Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1818)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ο «Εφιάλτης» της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Όταν πριν από μερικά χρόνια τα εκατομμύρια των Ελλήνων γέμιζαν τις πλατείες και τους γύρω χώρους πόλεων απ΄ άκρου εις άκρον της Ελλάδας, διατυμπανίζοντας πως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», οι Συριζαίοι και ο ανήκουστος συνοδοιπόρος τους, έλεγαν ψεκασμένους τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Οι ίδιοι εθνικοί ολετήρες το ΟΧΙ για το Μακεδονικό Ζήτημα, το βάπτιζαν σε ΝΑΙ υπογράφοντας την προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών». Έτσι την χαρακτήριζε η πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Εμείς, από τις στήλες της επαρχιακής μας εφημερίδας είμαστε αντίθετοι με αυτό το έκτρωμα που κυοφορήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι κατηγορίες από τα ΜΜΕ, την τότε μείζονα αντιπολίτευση μαζί με άλλα δευτερεύοντα βουλευτικά κόμματα δεν άγγιξαν με τυχόν υπολείμματα εθνικής ευαισθησίας την Κυβέρνηση Τσίπρα. Όλοι οι ένοχοι διατυμπάνιζαν, ως επιτυχία, τα απρόσμενα δώρα που έδωσαν στον Ζάεφ των Σκοπίων. Μεταξύ των δώρων θα μείνουμε μόνο στον ψευδεπίγραφο τίτλο «Βόρεια Μακεδονία». την εκχώρηση της λέξης «Μακεδονικός» και «Μακεδονική», τον «Ηλιο της Βεργίνας», την «Μακεδονική γλώσσα», την Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο και τόσα άλλα.

Και ενώ μας έλεγαν τα δύο ένοχα κόμματα ότι προβλέπεται να αλλάξουν οι Σκοπιανοί το Σύνταγμά τους, αυτοί, ποιούν τη νήσσα, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» χωρίς τη λέξη «Βόρεια», ούτε καν δέχονται τη ληστρική κλοπή του «Ήλιου της Βεργίνας» και της Ιστορικής πραγματικότητας. Η όλη υπόθεση σηκώνει αναθεωρητισμό της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αλλά κανείς δεν νοιάζεται ούτε συγκινείται. Δεν τολμούν καν να ισχυριστούν ότι στον χώρο των Σκοπίων δεν βρίσκεται ούτε μία επιγραφή ή τάφος ή αρχαίο οίκημα με τη λεγόμενη «Μακεδονική» γλώσσα».

Και ήλθαν τα πράγματα να ξεσκεπάσουν τα παράνομα σχέδια των γειτόνων μας, οι οποίοι ανερυθρίαστα εξακολουθούν να είναι εμποτισμένοι (Αλβανοί και Σλάβοι, γιατί αυτοί είναι) με τη «Μεγάλη Ιδέα της Μακεδονίας του Αιγαίου». Σηκώνεται η τρίχα μου όταν έρχονται στο νου τα λόγια του Καθηγητή μου στην Στρατιωτική Ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που μας έλεγε πριν από 77 χρόνια, πως κάπως έτσι σχεδιάζει ο Τίτο της τότε Γιουγκοσλαβίας τη μετάσταση των Σλάβων που ήλθαν στη Βαλκανική 400 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο, δηλαδή μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα π.χ. Ήδη στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών Σωματείο που αναγνωρίστηκε προωθεί τη «Μακεδονική γλώσσα» και μειονότητα στην Ελλάδα… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η Τουρκία έχει σχέδιο, εμείς; Γιατί όχι;

Η Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια βρίσκεται να βιώνει, ως Έθνος και Κράτος, μία ιδιότυπη αρνητική δημογραφική κατάσταση, που συνεχώς χειροτερεύει. Ο συσχετισμός μεταξύ γεννήσεων και θανάτων είναι ανισοβαρής με τις γεννήσεις να υπολείπονται των θανάτων. Αντί δηλαδή να αυξάνεται ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται επικίνδυνα. Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία δίνει ενδεικτικά αυτή την επικινδυνότητα με τα στοιχεία φυσικής κίνησης θανάτων και γεννήσεων στην απογραφή του 2011.

Στις 85.346 οι γεννήσεις, στις 143.919 οι θάνατοι με διαφορά 68.573 θανάτους επιπλέον από τις γεννήσεις. Εδώ δεν αναφέρονται από την ΕΣΥπηρεσία οι γεννήσεις των αλλόθρησκων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα στα Κέντρα κράτησης, αυτοί που έχουν τύχει προσωρινή παραμονή και οι αδέσποτοι μη καταγραμμένοι. Καταλαβαίνει ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας τι σημαίνει αυτός ο αριθμός που αυξάνει τον αριθμό των γεννήσεων στην Ελλάδα.

Δεν συμφωνούμε με την ομολογούμενη άποψη, ακόμα και από επίσημα χείλη ότι το πρόβλημα θα μας το λύσουν οι λαθρομετανάστες. Οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων ερίζουν μεταξύ τους και πάνε να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, αλλά αφήνουν αυτό το πρόβλημα στο απυρόβλητο, λες και δεν είναι του παρόντος. Η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα και καμαρώνουν οι πολιτικοί μας χρησιμοποιώντας την φράση ότι είμαστε τα παιδιά του «Φιλόξενου Δία». Αυτήν όμως την φιλοξενία την έχουμε πληρώσει ακριβά ως λαός. Η ιστορική πραγματικότητα βρίσκεται στον Ελληνισμό της Ιωνίας, της Κύπρου, του πόντου και της Αλβανίας, Εκεί όπου με την κατάληψη των Ελληνικών εδαφών από την Τουρκία με πανούργο σχέδιο, εξανδραποδίστηκαν οι Έλληνες, γιατί οι Τουρκόφωνοι κατέκλυσαν με τις γεννήσεις τους τις περιοχές.

Οι Τούρκοι εφαρμόζουν από αιώνων μία σταθερή δημογραφική πολιτική κατά το δοκούν.

Όπου πατάνε πόδι εξουδετερώνουν ή αναγκάζουν το γηγενές στοιχείο σε φυγή εκτός της χώρας τους ή εφαρμόζουν τα σχέδια του Κομιτάτου του νεοσύστατου κράτους του 1908.

Δείτε τι δήλωνε ο Χατζήμ Βέης, εξέχων τούρκος της εποχής, σε γάλλο διπλωμάτη: «Σήμερα στην Ανατολία κατοικούν 3.000.000 Έλληνες. Νομίζουν πως είναι πολλοί, αλλά εμείς έχουμε τα σχέδιά μας. Αύριο θα είμαστε εμείς πλειοψηφία και η ελληνική θα μειωθεί. Αυτή η πλειοψηφία θα επαυξηθεί με δύο τρόπους. Πρώτον θα πολλαπλασιαστούμε οι τούρκοι με την πολυγαμία. Δεύτερον θα εισρεύσουν οι τούρκοι της διασποράς με φυσικό ή τεχνικό τρόπο…». Απέφυγε να πει και τον τρίτο τρόπο της γενοκτονίας. Εμείς το ζήσαμε στη Μικρά Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, στον Πόντο, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, στην Κύπρο το ζήσαμε και το ζούμε στη Θράκη. Οι πολιτικοί μας είναι ανιστόρητοι; Γιατί άφησαν και αφήνουν να γίνονται όλα αυτά;;;

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Να επαναπροσληφθούν οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί, που δικαιώθηκαν στο ΣτΕ.

Η πανδημία με την επίσκεψη του κορωνοϊού στον πλανήτη, αλλά και στη χώρα μας, δημιούργησε πλανητικό πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων, που συνοδεύτηκε με εκατοντάδες θέσεις και απόψεις ειδικών και απλών πολιτών περί της προέλευσης του ιού.

Με τις θέσεις τους και απόψεις επιστημόνων και μη, ειδικών και σκεπτόμενων πολιτών παγκοσμίως, η όλη υπόθεση δημιούργησε αμφιβολίες για την πανδημία. Η βιασύνη να στοχοποιηθεί το βιολογικό εργαστήριο της Γιουχάν της Κίνας, η ταχύτητα με την οποία ενήργησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσοί στην παρουσίαση έτοιμων εμβολίων αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς να τηρηθεί ο αναγκαίος χρόνος έρευνας προς τούτο, ενέτειναν την αμφιβολία περί της σκοπιμότητας του εμβολιασμού.

Όλοι οι παγκόσμιοι πολίτες, άλλοι πολλοί, άλλοι λιγότερο υπήρξαν θύματα των αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων και παντός είδους επιστημόνων, μηδέ βραβευμένων με Όσκαρ, που οι μεν παρουσίαζαν αναγκαίο τον εμβολιασμό. Με ισχνά όμως επιχειρήματα, έχοντας στη φαρέτρα τους τον καθημερινό μπαμπούλα του αριθμού των θετικών tests, που και αυτά αμφισβητούνταν, αλλά και τον αριθμό των θυμάτων, με την ένδειξη βεβαρημένου ιστορικού υγείας και ηλικίας. Οι αντιδρώντες στον εμβολιασμό, παρουσίαζαν επιχειρήματα από επίσημα στοιχεία για την ταχύτητα παρουσίασης των εμβολίων και τον μεγάλο αριθμό παρενεργειών στην υγεία των ανθρώπων. Ο φόβος, η κακή ψυχολογία και η ασάφεια περί του ποια είναι η αλήθεια, εμπέδωσε την άρνηση στον εμβολιασμό μεγάλου αριθμού πολιτών, ακόμη και ανθρώπων που η εργασία τους επέβαλε σκεπτικισμό.

Μεταξύ των τελευταίων υπήρξε μεγάλος αριθμός Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί, με οποιονδήποτε τρόπο με τα εμβόλια που βγήκαν στην αγορά υγείας. Η ελληνική Κυβέρνηση, όμως έπρεπε, κατά τη γνώμη της, αφού ήταν αρμόδια για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, να λάβει τις αποφάσεις της χωρίς καθυστέρηση. Και τις πήρε, απολύοντας αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που αρνήθηκε να εμβολιαστεί, χωρίς να απέχει από την εργασία του.

Πέρασαν περί τα δύο χρόνια και οι προσφεύγοντες απολυμένοι στη Δικαιοσύνη δικαιώθηκαν. Είναι πλήρης η δικαίωση και αποτελεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου κρίθηκε ότι η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι μη νόμιμη λόγω ελλείψεως επαναξιολόγησης του μέτρου.

Χωρίς πολλές κουβέντες και ενστάσεις η Κυβέρνηση οφείλει να επαναπροσλάβει, ως μη όφειλε απόλυση, τους απολυθέντες…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος της συσπείρωσης…

Στρατηγική «γαλάζιας» συσπείρωσης και «επιστροφής» στο κόμμα. Αυτό το μήνυμα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με τη λογική αυτή, λοιπόν, της αναθέρμανσης των σχέσεων με την παραδοσιακή βάση της Νέας Δημοκρατίας τίθεται σε εφαρμογή, μαζί με ένα μπαράζ συναντήσεων και συζητήσεων με κομματικά στελέχη ανά την περιφέρεια, με τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του κόμματος η περαιτέρω απόφαση του κόμματος να άρει τυχόν διαγραφές στελεχών που για διάφορους λόγους και αιτίες διαγράφηκαν στις προηγούμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές από το κόμμα.

Υπάρχουν περιπτώσεις, σαν και αυτή των περιφερειακών συμβούλων, που επί χρόνια υπηρέτησαν τον πρώην βουλευτή και υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Τατούλη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα κομματικά αυτά στελέχη όταν ο «Αρχηγός τους» ετέθη εκτός κόμματος είχαν δεσμό φιλίας και ιδεολογικών αγώνων. Για μερικούς από αυτούς ήταν δύσκολο να εγκαταλείψουν τον πρώην Περιφερειάρχη στην προσπάθειά του και τον ακολούθησαν στις προηγούμενες εκλογές. Μετά την επιλογή της υποψηφιότητας του νικητή των εκλογών, Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κάποιοι από τους συνοδοιπόρους του πρώην διεγράφησαν από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Δικαιολογημένα, εδώ, να υπάρχει η σύγκρουση υποχρεώσεων και καθηκόντων από μέρους των διαγραφέντων.

Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των τελευταίων είναι δύσκολο να εγκαταλείψει τις αρχές και την ιδεολογία, που είχε μια ζωή και έδωσε την ικμάδα της για αυτές. Αναγκάστηκαν οι περισσότεροι προτάσσοντας στενούς δεσμούς με το πρόσωπο του τότε Περιφερειάρχη, αλλά στο βάθος της ψυχοσύνθεσής τους ήταν και είναι Κεντροδεξιοί. Ξεπλήρωσαν τυχόν κάποια συναισθηματική υποχρέωση. Δεν θα κρίνω την κομματική ενέργεια εκείνης της εποχής, που πήρε την απόφαση διαγραφής.

Βλέποντας, όμως διαχρονικά, να υποδέχονται τα κόμματα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη αντιθέτων κομμάτων και να τους αναθέτουν κυβερνητικά ή άλλα καθήκοντα, αβίαστα σκέπτομαι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να κάνει ο ίδιος και οι βουλευτές την κίνηση επαναφοράς και επανεγγραφής, χωρίς υποσημειώσεις σε όποιον επιθυμεί. Κι αυτό όχι μόνο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, αλλά για τη συνοχή και το νοικοκύρεμα του κόμματος. Τα άτομα μπορεί να τα βρει από τα αρχεία.

Αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος της συσπείρωσης… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια