Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1821)

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023
  


Ήδη έχουν εγγραφεί για να τοποθετηθούν επί του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών Βουλευτές, Υπουργοί και Υφυπουργοί, ενώ, πριν από λίγη ώρα έλαβε το λόγο ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, ο οποίος, αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Σήμερα τοποθετήθηκα επί του νέου Προϋπολογισμού για το 2023, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται για τρίτη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τον πρώτο Προϋπολογισμό τα τελευταία 12 έτη, που καταρτίζεταιαπαλλαγμένος από τα μνημόνια και και την ενισχυμένη εποπτεία στην οποία είχε τεθεί η χώρα μας. Και το γεγονός αυτό αποτελεί αναμφίβολα ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της.

Προσδίδει στην Ελλάδα την πυγμή και τη δυναμική που είχε απωλέσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι εξωτερικές προκλήσεις και απειλές δυστυχώς υφίστανται. Πιστεύω, όμως, ότι πλέον, χάρη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, έχουμε αποκτήσει ισχυρά εφόδια και παρουσιάζουμε εντυπωσιακή πρόοδο σαν χώρα.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2023 αποτυπώνει πανηγυρικά, με στοιχεία και ακριβή δεδομένα, όλα όσα πετύχαμε μέχρι και σήμερα.

Στην ομιλία μου αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, στον ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας, που, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται για το τρέχον έτος να είναι διπλάσιος, έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και τριπλάσιος για το 2023, στην τεράστια σε μέγεθος οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από πλευράς της κυβέρνησης, καθόλη τη διάρκεια διαχείρισης της πανδημίας (η ενίσχυση αυτή ξεπερνά τα 43 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση), καθώς και στο αυξημένο κατά 2,8% ΑΕΠ.

Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να μην εξάρω την κυβέρνηση για την κορυφαία άνοδο που σημειώνει πλέον η Ελλάδα, στον τομέα των επενδύσεων, γεγονός που έχει οδηγήσει την Κομισιόν να χαρακτηρίζει πρωταθλήτρια τη χώρα μας για την επόμενη τριετία.

Άξια αναφοράς είναι, μάλιστα, η συνολική αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στον τομέα αυτό, ο Προϋπολογισμός του 2023 θεσπίζει μέτρα ύψους8,3 δις. Η τιμή λιανικής δε στη χώρα μας έχει χαρακτηριστεί η 2η φθηνότερη ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια που έχει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Επαναλαμβάνω ότι τα άλματα που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε όλους τους παραπάνω τομείς προκύπτουν αναντίρρητα από στοιχεία. Τα ίδια στοιχεία απεικονίζουν την πολιτική ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης, που, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, να κάνει το άσπρο μαύρο, φαίνεται να ξεχνάει σε τι οριακό σημείο οδήγησε την ελληνική κοινωνία, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεταξύ των στοιχείων αυτών δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών τη φετινή χρονιά, τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,7%, τη μόνιμη και σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών.

Μέσω του νέου Προϋπολογισμού διαφαίνεται ο στόχος της κυβέρνησης να υλοποιήσει, σε συνέχεια των πεπραγμένων του 2022, πολιτικές που θα εγγυώνται την πρόοδο και τη δυναμική πορεία της χώρας μας. Γι αυτό ευελπιστώ να υπερψηφιστεί.».

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ με την ψήφισή του, έπειτα από ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και των άλλων πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια