Header Ads

Έκλεισε! Έρχονται επτά νέα υπερταχύπλοα για τους Έλληνες κομάντος για να εξουδετερώνουν εχθρικές απειλές & Τούρκους “Κροκόδειλους” /Φ.1811

    

Newsroom 
Στόχος η φύλαξη εκατοντάδων μικρονήσων και Βραχονησίδων Στις 7 Οκτωβρίου 2022 υπεγράφη η υπ’ αριθ.018Β/2022 1η Εκτελεστική Σύμβαση της Συμφωνίας Πλαίσιο υπ’ αριθ.002Β/2021, που αφορά στην «Προμήθεια Και Αρχική Υποστήριξη Επτά (7) Ταχυπλόων Σκαφών Μεταφοράς Προσωπικού», μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας «VIKING NORSAFE LIFE–SAVING EQUIPMENT HELLAS S.M S.A.».

Το υπό προμήθεια ταχύπλοο σκάφος (με το σύνολο του εξοπλισμού του) είναι το «Viking Norsafe S1200 Armored “-MUNIN S-1200″» της εν λόγω εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΓΔΑΕΕ και των Ειδικών Δυνάμεων που επέλεξαν το VIKING, το συγκεκριμένο ταχύπλοο διαθέτει μεγάλες δυνατότητες για το κόστος του ώστε να αποτελέσει το ‘’όπλο’’ των κομάντος της θάλασσας στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου.

Πρόκειται για το Viking Norsafe Munin S1200 το οποίο δοκιμάζεται από τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Φέρει 3 μηχανές απόδοσης 400 ίππων εκάστη και αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 65 μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια