Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1821)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου για την Αρχαία Κόρινθο
  

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου για την Αρχαία Κόρινθο «Σε ισχύ το στρατηγικό σχέδιο ενοποίησης και ανάπτυξης των αρχαιολογικών χώρων» Την ολιστική και ενιαία ανάδειξη και διαχείριση της Αρχαίας Κορίνθου δρομολογεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου, τη βελτίωση της επισκεψιμότητας του, αλλά και τη λειτουργική σύνδεση του με το τουριστικό προϊόν της περιοχής και την τοπική οικονομία.

Το επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο για την αποκατάσταση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος, του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο και στον οικισμό της Αρχαίας Κορίνθου, παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Αμερικανής Σχολής Κλασικών Σπουδών Αθηνών (ASCS) Δρ Bonna Wescoat, του Διοικητικού Διευθυντή της ASCS Παντελή Πάνου και του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Η προστασία και η ολιστική ανάδειξη της Αρχαίας Κορίνθου, σημαντικής πόλης και κρίσιμου εμπορικού κόμβου του αρχαίου κόσμου, μέσα από την σύγχρονη, συνεκτική θεώρηση των μνημείων, σε σύνδεση με το παρελθόν και το παρόν της πόλης, βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδίου διαχείρισης που έχουν εκπονήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η οποία δραστηριοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο από τον 19ο αιώνα. Στόχος μας είναι μέσα από την ιεράρχηση των μνημειακών συνόλων, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, τη σύνδεση των διάσπαρτων μνημείων και τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους, να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου, να δημιουργηθούν νέοι πόλοι πολιτιστικού ενδιαφέροντας εντός αυτού, συμβάλλοντας συνολικά στην αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη, αλλά και της σύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου με την τοπική κοινωνία και οικονομία. Με την τοπική Έφορο, τον Δήμαρχο και τη Διεύθυνση της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, καθορίσαμε τα επόμενα βήματα, τα χρονοδιαγράμματα των ενεργειών μας, ώστε στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, το masterplan μαζί με τις μελέτες για το πωλητήριο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) και το Αγωνοθετείο της Νότιας Στοάς, να εισαχθούν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την κατά νόμο, γνωμοδότηση. Αξιοποιώντας τη διαχρονικά εξαιρετική συνεργασία του ΥΠΠΟΑ με την Αμερικανική Σχολή, αλλά και με τον Δήμο Κορινθίων, δημιουργούμε το πλαίσιο αρχών και δράσεων για την Αρχαία Κόρινθο στη βάση μιας βιώσιμης αναπτυξιακής προσέγγισης της πολιτιστικής της παρακαταθήκης».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε: «Στη συνάντηση με την Υπουργό κ. Μενδώνη, την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αμερικανική Σχολή, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Αρχαία Κόρινθο. Δρομολογήθηκαν τα επόμενα βήματα, με σφιχτό χρονοδιάγραμμα, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες σε επίπεδο αρμοδιότητας. Ο Δήμος έχει αναλάβει τη διαδικασία παραχώρησης χώρου, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά τα οποία προβλέπονται στο ενιαίο σχέδιο επί του οποίου έχουν συμφωνήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Αμερικανική Σχολή».

Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης Αρχαίας Κορίνθου 

Βασικοί άξονες του Διαχειριστικού Σχεδίου είναι η σύνδεση των διάσπαρτων μνημείων με στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας και της πολιτισμικής συνέχειας του τόπου, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων μέσω της διασφάλισης της προσβασιμότητας, η οργάνωση αναγκαίων χώρων στάθμευσης, ο επανακαθορισμός των εισόδων του πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου και η αναδιοργάνωση του δημόσιου χώρου στο κέντρο του οικισμού.

Ανάμεσα στις προτάσεις παρέμβασης είναι η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου του Ωδείου και του Θεάτρου με κατάργηση της ενδιάμεσης οδού, η απελευθέρωση του σημερινού χώρου στάθμευσης και η διαμόρφωση, στο λόφο Ξενία, υπαίθριου χώρου συνάθροισης κοινού, η δημιουργία «Βόρειου Αρχαιολογικού Πάρκου» με το Ασκληπιείο, το Γυμνάσιο και την Αυλή της Λέρνας και σύνδεση με τα Λουτρά Αφροδίτης και του χαμάμ του Κιαμήλ Μπέη. Προτείνονται μέτρα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της πλατείας και των οδών σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο.

Οι προτεινόμενες πορείες εντός του αρχαιολογικού χώρου, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, έχουν ως στόχο την ανάδειξη των μνημείων και των συνόλων και μέσω του φωτισμού, αλλά και τη βελτίωση της επισκεψιμότητας. Προτείνεται η ανάπλαση της εξόδου από την οδό Λεχαίου με ανάδειξη της μνημειακής της διάστασης, η δημιουργία αναβατορίου για πρόσβαση ΑμεΑ και η δημιουργία στάσης και πλατώματος σύνδεσης με την είσοδο στο Παλιό Μουσείο.

Κτηριακό συγκρότημα Παλαιού Μουσείου 

Το κτηριακό συγκρότημα του Παλαιού Μουσείου, το οποίο λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος της ASCS, προβλέπεται να αποκατασταθεί –η μελέτη έχει δρομολογηθεί από το ΥΠΠΟΑ για τις αρχές του 2023- και να μετατραπεί σε προσωρινό εκθεσιακό χώρο για τις εκατοντάδες ρωμαϊκές τοιχογραφίες, που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές. Το κτήριο του συγκροτήματος που περιγράφεται ως «Επιγραφικόν» προβλέπεται να αποκατασταθεί και να διαμορφωθεί σε πωλητήριο και αναψυκτήριο του ΟΔΑΠ.

Νότια Στοά 

Για τη Νότια Στοά, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αγοράς, είναι σε εξέλιξη αρχιτεκτονική μελέτη για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του οικοδομικού συγκροτήματος, που θα επιτρέψει τη διαχείριση του μνημείου ως συνόλου και σε εναρμόνιση με τις προτάσεις διαχείρισης του κεντρικού αρχαιολογικού χώρου. Στο Αγωνοθετείο, ένα από τα δωμάτια της Νότιας, προβλέπεται η κατασκευή στεγάστρου για την προστασία του ψηφιδωτού του και την πρόσβαση σε αυτό. Η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την ΑΣΚΣ, αναμένεται να υποβληθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Λόφος Ξενία 

Ενας νέος εκθεσιακός-μουσειακός χώρος για να στεγάσει τις εκατοντάδες ρωμαϊκές τοιχογραφίες, πιθανότατα θα δημιουργηθεί στο Λόφο, σύμφωνα με την εξαγγελία της Υπουργού Πολιτισμού τον Απρίλιο του 2021, κατά την επίσκεψή της στις αρχαιολογικές αποθήκες της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Κόρινθο.

Σήμερα, στις σύγχρονες αρχαιολογικές αποθήκες της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Κόρινθο, συντελείται το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο της αποκατάστασης των ρωμαϊκών τοιχογραφιών, οι οποίες εντοπίστηκαν στις ανασκαφές που άρχισε το 1982 ο ιστορικός διευθυντής των ανασκαφών της Κορίνθου Δρ Charles Williams, στην ανατολική περιοχή του θεάτρου της Αρχαίας Κορίνθου. Οι ανασκαφές, που διήρκεσαν μέχρι το 2011, παρήγαγαν, μεταξύ άλλων ευρημάτων, περίπου 120.000 θραύσματα τοιχογραφιών προερχόμενα από διάφορα κτήρια της ρωμαϊκής περιόδου.

Η συγκεκριμένη χωροθέτηση του εκθεσιακού χώρου στον Λόφο κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη, καθώς βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου, εντάσσεται στο δίκτυο περιπατητικών διαδρομών και έχει κομβική θέση για τη δημιουργία χώρων αναψυχής και πολιτισμού.

Ομάδα εργασίας έχει αναλάβει, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, να καταθέσει την τελική πρόταση προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μαζί με το συνολικό διαχειριστικό σχέδιο.

Η Διευθύντρια της Αμερικανής Σχολής Κλασικών Σπουδών Αθηνών Bonna Wescoat, ανέπτυξε στη συζήτηση το όραμα της Σχολής για την Αρχαία Κόρινθο στη βάση των αρχών του στρατηγικού σχεδίου, για τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού χώρου πρότυπου βιώσιμης ανάπτυξης, με επίκεντρο την τέχνη.

Μετά τη σύσκεψη ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Παντελής Πάνος, δήλωσε: «Η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ σημαντική για τον συντονισμό των ενεργειών μας, γιατί ο αρχαιολογικός χώρος χρήζει μιας ουσιαστικής βελτίωσης.

Συζητήσαμε το masterplan, που αφορά στην ανάδειξη και περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη, στον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου, αλλά και την κατασκευή ενός νέου Μουσείου που θα στεγάσει τις τοιχογραφίες που συντηρούνται αυτή τη στιγμή στη νέα αποθήκη που κατασκευάστηκε από την Αμερικανική Σχολή».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο ΓΓ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Γενικός Διευθυντής της Αμερικανής Σχολής Κλασικών Σπουδών Αθηνών Παντελής Πάνος, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων Νικολέττα Βαλάκου, και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Έλενα Κουντούρη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Θέμης Βλαχούλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων Κωνσταντίνος Φρισήρας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου Παναγιώτα Κασίμη.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Μία νέα χρηματοδότηση για την «Χωριστή Διαχείριση Βιοαποβλήτων»
  

Μία νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αφού εγκρίθηκε η «Χωριστή Διαχείριση Βιοαποβλήτων» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 657.048 € Η χρηματοδότηση αφορά την δημιουργία χωριστής συλλογής οικιακών και πράσινων βιοαποβλήτων καθώς και ανάπτυξη της οικιακής κομποστοποίησης στο πλαίσιο της βιώσιμης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια :

• Προμήθεια 5.000 κάδων κουζίνας 10LT 
• Προμήθεια 400 κάδων δίτροχων 240LT 
• Προμήθεια 100 κάδων δίτροχων 360LT 
• Προμήθεια 10 κάδων τετράτροχων 660 LT 
• Προμήθεια 230.000 κομποστοποίησιμων σακουλών 10 LT 
• Προμήθεια 300 κάδων κομποστοποίησης 400 LT 
• Προμήθεια ενός απορριμματοφόρου οχήματος 
• Προμήθεια ενός ρυμουλκούμενου κλαδοθρυμματιστή 
• Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού.

Η βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις που αφορούν την διαχείριση του συνόλου των βιοαποβλήτων που παράγονται εντός των ορίων του.

Αυτές οι προκλήσεις παρέχουν ευκαιρίες και δημιουργούν κίνητρα για την ανάπτυξη ενός πιο ολοκληρωμένου και βιώσιμου συστήματος διαχείρισης των διαφορετικών υλικών που μπορεί να επιφέρουν μια σειρά από περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και να συμβάλει σημαντικά στην απομάκρυνση του υφιστάμενου συστήματος από τις παραδοσιακές, μη βιώσιμες προσεγγίσεις που έχουν ως βάση τους την υγειονομική ταφή.

Με αυτή την λογική ο Δήμος προχώρησε στην διαμόρφωση και υποβολή της πράξης, για την τελική έγκριση της οποίας υπήρξε καθοριστική και η συμβολή του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά.
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Μ.ΑΣΙΑΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ,η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των προσφύγων Μικρασιατων Ξυλοκάστρου,στην πλατεία του Συνοικισμού.

Μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου Μικρασιατών Ξυλοκάστρου « Η ΕΛΠΙΝΙΚΗ».

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, μετά το πέρας της Κυριακάτικης θείας Λειτουργίας,στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης ,στη μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π.Νικωνος ,το όνομα του οποίου δόθηκε σε οδό ,Νότια του Ναού,σε μαρμάρινη πλάκα της, οποίας τα αποκαλυπτήρια έκανε ο ιερέας ,Αρχιερατικός Επίτροπος π.Αναστασιος Κουτσουρης.Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου από τον Δήμαρχο Ξυλοκαστρου Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιωτο.Το μνημείο έχει φιλοτεχνηθεί από τον κ.Γεώργιο Πανουτσοπουλο,τον οποίο τίμησε ο Σύλλογος των Μικρασιατών με πλακέτα,δια της προέδρου του κ. Βαρβάρας Νικολοπούλου.

Τη τελετή τίμησαν σύσσωμη η Δημ.Αρχη, η Ειδική Σύμβουλος του πρωθυπουργού και Μαριλένα Σουκουλη,ο Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός ,η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθιας κ. Αθηνά Κόρκα,ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χάρης Βυτινιωτης ,πρόεδροι Κοινοτήτων και πολλών Συλλόγων καθώς και πολλοί Δημότες .

Συγκινητική παρουσία του τελευταίου εν ζωή πρόσφυγα, κ. Παναγιώτη Πασχαλιδη,ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο νέο μνημείο,στη μνήμη όσων προσφύγων χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή,αλλά και στις χαμένες εκείνες πατρίδες...

Συγχαρητήρια στη πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Ξυλοκάστρου,για αυτή την σεμνή και λιτή γιορτή .
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Ποια ηλεκτρικά οχήματα απέκτησε ο Δήμος Νεμέας;
  

Πρόσφατα παραδόθηκαν στο Δήμο Νεμέας, δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ένα Nissan LEAF και ένα ελαφρύ φορτηγό του οίκου Addax, που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το Addax θα χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Νεμέας ως όχημα πολλαπλών χρήσεων, που κινείται εύκολα σε απομακρυσμένους και στενούς δρόμους. Ενδεικτικά θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή απορριμμάτων, τη συντήρηση του πρασίνου, αλλά και για τις παραδόσεις αγαθών και υλικών.

Σύμφωνα με τα λόγια του Δημάρχου Νεμέας κ. Φρούσιου: “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να προχωρήσουμε σε πράσινες και πιο αποτελεσματικές λύσεις για να προσφέρουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τις τοπικές και περιφερειακές κοινωνίες.” Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά ADDAX μπορούν να κινηθούν σχεδόν οπουδήποτε, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στις δύσκολες συνθήκες των πόλεων. Λειτουργικά και ανθεκτικά, μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία, σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα των φορτηγών Addax, είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία ή οργανισμού.

Επιπλέον, για εξειδικευμένες εργασίες, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, μπορεί να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές (Δήμους – Περιφέρειες, Οργανισμούς) με οχήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους, με διαστάσεις που τους επιτρέπει να περάσουν ακόμη και από στενούς δρόμους και σοκάκια, εκεί όπου τα παραδοσιακά φορτηγά δεν έχουν καμιά πιθανότητα πρόσβασης!

Τα ελαφρά φορτηγά Addax, εκτός από αμιγώς ηλεκτροκίνητα είναι και ήσυχα. Αποτελούν τον ιδανικό στόλο οχημάτων κοινής ωφέλειας, για τις πόλεις που επιθυμούν να στραφούν στην βιώσιμη κινητικότητα, προστατεύοντας τους κατοίκους τους τόσο από τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων, όσο και από την ηχορύπανση.

Εκτός των παραπάνω, τα ελαφρά φορτηγά της Addax διατηρούν σημαντικό πλεονέκτημα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Οι καμπίνες των οχημάτων αυτών είναι από τις υψηλότερες (2 μέτρα) και πιο ευρύχωρες (1,4 μέτρα) στην αγορά και εξοπλίζονται με διπλό σύστημα ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Για την κίνηση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων ελαφρών φορτηγών Addax, φροντίζει μια νέα γενιά μπαταριών με τεχνολογία LiFePO4, που προσφέρει :

Εκτιμώμενο χρόνο ζωής (των μπαταριών) στα 10 έτη, που μπορεί να επεκταθεί και για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Απαλλαγή από το σύνδρομο του “memoryeffect”, που σημαίνει ότι επαναφορτίζονται όποτε το επιθυμεί ο χρήστης.

Αυτό είναι ιδανικό, στην περίπτωση ευκαιριακών επαναφορτίσεων με ταχυ-φορτιστή !

Μεγάλη χωρητικότητα φορτίου, καθώς το περιορισμένο βάρος τους “απελευθερώνει” χωρητικότητα για φορτίο από 200 έως 300 kg!

Ενισχυμένη ασφάλεια, καθώς είναι απαλλαγμένες από σπάνια μέταλλα, που ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου και τις παραδοσιακές μπαταρίες Ιόντων –Λιθίου, που αποδείχθηκαν εξαιρετικά ρυπογόνες και δύσκολο να ανακυκλωθούν.

Οι μπαταρίες των φορτηγών Addax είναι ανακυκλώσιμες και δεν χρησιμοποιείται κοβάλτιο ως προϊόν παιδικής εργασίας!

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά Addax, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο Βέλγιο, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης (συντήρηση, καύσιμα και έκτακτες βλάβες), κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για στόλους οργανισμών, Δήμων και Περιφερειών.

Του CarPress Team


Δεν υπάρχουν σχόλια