισμός κι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ρύθμιση που παγίως θεωρείται άκρως αναγκαία για την άρτια στελέχωση και την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, ενώ, επίσης, βελτιώνεται το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια