Header Ads

«Σφαίρες κρότου και λάμψης» (Φ.1818)

  

Του Παναγιώτη Καπνιστή *


Συνηθίσαμε με τους συνεχείς ψεκασμούς. με την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ. να αντιδρούμε και να συμπεριφερόμεθα σαν αγέλη και να τρώμε το κουτόχορτο με κανναβούρι που μας ταΐζουν.

Ας δούμε όμως πίσω από την κουΐντα τι συμβαίνει.

Σφυγμομέτρησαν ότι η αγέλη δείχνει ευαισθησία και κάμπτεται σε θέματα κακοποίησης, σεξουαλικής βίας, παιδοφιλίας, πορνογραφικού υλικού, ότι είναι ένα πιασάρικο θέμα και ότι συγκινεί τις μάζες και προκαλεί συζητήσεις σε σπίτια σε καφενεία και στοδρόμο ακόμα.

Αυτή είναι μια συνταγή της εκάστοτε κυβέρνησης να βρίσκει τέτοια θέματα, όταν νομοθετεί εις βάρος μας, όταν κάνει επαίσχυντες συμφωνίες, ξεπουλώντας τη χώρα μας, κλείνοντας μας μέσα με λοκντάουν, να μην κυκλοφορούμε νύχτα και δούμε ότι φτιάχνουν «hot spot» για λαθροεισβολεις, εκεί που οι κάτοικοι και οι Δήμοι αντιδρούν για τέτοιες εγκαταστάσεις, και το φέρνουν ως τετελεσμένο.

Άρχισαν, λοιπόν, με τον Λιγνάδη και τους άλλους ηθοποιούς και είδαν ότι είχε απήχηση το θέμα.

Ενεφάνησαν το θέμα του Κολωνού με την ανήλικη, αλλά από τα 213 εμπλεκόμενα άτομα, βγάζοντας απ’ έξω ημέτερους, κάποια τρανταχτά ονόματα, ενδεχομένως και κάποια πολιτικά στελέχη ή κάποια κακομαθημένα παιδιά που παίζουν με τα σπίρτα και από απροσεξία βάλουν φωτιά στα πλούσια τζάκια τους.

Οπότε ας περιοριστούμε στο 1/10, δηλαδή μετά βίας καμιά εικοσαριά άτομα, να σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου και για τους υπόλοιπους.

Έβγαλαν στην επιφάνεια τον 14χρονο, που στο Νοσοκομείο των Παίδων που κρατείται με εισαγγελική απόφαση να βγάζει δύο ανήλικα, αυτό πέρασε στα γρήγορα, γιατί ποιον θα δικάσουμε; τον Διευθυντή του Νοσοκομείου ή τον Εισαγγελέα, αφού δεν υπάρχουν δομές, για να μπορούν αυτά τα παιδιά να ενταχθούν χωρίς κινδύνους και εφιάλτες από την προηγούμενη ζωή τους, ζώντας μέσα σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, σε κάτι διαφορετικό και όμορφο σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Και φτάσαμε στον Πατέρα Αντώνιο με την «Κιβωτό του Κόσμου», στην ενορία του Αγ. Γεωργίου (Ακαδημία Πλάτωνος), όχι Κολωνός, το διευκρινίζω, διότι δεν είναι σωστό ο Κολωνός να στιγματίζεται ότι είναι ο Καιάδας των διαστροφικών και ανώμαλων καταστάσεων, αυτών των καθώς πρέπει φαινομενικώς ανθρώπων!!!

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά όταν διαβάζω ότι τόσα χρόνια, πάνω από 10, αυτός ο ανιδιοτελής, ακούραστος εργάτης της προσφοράς, που πήρε από τους δρόμους αυτά τα παιδάκια και δεν τ’ άφησε στα φανάρια και προσπάθησε να τα εντάξει σε ένα πρόγραμμα, πρώτα - πρώτα στέγης και φαγητού και στη συνέχεια να πάνε σχολείο, να μάθουν να διαβάζουν, να μάθουν γράμματα, να πλένονται, να καθαρίζονται, να εκκλησιάζονται, για να γίνει η ψυχή τους φως, και όχι να ζουν στο σκοτάδι, έρμαια στις ορέξεις της κάθε είδους συμμορίας.

Διάβασα ότι οι δομές που συντηρεί ο πατήρ Αντώνιος και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας ανέρχονται σε 800 παιδιά. Για διοικήστε τα εσείς, οι κατήγοροι, που χωρίς να εξετάσετε αν από κάποιους επηρεάσθηκαν, ενδεχομένως και με χρήματα, για να κάνουν το έργο της παγκοσμιοποίησης δηλαδή, ο Υπουργός Οικονομικών ασυζητητί διέκοψε κάθε οικονομική βοήθεια, οι διάφοροι που τους βοηθούσαν με ρουχισμό, τρόφιμα, σχολικά είδη, είδη καθαριότητας κ.λπ. σταματούν.

Και τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά; Ποιος θα τα αναλάβει; Έχετε έτοιμες εναλλακτικές λύσεις; Ψάξατε τα οικονομικά του Πατέρα Αντώνιου; Έχει λογαριασμούς προσωπικούς σε Τράπεζες; Πέσατε επάνω του χωρίς να έχει καταδικαστεί. Αφήσατε παράθυρο στο τεκμήριο της αθωότητας; Και αν μετά από καιρό αθωωθεί;

Μήπως υπάρχει κάποιος με πρόσβαση σε Κοινοτικά Κονδύλια και θέλει γρήγορα να τ’ αναλάβει;

Ποιον συμφέρει όλη αυτή η κατάσταση; Μήπως την κυβέρνηση, που νιώθει ότι βουλιάζει με τα σκάνδαλα, τις υποκλοπές, τις κονόμες από τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα, που οδήγησαν σε χιλιάδες θανάτους και έρχονται τα κράτη ένα-ένα και ομιλούν για τα λάθη τους και για τις παρενέργειες και ζητούν συγγνώμη από το λαό τους;

Και ερωτώ: Γιατί δεν έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στους λαθροεισβολείς; Απορίας άξιον. Το κράτος είναι εκδικητικό για τους Έλληνες, με διαλυμένο σύστημα υγείας με 8.000 περίπου υγειονομικούς, οι οποίοι ήξεραν ότι κινδυνεύαν απ’ τα εμβόλια και δεν εμβολιάσθηκαν, όμως η κυβέρνηση, αντί αν τους ζητήσει συγγνώμη για την πλάνη της, τους έχει σε αναστολή και απλήρωτους μέχρι σήμερα, να υποφέρουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να τους μειώσει σαν προσωπικότητες και να τους κάνει ζήτουλες, χωρίς αξιοπρέπεια, να πάνε σε συσσίτια ή να εξαρτώνται από τον οβολό συγγενών και φίλων.

Εξήντλησε την υποχρεωτικότητα σε παιδιά, να καταντήσουν (ως λέγεται) στείρα, βοηθώντας την υπογεννητικότητα, ίνα επαληθευθεί το ρηθέν από την κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι ο πληθυσμός ο Ελληνικός θ’ αναπληρωθεί με την ισλαμοποίηση, αφού γεννούν ένα σωρό παιδιά οι λαθροεισβολείς.

Και ποιος εξασφαλίζει ότι τα υιοθετούμενα παιδιά από τον γονέα Α και Β δεν θα είναι το όραμα των διαστροφικών ενδεχομένως ορέξεών των;

Μήπως τους εξέτασε κάποια επιτροπή ότι πραγματικά είναι υγιείς, σωματο-ψυχο-πνευματικά, ώστε να αναθρέψουν το ατυχές υιοθετούμενο βρέφος, ώστε, ως πολίτης, να διακατέχεται από τις αξίες και αρετές των Ελλήνων και να μπορεί στο μέλλον να είναι υποψήφιος βουλευτής ή κυβερνήτης αυτού του τόπου;

Συμπληρώστε: καλάθι νοικοκυριού, φτωχοποίηση, πείνα, κρύο, ΔΕΗ, πετρέλαιο, βενζίνη, πλειστηριασμοί Α΄ κατοικίας κ.λπ.

Σκεφθείτε τα όλα αυτά γιατί γίνονται;

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.

Υ.Γ.Συνειρμικά,μπορείτε να φαντασθείτε τον... ‘Σωκράτη’ και τα σημερινά χαλκεία με τους τεράστιους ανεμιστήρες διασποράς χρωματικών 
ειδήσεων των ΜΜΕ;  

Σας Ευχαριστώ, 

Παν. Καπνιστής 
Λογοτέχνης - Συγγραφέας


Δεν υπάρχουν σχόλια