Header Ads

Μητροπολιτικά νέα (Φ.1821)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ
  

Εορταστική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ. Δημήτριο Πιστεύο, Πολιτικό Μηχανικό και υποψήφιο Δήμαρχο Σικυωνίων και τον κ. Δημήτριο Γιαννόπουλο, Αντιπρόεδρο της Εταιρίας TIKUN, στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την Κορινθία την τρέχουσα επικαιρότητα αλλά και γενικού ενδιαφέροντος. Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους ευγενικούς επισκέπτες του για την εποικοδομητική συζήτηση και αντάλλαξαν ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο Νέο Έτος!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.




ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑ «ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» ΣΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022.
    

Εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων η Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» για ακόμη μία φορά, αισθανόμενη βαθύτατη την ανάγκη βοήθειας των συνανθρώπων μας, καθίσταται αρωγός στην δύσκολη αλλά και σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή μας αποστέλλοντας το πρωί της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2022, εξακόσια κιλά (600kg) νωπού κρέατος, για την άμεση τροφοδότηση και ανακούφιση των 1.200 τροφίμων του Ιδρύματος «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ παραλαμβάνοντας την γενναιόδωρη αυτή προσφορά από τους διανομείς της Εταιρίας μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου για Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα ως και την εν παντί πρόοδο της εταιρίας, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σ᾿ αυτήν και ευχαρίστησε την «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» για την συνεχή, υποδειγματική και έμπρακτη στήριξη της στο φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως μας. Είθε η συγκινητική αυτή πράξη να βρει και άλλους μιμητές τις Άγιες αυτές ημέρες!

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!




ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΟΥΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
  


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυλοκέριζας λειτούργησε την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Εφημέριο Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων, τον Αιδεσ. π. Ιωάννη Ρούκη και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά, π. Χρήστο Χίλια και π. Γεώργιο Σαλάτα.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας την Αποστολική περικοπή της ημέρας, αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο που διέδωσε την Πίστη στον Χριστό και το Ευαγγέλιο Του σ’ ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Ο Απόστολος δεν θέλησε να κρατήσει αυτές τις αλήθειες μόνο για τον εαυτό Του αλλά φρόντισε να καταστήσει γνωστό τοις πάσι τον ερχομό του Χριστού στον κόσμο και δια μέσω αυτού την λύτρωση του ανθρώπου από τον θάνατο. Στην προς Εβραίους επιστολή του ο Απόστολος Παύλος προσπαθεί να συνδέσει την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη προκειμένου να καταλάβουν ότι η Σάρκωση του Χριστού αφορά σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι προ του Χριστού να προετοιμαστούν και οι μετά τον Χριστό να γνωρίζουν τι είχε γίνει προ Χριστού, ώστε να κατανοήσουν την διδασκαλία και το έργο Του. Ο Απ. Παύλος διδάσκει τους συμπατριώτες του Εβραίους υπενθυμίζοντας την σημαντικότητα της πίστης, που είχαν οι πατέρες τους, στις υποσχέσεις του Θεού για την σωτηρία των ανθρώπων. Με αυτή την πίστη καταπολέμησαν και υπέταξαν βασίλεια, κυβέρνησαν το λαό με δικαιοσύνη, πέτυχαν την πραγματοποίηση των υποσχέσεων που τους έδωσε ο Θεός, έσφαξαν στόματα λιονταριών, όπως ο Δανιήλ, έσβησαν την καταστρεπτική δύναμη της φωτιάς, διέφυγαν τον κίνδυνο της σφαγής, ανάρρωσαν από αρρώστιες, αναδείχθηκαν ισχυροί και ανίκητοι στον πόλεμο, έτρεψαν σε φυγή τις εχθρικές παρατάξεις και τα πολυπληθή στρατεύματά τους.

Η Εκκλησία μας τοποθετεί αυτά τα αναγνώσματα την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να καταλάβουμε ότι αυτές οι αλήθειες της Πίστεώς μας δεν είναι «γραώδεις μύθοι» (πρβλ. Α Τιμ. δ΄,7) αλλά ισχυρή υπενθύμιση ότι ο Θεός τηρεί τις υποσχέσεις του και βρίσκεται πάντοτε μαζί μας.

Όσο κι αν ο άνθρωπος επιθυμεί να ισχυρίζεται ότι μπορεί με την επιστήμη, την γνώση και την ανθρώπινη σοφία του να καταφέρει τα πάντα, στο τέλος γελοιοποιείται. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι μήνυμα παρήγορο, ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης. Κάθε χρόνο ο Χριστός «επιμένει» να μας θυμίζει με την Γέννησή Του ότι ήρθε κι έφερε την μεγάλη αλλαγή στον άνθρωπο, δηλαδή, την σωτηρία από την καθημερινή «κόλαση» που βιώνει χωρίς να γνωρίζει αλλά και το πλέον σημαντικό, την λύτρωση από τον θάνατο.

Η Εκκλησία μας προσπαθεί καθημερινά να συνεχίζει το έργο Της, αυτό που της μεταφέρθηκε από τον Χριστό και τους Αγίους Αποστόλους και γι’ αυτό ακριβώς χειροτόνησα ως Εφημέριο της Ενορίας σας, ένα δικό σας παιδί, τον π. Ιωάννη Ρούκη, ο οποίος μετά τις σπουδές και το στρατιωτικό του εργάστηκε απασχολούμενος στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας αποκτώντας την δέουσα εμπειρία και που εκτός των άλλων προέρχεται και από Ιερατική οικογένεια, καθώς ο παππούς του π. Θεμιστοκλής Ρούκης ήταν Ιερεύς στην ίδια Ενορία, υπηρετώντας με ζήλο και φόβο Θεού τις ψυχές των πιστών, γεγονός το οποίο φαίνεται και από τα ψυχοχάρτια που μνημονεύω κάθε φορά που έρχομαι στο χωριό σας.

Ο Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει, από την Ι. Μητρόπολη μας, το δύσκολο διακόνημα να «εξυπηρετεί» τις χηρεύουσες Ενορίες και να τις προετοιμάζει, ώστε ο μελλοντικός Εφημέριος να βρίσκει την Ενορία έτοιμη. Για την υψηλή αυτή διακονία που αδιαμαρτύρητα αναλαμβάνει ο π.

Παναγιώτης ο Ποιμενάρχης μας τον επιβράβευσε δίδοντας του έναν Επιστήθιο Σταυρό υπενθυμίζοντάς του, ότι πάντοτε μετά τον Σταυρό έρχεται η Ανάσταση και ότι ο Μητροπολίτης του τον αγαπά και αναγνωρίζει τους κόπους του ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει την υγεία, την ευλογία και την δύναμη να χαίρεται την οικογένειά και τους Ενορίτες του!

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Ελένη, κατοίκου του Χωρίου. Ας είναι αιωνία η μνήμη της!




Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
    

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος έκρινε σκόπιμο να επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στο Επισκοπείο Κορίνθου, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη και τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Σταμάτιο Μηλαθιανάκη, επιστρέφοντας από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ζάκυνθο για την εορτή του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Αιγίνης, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απεδέχθη με χαρά τη τιμητική αυτή επίσκεψη καθώς είναι γνωστό ότι τους συνδέουν παλαιοί δεσμοί φιλίας και αγάπης που με κάθε ευκαιρία εκδηλώνονται ένθεν κακείθεν. Οι Αρχιερείς και ο π. Σταμάτιος έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Επισκοπικού Οίκου και στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου τους προσφέρθηκαν κεράσματα και αντάλλαξαν δώρα και ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο, αίσιο και ευτυχές Νέο Έτος!


Δεν υπάρχουν σχόλια