Header Ads

Κύμα διμερών συμφωνιών για τις ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο προωθούν οι ΗΠΑ (Φ.1816)

   

Πηγή: 5Apostagma.grNewsroom143
Ο Ερντογάν δεν χωράει στα αμερικανικά σχέδια και θα πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία-Τι φέρνει το επόμενο διάστημα για Τουρκία και Ελλάδα; Όλα θα αλλάξουν με σαρωτικό τρόπο σε ολόκληρη την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου το επόμενο διάστημα ότι και να δηλώνουν πολλοί, αφού το χρήμα είναι τερατώδες, ενώ στην εξίσωση έχει εισέλθει και γεωπολιτικό παράγοντας που αφορά τον «πόλεμο» με την Ρωσία, σύμφωνα με οικονομικούς αξιωματούχους και εταιρείες.

Ο Έλληνας επικεφαλής της Energean Μαθιός Ρήγας, μας προλέγει τα μελλούμενα με τον τρόπο του Ο Διευθύνων Σύμβουλος εισηγμένης στο Λονδίνο εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο οποίος απειλήθηκε πρόσφατα από τη Χεζμπολάχ, ζήτησε περισσότερες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Ανατολικής Μεσογείου μετά από μια σημαντική συμφωνία μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ. Ο Μαθιός Ρήγας, του οποίου η εταιρεία Energean εξάγει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Karish του Ισραήλ, είπε ότι « Η πίεση των ΗΠΑ, (μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των ορκισμένων εχθρών), δηλαδή του Ισραήλ και του Λιβάνου, παρείχε ένα «νέο μοντέλο» για την επίλυση συνοριακών διαφορών στην περιοχή. Η συμφωνία δεν είναι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν ακόμη η μία τις κυβερνήσεις της άλλης, αλλά επιτρέπει τη χρήση υδρογονανθράκων στην περιοχή ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα σύνορα.

Η εταιρεία Energean δραστηριοποιείται στο Ισραήλ, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο, με χαρτοφυλάκιο αξίας 3 δισ. δολαρίων, αφού οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 74 τοις εκατό φέτος.Ενώ η ίδια έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρόσφατα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο.




Δεν υπάρχουν σχόλια