Header Ads

Να το σκεφτούν διπλά οι “γείτονες” (Φ.1819)

Τουρκικό αμυντικό ινστιτούτο παρουσιάζει πολεμικό σχέδιο “επίθεσης” σε Κρήτη-Καστελόριζο
  

Newsroom 
Τουρκικές πηγές στοχοποιούν το PENTAPOSTAGMA.GR-

”Η τουρκική πολεμική αεροπορία μπορεί να καταλάβει την Κρήτη σε 12 ώρες”, δηλώνει Τούρκος ειδικός με αχαλίνωτη φαντασία 

Οι αρχαίοι υμών σοφοί πρόγονοι έλεγαν πάντα ότι μετά την “ύβρη” έρχεται η “νέμεσις”, και αυτό το ρητό ταιριάζει γάντι στο απίστευτο θράσος των Τούρκων έναντι της Ελλάδος, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε Συρία, ούτε Λίβανος, ούτε φυσικά Λιβύη. Χθες ως γνωστόν, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου μας απείλησε με τον πιο ωμό και κατηγορηματικό τρόπο, λες και απευθύνονταν σε επαρχία της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι “«Αν δεν φύγουν τα όπλα, θα κάνουμε εισβολή».

Την ίδια περίοδο οι “στρατευμένοι” αμυντικοί αναλυτές της γειτονικής χώρας μιλούν για πιθανό ενδεχόμενο πολεμικής επιχείρησης στο Αιγαίο, προφανώς διότι το καθεστώς Ερντογάν έχει κατά νου να εφαρμόσει πιθανόν το σενάριο “ πολεμικών επιχειρήσεων ή επεισοδίου με γειτονική χώρα”, αφού δεν βγαίνουν τα κουκιά στον Ερντογάν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πολιτικοί υπολείπονται κατά πολύ των προθέσεων της Άγκυρας, που θέλει, ακολουθώντας το τουρκικό ένστικτο να “ εισβάλει” και στο Αιγαίο, μετά την Συρία, την Λιβύη, και το Βόρειο Ιράκ.

Τουρκικό αμυντικό ινστιτούτο στοχοποιεί ευθέως την Κρήτη 

Το Κέντρο Έρευνας Υψηλής Τεχνολογίας (YUTAM) δημοσίευσε μια μελέτη με χάρτη που έχει τίτλο επιχείρηση “Köprülü Fazıl Ahmed Pasha”.

Στην μελέτη αυτή αναφέρεται ότι το νησί της Κρήτης θα μπορούσε να “τουρκοποιηθεί” από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εντός 12 ωρών, δίνοντας το όνομα της επιχείρησης εις μνήμη του Πορθητή της Κρήτης Köprülü Fazıl Ahmed Pasha. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ KOPRULU FAZIL AHMED PASHA Ο Τούρκος ειδικός Ömer Memoğlu, Επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Υψηλής Τεχνολογίας (YUTAM) ανέφερε: «η προσάρτηση της Κρήτης από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Köprülü Fazıl Ahmed Pasha», στην οποία θα τιμηθεί η μνήμη του τελευταίου κατακτητή της Κρήτης, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε διάστημα 12 ωρών.

Με αυτό το κέρδος, η Κρήτη γίνεται το μεγαλύτερο νησί της Τουρκίας».

Στόχος και το νησί του Καστελόριζου από τον ίδιο Τούρκο ειδικό μαζί με το PENTAPOSTAGMA.GR 

“Ως Κέντρο Έρευνας Υψηλής Τεχνολογίας (YUTAM), αυτή είναι η απάντησή μας στην ελληνική ιστοσελίδα Πενταπόσταγμα, η οποία αναφέρεται σε Οικουμενική Πολιτεία χωρίζοντας την Κωνσταντινούπολη στα τρία κομμάτια. Το νησί Meis ( Καστελόριζο) είναι τουρκική πατρίδα», καταλήγει ο ίδιος.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ καταγράφει μεθοδικά κάθε ελληνική στρατιωτική εκδήλωση σε Αιγαίο και νησιά, με απώτερο σκοπό να τις ρίξει στο τραπέζι για να πιέσει για το ‘φανταστικό” σχέδιο της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.

Αυτός ο τρόπος αντίδρασης της Άγκυρας λαμβάνει χώρα συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, με επίκεντρο πολλά νησιά μας.

Οι Τούρκοι οι οποίοι ζητούν επιτακτικά αποστρατικοποίηση των νησιών μας, έχουν βάλει στο ‘’παιχνίδι’’ τους, ακόμα και ειδικό χάρτη, με σημειωμένες τις τοποθεσίες ελληνικών στρατοπέδων και φυλακίων.

Για τον λόγο αυτόν, Τούρκος “ δημοσιογράφος” , είχε καταγράψει με την βοήθεια της ΜΙΤ, όλες τις θέσεις των ελληνικών μονάδων και το δίκτυο επικοινωνιών, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ειδική εφαρμογή.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ευφάνταστα και προκλητικά σενάρια θα είναι μια αντίστοιχη ελληνική επιχείρηση εφόσν βέβαια απαιτηθεί με την κωδική ονομασία “ Ιωάννης Βαρβάκης” ( πρόκειται για τον ήρωα του Τσεσμέ ο οποίος έκαψε με το πλοίο του που το έκανε πυρπολικό, το μισό τουρκικό στόλο που είχε αγκυροβολήσει εκεί το 1770 και ακόμη τον θυμούνται οι Τούρκοι).

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν δηλώνουν ακριβώς αν θα έρθουν πρωί ή βράδυ, αλλά εφόσον έρθουν, τότε θα κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά, και αυτό το γνωρίζει το καθεστώς της Άγκυρας και περιορίζεται προς το παρόν σε λεκτικές απειλές, άγνωστο για πόσο ακόμη.

Η Ελλάδα δεν είναι Λιβύη, ούτε καθημαγμένη χώρα από τους πολέμους, όπως η Συρία, το Ιράκ ή η ηρωική μειονότητα των 20 εκατομμυρίων Κούρδων, που έχουν κάνει αβίωτη τη ζωή της Τουρκικής ηγεσίας. Είμαστε πανέτοιμοι , έχοντας μαζί μας το διεθνές δίκαιο και ισχυρούς συμμάχους


Δεν υπάρχουν σχόλια