Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1815)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ευτυχώς έχουν γνώση οι φύλακες…



Εμείς οι έλληνες έχουμε εξοργιστεί από την προκλητικότητα της Τουρκίας του «Σουλτάνου» Ερντογάν και των εξαπτέρυγών του. Δεν είναι μία ούτε δύο φορές, για να περάσει ξέσκουρα η τουρκική προπαγάνδα, χωρίς να προκαλέσει την ελληνική αντίδραση. Είναι καθημερινή και αδιάλειπτη. Η συγχορδία των δηλώσεων υπουργών, τουρκικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, αρθρογράφων και γεωπολιτικών αναλυτών, μηδέ αποστράτων αξιωματικών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιρουμένων, προσπαθούν να μας πείσουν πως το άσπρο είναι μαύρο, η ημέρα νύχτα και το ψέμα αλήθεια. Επάνω σε αυτόν τον καμβά γνέθουν καθημερινά το ιστόρημά τους, τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Από τη θέση της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, που ενίσχυσε τις εμπειρίες μου στην εκτίμηση καταστάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω κάποιες απόψεις μέσα από την στήλη του πρωτοσέλιδου άρθρου της «Φωνής της Κορινθίας». Είμαι αποδέκτης πολλών μηνυμάτων από αναγνώστες της εφημερίδας, αλλά και από τις πολυάριθμες δηλώσεις και αρθρογραφίες των πάσης φύσεως αρθρογράφων, αναλυτών, πολιτικών και απλών πολιτών, οι οποίοι εκφράζουν πανομοιότυπα το αφήγημα του Προέδρου της γείτονος Ρ.Τ. Ερντογάν: « … Ο Ερντογάν, δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται κατά της Ελλάδας.

Το κάνει για να συσπειρώσει τη μάζα των τούρκων ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών του επομένου έτους 2023. Εξάγει τη δική του κρίση προς την Ελλάδα…» Ξεκαθαρίζω τα πράγματα και λέγω πως αυτή η άποψη δεν είναι η σωστή. Υπάρχει ίσως κάποια αλήθεια, αλλά η θεωρία αυτή είναι προσανατολισμένη σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό δεν το κάνει για λόγους εξαγωγής μόνο της κρίσης, συσπείρωσης του τουρκικού λαού, εκφοβισμού των ελλήνων ή αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Χωρίς να αποκλείονται παντελώς τα παραπάνω αίτια, η Τουρκία έχει στρατηγικό σχέδιο επέκτασης της Συνθήκης της Λοζάνης και αυτό θα υλοποιηθεί σε βάρος των γειτονικών κρατών, μεταξύ των οποίων τον πρώτο λόγο έχουν η Συρία, το Ιράκ και φυσικά η Ελλάδα. Ένα δείγμα γραφής έχουμε ήδη πάρει από τη διαίρεση ντε φάκτο της Κύπρου, ενώ δίνει αγώνα να αποφύγει τη δημιουργία Κουρδικού κράτους και αγώνα ύπαρξης επίσης για την επανεκλογή του, αφού παίζει τη ζωή της οικογένειας κορώνα – γράμματα.

Ευτυχώς για την Ελλάδα, υπάρχει Κυβέρνηση, που αναβαθμίζει με τις αποφάσεις της τις Ένοπλες Δυνάμεις και παίρνει «χρυσό μετάλλιο» στον επιτυχή Διπλωματικό Μαραθώνιο σε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες με ισχυρά κράτη. Η παρουσία του Ερντογάν είναι υπαρκτή και εγείρει την έννοια της συστράτευσης προς αντιμετώπιση τυχόν κινδύνου εντός του επομένου εξαμήνου… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια