Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1810

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
  


Στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την ένδοξη “Μάχης της Περαχώρας”, όπου οι τοπικοί ήρωες που συνέβαλαν καθοριστικά στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Οι περήφανοι και «απροσκύνητοι» Περαχωρίτες, από κοινού με τους υπόλοιπους Δερβενοχωρίτες, επέδειξαν επαναστατικό και αδούλωτο φρόνημα και συμμετείχαν ουσιαστικά στην προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης και στον ηρωικό ξεσηκωμό του Γένους των Ελλήνων, αγωνιζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

Για το λόγο αυτό, η Περαχώρα και η ευρύτερη περιοχή της αποτελούν ορόσημο στην επιτυχή έκβαση του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα. Η ιστορική δε “Μάχη της Περαχώρας” εορτάζεται κάθε χρόνο, τιμής ένεκεν στους επαναστατημένους Έλληνες αγωνιστές που επέδειξαν σθεναρή αντίσταση και μαχητικό πνεύμα απέναντι στους Οθωμανούς.

Έτσι και φέτος, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοιήθηκαν σειρά εκδηλώσεων στην Πλατεία Ταξιαρχών, στην Περαχώρα. Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, ο οποίος ορίστηκε εκπρόσωπος της Βουλής για τον Νομό Κορινθίας, στην επέτειο των 200 χρόνων από τη Μάχη της Περαχώρας.

Ο κ. Κόλλιας, σε σχετική με το θέμα δήλωσή του, ανέφερε τα εξής:

«Συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Περαχώρας.

Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση να καταθέτω στεφάνι ευγνωμοσύνης στην μνήμη των Ηρώων Περαχωριτών.

Αθάνατοι οι «απροσκύνητοι» Περαχωρίτες μας που επέδειξαν μαχητικό πνεύμα και αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στον Οθωμανικό στρατό !

Θα ήθελα να εκφράσω, επίσης, την βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κα Βουδούρη Αγγελική, η οποία στον επετειακό χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην συμβολή μου για την καθιέρωση της Μάχης της Περαχώρας ως Τοπική Εθνική Εορτή. Θα σας τιμούμε πάντα!».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας είχε συμβάλει καθοριστικά στο να καθιερωθεί η επέτειος της Μάχης της Περαχώρας, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, υποβάλλοντας πέρσι, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετική Ερώτηση. Στην συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης,υπέγραψε την σχετική υπουργική απόφαση και κατόπιν εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια