Header Ads

Περιφερειακά νέα (Φ.1821)

Παραδόθηκαν από την περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στις 5 Π.Ε. ισάριθμα υπερσύγχρονα τρακτέρ 
  

Παραδόθηκαν προς τις 5 Περιφερειακές Ενότητες από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα -στις εγκαταστάσεις της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Αρκαδίας (πρώην ΥΕΒ), στην Τρίπολη, το πρωί σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου- τα ισάριθμα υπερσύγχρονα βαρέος τύπου τρακτέρ, εξοπλισμένα με καταστροφείς.

“Τα πέντε αυτά τρακτέρ διατίθενται από ένα σε κάθε Π.Ε. προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό φυτικής γης, από δρόμους, οικόπεδα, δασικούς δρόμους” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι τα εν λόγω μηχανήματα -η προμήθεια των οποίων έγινε μέσω διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώθα απασχολούνται σε μόνιμη βάση για τον πιο πάνω σκοπό.

“Βελτιώνουμε τον εξοπλισμό ώστε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους στο έργο τους και ταυτόχρονα να συμβάλουμε στην παραγωγή ουσιαστικού έργου, καθώς τα μηχανήματα αυτά θα συνδράμουν και την Πολιτική Προστασία” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Παρόντες στην παράδοση ήταν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.
“Σε τροχιά” μπαίνει η προοπτική επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο – σύσκεψη στο Υποδομών με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Π. Νίκα
  


Να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου Πατρών – Πύργου – Καλαμάτας – Τριπόλεως – Ναυπλίου – Κορίνθου αποφασίστηκε στην πρώτη σύσκεψη της επιτροπής για τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων και λήψη αποφάσεων σχετικά με το νότιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, η οποία έγινε σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη της εν λόγω επιτροπής -η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Κώστα Καραμανλή- προήδρευσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και μετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού – Οικονομικού Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μετά από αναλυτική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν στην επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού άξονα της Πελοποννήσου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του υπάρχοντος δικτύου Πατρών – Πύργου – Καλαμάτας – Τριπόλεως – Ναυπλίου – Κορίνθου και συγκεκριμένα:

– Να αντιμετωπιστεί το υπάρχον έργο ως ενιαίο, με σχεδιασμό ανάταξης της ως σιδηροδρομικής γραμμής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού, όπως κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία, σταθμούς μετεπιβίβασης, τροχαίο υλικό, διασύνδεση με άλλα μέσα μεταφορών, κλπ.

– Να ενταχθεί στον προγραμματισμό η αναβάθμιση του Μηχανοστασίου της Τρίπολης ως κεντρική μονάδα συντήρησης σιδηροδρομικού υλικού του δικτύου.

– Να εκπονηθεί από τον ΟΣΕ μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του ενιαίου έργου, η οποία θα λάβει υπόψη τις τις επιμέρους μελέτες βιωσιμότητας των αξόνων Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου και Κάτω Αχαγιάς – Πύργου, έργων που βρίσκονται ήδη σε τροχιά δημοπράτησης.

Αποφασίστηκε, ακόμα, ότι σκοπός του συνολικού σιδηροδρομικού έργου της Πελοποννήσου θα είναι ο προαστιακός, τουριστικός και εμπορευματικός χαρακτήρας, με βασική μέριμνα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα αστικά έργα και στις ΒΙ.ΠΕ.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στη συντήρηση και προστασία του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητά του προς όφελος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.
Just Can’t Get Enough – η νέα τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  

Η νέα τουριστική καμπάνια για τον προορισμό “Πελοπόννησος” ξεκίνησε το ταξίδι της προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στόχευσης, της ελληνικής αγοράς συμπεριλαμβανομένης. Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι για πρώτη φορά εντάσσονται στην συστηματική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, αγορές που έδωσαν ιδιαίτερη δυναμική στον τουρισμό της χώρας μας το 2022.

Στο νέο αυτό σποτ προβάλλονται όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, μέσα από εικόνες και μηνύματα τα οποία αναδεικνύουν συνολικά τα χαρακτηριστικά του προορισμού. “Παραμένουμε σταθεροί στην στρατηγική και στον τρόπο που υλοποιούμε τις καμπάνιες μας, σε απόλυτη αρμονία με το brand του προορισμού” σημείωσε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου.
Συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην οδική ασφάλεια
  


Τις συνεχείς παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έργα βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου επισήμανε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, χαιρετίζοντας την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή που διοργάνωσαν στην Κόρινθο η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”.

Η αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της Π.Ε. Κορινθίας -και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γενικότερα- με την Ελληνική Αστυνομία σε ζητήματα που αφορούν στην έγκαιρη συντήρηση του οδικού δικτύου, ενώ μίλησε και για τις συχνές ενημερώσεις της Τροχαίας προς τους μαθητές των σχολείων σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας.

Στην πιο πάνω εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής καθώς και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια