Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1816)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Απάντηση Μακρόν στην «επαναδιαπραγμάτευση με την Γαλλία»

Οι δηλώσεις για επαναδιαπραγμάτευση με την Γαλλία, Αρχηγού Ελληνικού κόμματος, ενώ παραλαμβάνουμε συνεχώς μαχητικά RAFALE και έχουμε σε ισχύ το ελληνογαλλικό αμυντικό σύμφωνο, είναι άκρως επικίνδυνη πολιτική, ειδικά αυτήν την δεδομένη περίοδο, που πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος, στα θέματα αυτά να τηρεί σιγή ισχύος μέχρι να εκδηλωθεί ή όχι μια πιθανή τουρκική στρατιωτικού τύπου πρόκληση.

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του γαλλικού στόλου, αναφέρει το 5Apostagma.gr, αναχώρησε για αποστολή την Τρίτη 15.11. 2022, με κατεύθυνση την ανατ. Μεσόγειο για αρκετούς μήνες. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο απέπλευσε από το λιμάνι της Τουλόν, το μεγαλύτερο στρατιωτικό λιμάνι της Μεσογείου, για να εκτελέσει μια αποστολή αρκετών μηνών, επίσημα, σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανεπίσημα για το ελληνογαλλικό σύμφωνο. Το γαλλικό πολεμικό πλοίο και οι περίπου 1.200 ναύτες του απέπλευσαν για την Ανατ. Μεσόγειο για να συμβάλλουν στην ασφάλεια του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται επί 9 μήνες..

Δεν αναφέρεται πουθενά αν το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από τα ελικοπτεροφόρα τύπου «Μιστράλ», αλλά είναι σίγουρο ότι θα το συνοδεύουν γαλλικές Φρεγάτες και υποβρύχια.

Την ίδια στιγμή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζώρτζ Μπους είναι στην Μεσόγειο, αφού και οι ΗΠΑ αναμένουν εξελίξεις από την Τουρκία που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με όλο τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, για ασκήσεις σε θάλασσα και αέρα, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τoν ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας. H προβολή ισχύος στην γαλλική ομάδα μάχης, μας καθιστά δυνατή την άμεση ανάπτυξη ναυτικής και αεροπορικής δύναμης για επιτήρηση, αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και παρέμβαση, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ελλάς-ΚύπροςΓαλλία-Ιταλία συμμαχία;

Την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου,, αναφέρει το Newsroom την 15/11/2022, καθώς και της συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας, ανέδειξαν οι ΥΠΕΘΑ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας. Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Τετραμερούς Συναντήσεως των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Εξωτερικών ΥποθέσεωνΆμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ύστερα από πρωτοβουλία του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνύ . Παρόντες ήταν επίσης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο. Στη διάρκεια της Τετραμερούς παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της προσφάτως διεξαχθείσης αεροναυτικής ασκήσεως και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Επισημάνθηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας. Στην Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., ο ΥΠΕΘΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που αφορούν στην παραγωγή αμυντικού υλικού, καθώς θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας, μέσω της υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα, θα έχουν θετικό αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, στην ενίσχυση των εθνικών αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε την ενεργό ελληνική συμμετοχή στις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και στη διαμόρφωση ενός οργάνου για την υλοποίηση των κοινών προμηθειών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα , τις οποίες χαρακτήρισε ως ευκαιρία για τα Κράτη-Μέλη, αφού θα συντελέσουν τόσο στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας όσο και στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στρατιωτικού εξοπλισμού, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Θα συνεχίζουν να υλοποιούνται όλα αυτά, που είναι απαραίτητα;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Το έγκλημα φουντώνει από τη ρίζα του κακού…

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα σοβαρά ζητήματα της εγκληματικότητας στη περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας και όχι μόνο. Έχουμε τονίσει ότι τα ζητήματα της εγκληματικότητας, που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, είναι πολύ σοβαρά και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό και κάθε αρμόδιο φορέα. Η εγκληματικότητα επί των ημερών μας και ειδικότερα την τελευταία τριακονταετία έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα αίτια αυτής της έκνομης κατάστασης είναι πολλά, που αν τα απαριθμήσουμε δεν επαρκεί ο χώρος του παρόντος άρθρου.

Από αυτή την ανάγκη υποκινούμενος θα εστιάσω σε μερικά από αυτά.

Το βασικότερο όλων είναι πως η σημερινή ελληνική κοινωνία έχει ξεφύγει από τις προαιώνιες βασικές ιστορικές και ηθικοθρησκευτικές αρχές.

Έχουμε γίνει δούλοι των υλιστικών και ωφελιμιστικών ατομικών παθών παρανομούντες κατά το δοκούν. Για να συμβεί αυτό μεγάλη συμμετοχή έχουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις που θεσμοθετούν νόμους σύμφωνα με τα κελεύσματα της πολυσπερμίας των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ευρωβουλευτές και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ψηφίζουν πάντα κομματικά και όχι εμφορούμενοι από βιώματα, ιστορικές και θρησκευτικές παρακαταθήκες του γραπτού και άγραφου Εθνικού νόμου. Οι μεν πρώτοι δεν γνωρίζουν καν από πού τους έρχονται οι Οδηγίες έτοιμες προς ψήφιση, οι δε δεύτεροι ακολουθούν στα τυφλά την κομματική γραμμή.

Μεγάλη ευθύνη φέρει το ισοπεδωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, που χάρη στις απίθανες αποφάσεις των εκάστοτε διοικούντων μετατρέπει τους δήθεν προοδευτικούς και εκσυγχρονιστικούς νόμους σε εργαλεία του τίποτα γκρεμίζοντας και οπισθοδρομώντας τα πάντα. Ειδικά την ελληνική γλώσσα, τη θρησκεία, την ιστορία και την ηθική αγωγή. Τα παιδιά μας έχουν πάθει το σύνδρομο της σύγχυσης.

Κι΄ αυτό το βλέπει κανείς στις σελίδες του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων, που μας σερβίρουν οι εντολές των ξένων.

«Αν εδώ πεις αλεύρι η Ρεπούση της Σμύρνης σε γυρεύει».

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν στη χωρία αυτών των αιτίων δεν συνυπάρξουν τα βοθρολύματα των δελτίων στα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν πάρει την εργολαβία του «κακού» να την προαγάγουν, έχοντας στον κακό τους δρόμο συνοδοιπόρο το διαδίκτυο, που έχει καταλάβει τις ψυχές της νεολαίας. Το τι απομένει, φαίνεται στα πρωτοσέλιδα μερικών εφημερίδων και στις εκτεταμένες περιγραφές εγκληματικών πράξεων, που φουντώνει ο αριθμός τους. Να περιμένουμε επιτίμιο;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι Πολίτες μπορούν να είναι πιο ήσυχοι…

Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα του παλαιού κατεστημένου του δικομματισμού, που ευθύνεται για τη διακυβέρνηση της χώρας κατά περίπου 20 χρόνια μέσα στα 48 από τη μεταπολίτευση του 1974, είναι το μόνο, που διασώζεται από απόψεως συνοχής και αποδοχής, ως εναλλακτικής λύσης από τον Ελληνικό λαό. Αυτό έχει αναδειχθεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια, που ξέσπασε η Οικονομική κρίση. Η μήνις των πολιτών κατά των υπευθύνων του μεγάλου οικονομικού χρέους και της υποβάθμισης της χώρας είναι έκδηλη. Το συνυπεύθυνο ΠΑΣΟΚ, που είχε στα χέρια του την εξουσία πάνω από το μισό του συνολικού χρόνου, διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Βούλιαξε στο 5% και σήμερα μετά τη μετάλλαξή του σε ΚΙΝ.ΑΛ. παραπαίει γύρω στο 8% λόγω της διαφθοράς, των πολιτικών ανομημάτων που το ακολουθούν, τις διαρροές των συμφεροντολόγων προς το ΣΥΡΙΖΑ και των σκοπιμοτήτων του Παπανδρεϊσμού.

Η Νέα Δημοκρατία, αφού ο λαός τη βλέπει, ως εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα, παίζει σήμερα στις δημοσκοπήσεις γύρω στο 34%.

Ο Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε και πήρε το “Πολιτικό Παιχνίδι” επάνω του. Από την ανάληψη των καθηκόντων του βρέθηκε κάτω από τις πιο απίθανες καταστάσεις και προσπάθησε χωρίς κομπασμούς, χωρίς πολλά κούφια λόγια, τηρώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις να ξαναβάλει το Ελληνικό κράτος στο ύψος που του αρμόζει. Η γήινη πανδημία του κορονοϊού αντιμετωπίστηκε, τα Μνημόνια και το χρέος πήρε την κατιούσα, αφού η χώρα μας αναβαθμίστηκε διεθνώς, η παγκόσμια ακρίβεια της εποχής Ρωσο - Ουκρανικού Πολέμου τιθασεύεται μερικώς πηγαίνοντας αντάμα με το ενεργειακό, ενώ γίνονται προσπάθειες και λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της δύσκολης συγκυρίας. Όλα αυτά ερήμην των κομμάτων της αντιπολίτευσης που παραμένουν δέσμια των παραπολιτικών μεθόδων του παρελθόντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του αξιόλογους και όχι τυχάρπαστους ευκαιριακούς μορφωμένους συνεργάτες δίνει τα ρέστα του στους ευαίσθητους Διπλωματικούς και Αμυντικούς τομείς Ασφάλειας της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Οι διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες με όμορα κράτη και η μεταμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας τόσο σε οργανωτική όσο και εξοπλιστική ενέργεια έκαναν την Ελλάδα να την ακολουθούν εχθροί και φίλοι στον Εθνικό της Λόγο. Τουλάχιστον σήμερα οι Έλληνες, χωρίς να είναι 100% ασφαλείς, μπορούν να είναι πιο ασφαλείς από την εποχή που τα ΟΧΙ γίνονταν ΝΑΙ… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια