Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά /Φ.1811

Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η Σαντορίνη αποκτά σύγχρονο Σχέδιο για όλο το νησί. Εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Θήρας
  


Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 Είχα την τιμή να είμαι ομιλητής στην ιδιαίτερα επιτυχημένη και γόνιμη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας την περασμένη Πέμπτη, 8-10-2022, στα Φηρά Σαντορίνης, για την εκκίνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θήρας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επεσήμανα τη σημασία του Σχεδίου, με το οποίο θα μπει τάξη στο χώρο με όρους και κανόνες, για το αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης, αλλά και για την θωράκιση και προστασία του νησιού, με την ταυτόχρονη ανάδειξη της μοναδικότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Γι’ αυτό και είναι ευθύνη όλων μας – κατοίκων, φορέων, μελετητών και Πολιτείας – να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε τη Σαντορίνη για τις επόμενες γενιές.

Τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, όπως και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, εντάσσονται στο εμβληματικό Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. € και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Μέσω του Προγράμματος εξελίσσουμε παράλληλο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό για πάνω από το 70% της επικράτειας της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια