Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα (Φ.1817)

«Μέδουσα 12»: Απλώνει τα πλοκάμια της 
Η άσκηση που προκαλεί την οργή Ερντογάν
   

Ένα μόλις 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της Falcon Eye 3, μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, η άσκηση «Μέδουσα 2022» μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου παίρνει τη σκυτάλη - Θα συμμετάσχουν επίσης η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.

Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου η μεγάλη διμερής διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 12», την οποία συνδιοργανώνουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος και θα ολοκληρωθεί στις 25 του μήνα. Με βασικό στόχο την συνεχή εκπαίδευση και την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ένα μόλις 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της Falcon Eye 3, μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, η άσκηση «Μέδουσα 2022» παίρνει τη σκυτάλη και θέτει σε απόλυτη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και της Αιγύπτου.

Με κοινό στόχο την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, η Χώρα μας επενδύει στην ενδυνάμωση των δεσμών με την πανίσχυρη στρατιωτικά Αίγυπτο, θέτοντας αμφότερες την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν στο περιθώριο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά η διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 12», με τις στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών να έχουν ήδη από τον Σεπτέμβριο οργανώσει στο ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο τη συνεκπαίδευση που φέτος εκτελείται με επίκεντρο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μιας και πέρυσι διεξήχθη στην Κρήτη. Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με παρατηρητές η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κονγκό, το Μαρόκο, το Μπαχρέιν, η Ρουμανία και η Σερβία. Η επιτυχής διεξαγωγή της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον φίλων, εταίρων και συμμάχων που κάθε χρόνο αυξάνουν τη συμμετοχή τους σε αυτήν, αναδεικνύοντάς την σε μία από τις σημαντικότερες πολυμερείς διακλαδικές ασκήσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

Β. Σκουλαράκος Newsbomb



Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος 
Mισός αιώνας Αρχιερωσύνης!...
    


Με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την προβολή ντοκιμαντέρ ξεκίνησαν στα Τίρανα οι σεμνές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση μισού αιώνα Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα της επετείου όταν ο τότε Αρχιμανδρίτης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Αναστάσιος Γιαννουλάτος λάμβανε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Α‘ τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης υπό τον τίτλο του Επισκόπου Ανδρούσης.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού προεξήρχε ο Μακαριώτατος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορυτσάς κ. Ιωάννης, Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος, Ελμπασάν κ. Αντώνιος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος (ΒΙΝΤΕΟ).

Αντί κηρύγματος διαβάστηκαν η προσφώνηση, πριν πέντε δεκαετίες, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Ιερωνύμου Α’ (τον οποίο ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε έναν από τους φωτισμένους Ιεράρχες) την ημέρα, που τον χειροτόνησε, αλλά και η δική του αντιφώνηση.

Ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του ναού εκδήλωση με προβολή του ντοκιμαντέρ «Πάσχα στην Κένυα» και σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την Ορθόδοξη Νεολαία Αλβανίας.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία θα προβληθεί ένα δεύτερο βίντεο με την δράση και το έργο του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου στην Αλβανία.

Η ζωή του Γεννήθηκε στον Πειραιά, 4. 11. 1929. Έλαβε το απολυτήριο Γυμνασίου το έτος 1947 (άριστα 199/11) και το Πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1952 (άριστα 9,53 – η υψηλότερη βαθμολογία πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής Αθηνών).

Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Θρησκειολογίας, Eθνολογίας, Iεραποστολικής, Aφρικανολογίας, στα Πανεπιστήμια Aμβούργου και Mαρβούργου Γερμανίας (1965-69), ως υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος i E l l a d a . g r 1 9 / 1 1 / 2 0 2 2



Σάρον Νέσμιθ: Μια γυναίκα επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας

Η γυναίκα«κομάντο» του βρετανικού στρατού που έφτασε στην κορυφή
  


Newsroom 21.11.2022 
Είναι 52 ετών, κατάγεται από το το Νορθάμπερλαντ και περίπου 30 χρόνια τώρα ανήκει στον βρετανικό στρατό. Ο λόγος για την Σάρον Νέσμιθ, η οποία φέτος ανακηρύχτηκε επικεφαλής των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μιλώντας στους Times είπε ότι το ταξίδι της στην υψηλότερη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βρετανία δεν ήταν και το πιο εύκολο. «Είναι ένας πολύ διαφορετικός ο τώρα σε σχέση με αυτόν που εντάχθηκα το 1992. Οι συνθήκες και οι προσδοκίες που είχα πριν από 30 χρόνια είναι πολύ διαφορετικές απ΄αυτές που δικαίως έχουν οι γυναίκες που εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα», τόνισε .

Για παράδειγμα, σε μερικά δείπνα αυτή και οι γυναίκες συνάδελφοί της αξιωματικοί έπρεπε να φεύγουν από το τραπέζι νωρίς για να έχουν οι άντρες λίγο χρόνο «για να τα πούνε μεταξύ τους», όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Μάλιστα αν και είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και στα Βαλκάνια αποκάλυψε ότι κάποτε έπρεπε να υπογράψει μια δήλωση που επιβεβαίωνε ότι θα εγκατέλειπε τις ένοπλες δυνάμεις αν έμενε ποτέ έγκυος.

Κι ας μην ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος της προς την κορυφή, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της κι έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα ταξίαρχος και η πρώτη γυναίκα που έγινε στρατηγός δύο αστέρων.

Όταν ανακοινώθηκε ως αναπληρώτρια αρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού, ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα αξιωματικός του βρετανικού στρατού που κατείχε τη θέση.

Μετά τον διορισμό της, η Σαρόν δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που διορίστηκα ως Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον βρετανικό στρατό.

«Είμαι ενθουσιασμένη που παίζω το ρόλο μου στην καθοδήγηση της κινητοποίησης του Στρατού για την αντιμετώπιση των σημερινών απειλών και την παράδοση της τολμηρής ατζέντας εκσυγχρονισμού του Μελλοντικού Στρατιώτη μας».


Ουκρανία:Περί το 30% της επικράτειας είναι ναρκοθετημένο Ουκρανία:

Πρόκειται για έκταση διπλάσια από την επικράτεια ολόκληρης της Αυστρίας

  


Νάρκες είναι τοποθετημένες στο 30% περίπου της επικράτειας της Ουκρανίας λόγω του πολέμου με τη Ρωσία σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Συγκριτικά, πρόκειται για έκταση διπλάσια από την επικράτεια ολόκληρης της Αυστρίας.

Η έκταση και ο αριθμός των ναρκών που έχουν εγκατασπείρει οι αντίπαλες πλευρές δεκαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της σύρραξης την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νάρκες χρησιμοποιούνταν ήδη στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε η σύγκρουση ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιφέρεια της χώρας, το 2014.

Επιχειρήσεις άρσης ναρκοπεδιών βρίσκονται στις πρόσφατα ανακαταληφθέντες περιοχές σε Χερσώνα και Μικολάιφ. Εκεί πρόκειται για εκτάσεις 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πηγή: Newsroom 21.11.2022


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια