Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1812

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΝΘΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕ ΑΧΛΑΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ 2021»
  


Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, δήλωσε τα εξής:

«Όπως γνωρίζουμε, στις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τον «Παγετό Άνοιξη 2021» που έπληξε με σφοδρότητα την αγροτική παραγωγή, συμπεριλαμβάνονται και οι καλλιέργειες αχλαδιού και μήλου που ήταν σε προανθικό στάδιο, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι αυτοί να λάβουν τις αποζημιώσεις που αντιστοιχούν στις ζημιές που υπέστησαν.

Για το λόγο αυτό, σε επικοινωνία που πραγματοποίησα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζο, δεν θα μπορούσα να μην του επισημάνω και τις ζημιές που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένες καλλιέργειες. Ο ίδιος, χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, με διαβεβαίωσε χθες ότι έχει αναλαβει πρωτοβουλία για την αποζημίωση των παραγωγών της Κορινθίας (όπου υπάρχουν πορίσματα) από το πρόγραμμα De Minimis.

Εκφράζω την αισιοδοξία και την απόλυτη εμπιστοσύνη μου προς τα λεγόμενα του Προέδρου, καθότι μέχρι σήμερα, με το έργο του, έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στους παραγωγούς μας με εντιμότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Παρακολουθώ στενά το θέμα και θα επανέλθω εφόσον υπάρξουν εξελίξεις.».


Δεν υπάρχουν σχόλια