Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1813

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Μόδα του Τατουάζ και οι παρενέργειες...

Έχουμε και άλλες φορές αναφερθεί με το υπόψη θέμα, αλλά το κακό έχει παραγίνει. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ακολουθούν με κλειστά μάτια και χωρίς ενημέρωση για τις πιθανές βλάβες, που κρύβει για την υγεία των ανθρώπων το λεγόμενο τατουάζ. Άνδρες, γυναίκες, ακόμα και μικρά παιδιά καταγίνονται σε αυτή τη νέα μόδα της λεγόμενης δερματοστιξίας παραλλάσσοντας τα κορμιά τους με κάθε είδους εικόνες ανθρώπων και ζώων ή σχήματα με έννοια του κάθε ειδικού.

Και μόνο το γεγονός ότι η Χημική Σύσταση των ανόργανων χρωστικών ουσιών προκαλούν παρενέργειες, θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει, προκειμένου να προστατέψει την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα οι χρωστικές ουσίες, που χρησιμοποιούν οι ειδικοί τεχνίτες, όπως οι σιδηρομαγνητικές ουσίες, το Αλουμίνιο του κοβαλτίου, το οξείδιο του σιδήρου, το διοξείδιο και υδροξείδιο του σιδήρου, το ένυδρο και θειικό σίδηρος, ο άνθρακας, το οξείδιο του χρωμίου, το μαγνήσιο, ο θειούχος υδράργυρος, το οξείδιο του τιτανίου και το θειούχο κάδμιο προκαλούν λοιμώξεις και προβλήματα υγείας σε πολλές περιπτώσεις. Τα προβλήματα εκτός από την τοξικότητά τους δημιουργούν και περιπτώσεις επικίνδυνης δερματοπάθειας καρκίνου.

Στη σχετική βιβλιογραφία υπάρχουν πληθώρα περιπτώσεων προσβολής από τα χρησιμοποιούμενα μη επαρκώς αποστειρωμένα εργαλεία περιστατικά μόλυνσης από μικρόβια όπως σταφυλόκοκκο, ηπατίτιδα, AIDS, ακόμα και λέπρα. Υπάρχουν δυστυχώς νέοι και νέες, που χάριν της πρωτοτυπίας και του μιμητισμού καταφεύγουν επί πληρωμή στο τατουάζ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις παραπάνω παρενέργειες, γιατί απλούστατα κανείς δεν τους το είπε η δεν αντέδρασε η οικογένεια, αφού και αυτή συνήθως δεν είναι ενημερωμένη. Επισημαίνουμε, ούτε και το Σχολείο… Η ίδια, ως άνω έρευνα, καταγράφει ότι το 28% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ, μέσα στους πρώτους μήνες προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτό γιατί αντελήφθησαν το κακό που δημιούργησαν με την απερίσκεπτη πράξη τους στο φυσικό σώμα τους ή το βρήκαν εμπόδιο στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Το σβήσιμο του τατουάζ διαρκεί πάνω από μία δεκαετία και απαιτεί θυσίες χρήματος, χρόνου και υπομονής, τα οποία όμως αξίζει να τα θυσιάσει κανείς, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Η Ελληνική Πολιτεία, τα Σχολεία και η Οικογένεια, οφείλουν να προστατέψουν τους νέους από το νέο μοντερνισμό που κτυπάει την πόρτα μας, λόγω και του πολυπολιτισμού, που μας έρχεται από την Αφρική του AIDS και την Ασία της Λέπρας...Υπάρχει Κορίνθιος Βουλευτής, που θα πάρει στα σοβαρά το θέμα και θα το φέρει στη Βουλή;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Καταπέλτης ο Πρωθυπουργός σε θέματα Αρχής

Τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την εξαγορά «κόκκινων δανείων» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση από το όμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στην... αστραπιαία διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, αφύ τηρήθηκε το καταστατικό του στην ιδιαίτερη αυτή περίπτωση. Ο βουλευτής κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπουγά. Ο οποίος ενημέρωσε για το αποτέλεσμα τον κ. Πρωθυπουργό. Αμέσως μετά την ακρόαση και την ενημέρωση ανακοινώθηκε η διαγραφή του βουλευτή.

Η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται να έχει στην ιδιοκτησία του εταιρείες ειδικού σκοπού στο εξωτερικό, που έχουν αγοράσει «κόκκινα δάνεια» αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο να κερδοσκοπεί με αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με το Newsbomb.gr της 25.10.2022, οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για αυτές τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς, αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού. Έτσι μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση αυτή ικανοποιεί το αίσθημα της κοινής γνώμης στο σύνολό της αι συγχρόνως αναδεικνύει την ευαισθησία της Ηγεσίας του κόμματος στην τήρηση της βουλευτικής δεοντολογίας.

Εδώ αξίζει να επισημανθεί περίπτωση αριστερού βουλευτή, που βρέθηκε να αναφέρει στην ετήσια φορολογική του δήλωση μεγάλο αριθμό ακινήτων, που δεν δικαιολογείται με τίποτα η κατοχή τους με τα έσοδα από βουλευτικούς μισθούς. Είναι γνωστό το όνομά του γιατί και οι αθηναϊκές εφημερίδες είχαν προβεί σε καυτά ερωτήματα.

Πως ένας «λαϊκός» υποτίθεται βουλευτής, να κατέχει τόσα πολλά ακίνητα Με ποιά χρήματα τα αγόρασε; Έγιναν πολλά σχόλια, αλλά το κόμμα του, αν και βρέθηκε μια φορά στην εξουσία, δεν τόλμησε να πάρει μία απόφαση διαγραφής. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε θέματα Αρχών και Ηθικής τάξεως παίρνει πάντα την αρμόζουσα θέση!...

Έτσι δεν είναι;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η μάστιγα των Τσιγγάνων και η παραβατικότητα…

Το πρόβλημα που άπτεται της αυξανομένης εγκληματικότητας και της Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινούται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν με το θέμα, αλλά δεν είδαμε την Πολιτεία, τους Δήμους να συναισθάνονται το μερίδιο της ευθύνης τους.

Δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Καθημερινές οι κλοπές, οι καταστροφές αγροτικών εγκαταστάσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο, όπως είπαμε την Ελληνική Πολιτεία, που διαχρονικά, ενώ ψηφίζει νόμους, νόμους δεν τηρεί... Ας δούμε όμως, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει και τι πρέπει να γίνει προς διόρθωση του κακού.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, έχουμε και άλλοτε επισημάνει, οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού, που ήταν οι κυριότεροι στον Νομό μας, εύρισκαν εποχιακές εργασίες και χρησιμοποιούνταν στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας του ΄80 όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία και την εργατικότητά τους υπό την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη «μαύρη εργασία», παραγκωνίστηκαν οι Αθίγγανοι από τις εποχικές εργασίες.

Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις ελαφρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα -κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. Ως μόνη διέξοδος από την κακοδαιμονία αυτή διακρίνεται η ένταξή τους στην κοινωνία, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο και την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών. Ο χρόνος επείγει και θα πρέπει να συμβεί αυτό άμεσα… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Χριστιανικά Μηνύματα της Αγίας Σοφίας…

Δεκάδες, ίσως κι εκατοντάδες είναι οι θρύλοι, που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα για την Αγία Σοφία της Πόλης. Και δεν λέγονται μόνο μέσα από χείλη χριστιανών. Και στη μουσουλμανική Τουρκία, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα θαύματα της Αγίας Σοφίας. Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του Ιουλίου του 2009, όταν ήρθε στο φως η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες κάτω από στρώματα μετάλλου και γύψου. Βρέθηκε πάνω σε μωσαϊκά, τα οποία είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι συντηρητές ανακάλυψαν άλλους τέσσερις αγγέλους ζωγραφισμένους πάνω στα μωσαϊκά, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη. Ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 μ.Χ.

Οι άγγελοι μοιάζουν να φτερουγίζουν και να αιωρούνται στο ναό σε σημείο τέτοιο, που η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας, που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….». Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο ο πρόεδρος του «Saadet», ενός μικρού κόμματος, που όμως σχετίζεται με το κόμμα του Ερντογάν, ο Numan Kurtulmus, σε ομιλία του που έκανε στην Κων/πολη σε κλειστό στάδιο, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Αγγέλου της Αγίας Σοφίας», δήλωσε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν προμήνυμα, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιόδου εκείνης, του τελικού διαμελισμού και της οριστικής κατάρρευσης της σύγχρονης Τουρκίας!

Συνέβη στο Βόλο. «Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη»...

Η παροιμία αυτή ήλθε στο μυαλό πολλών κατοίκων του Βόλου, που με έκπληξη έμαθαν ότι ο επίδοξος ληστής του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, εγκλωβίστηκε μέσα στον Ναό και αναγκάστηκε να κρυφτεί κάτω από την Αγία Τράπεζα! Ο 34χρονος μπήκε μέσα σαν πιστός και κρύφτηκε μέχρι το μεσημεριανό κλείσιμο του ναού.

Όταν η Εκκλησία άδειασε, έσπασε με λοστό το παγκάρι, απ’ όπου πήρε 335 ευρώ και έκλεψε όλα τα τάματα και τα αφιερώματα των πιστών, που βρίσκονταν στις εικόνες. Στη συνέχεια επιχείρησε να φύγει, αλλά διαπίστωσε ότι του ήταν αδύνατον να παραβιάσει τις κλειδαριές. Το απόγευμα, ο ιερέας επέστρεψε στον ναό, είδε τι είχε συμβεί και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί, που κατέφτασαν εντόπισαν τον 34χρονο κρυμμένο κάτω από την Αγία Τράπεζα με τα κλοπιμαία... Υπάρχει Θεός!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια