Header Ads

Το φυσάνε και δεν κρυώνει: Viper και Μακρόν έβγαλαν νοκ άουτ τους Τούρκους σε μια μέρα /Φ.1807

   
 
Να μας «πνίξει» με πρόσφυγες απειλεί πάλι ο Ερντογάν! Milliyet: «Κομβόι προσφύγων», 70.000 άτομα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν από την Τουρκία για την Ελλάδα. Οι νέες ξεκάθαρες απειλές της Τουρκίας πως θα χρησιμοποιήσει ξανά το μεταναστευτικό έρχονται μέσω των τουρκικών ΜΜΕ. Ενόχληση και επίθεση στις ΗΠΑ και για τα νέα F-16 της Ελλάδας.

Μόλις λίγες ώρες μετά το (νέο) «χαστούκι» από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν που κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία, τα τουρκικά ΜΜΕ εξαπολύουν τις δικές τους απειλές προς την Ελλάδα: πως η Άγκυρα να παίξει ξανά το «χαρτί» του μεταναστευτικού!

Όπως έγραψε και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο. “Στηρίζουμε πλήρως – και το λέω με μεγάλη σαφήνεια- την Ελλάδα’’.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet, που κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό τους για «κονβόι προσφύγων». Επικαλούμενη ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εφημερίδα αναφέρεται σε γκρουπ στο Telegram και στο Facebook, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Η τοποθεσία των γκρουπ βρίσκεται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία.

«Ζήσαμε ήδη ένα προσφυγικό κύμα… Η είδηση χρειάζεται μεγάλη προσοχή» τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη. Δυσαρέσκεια στην Τουρκία: «Παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον μας η παράδοση σύγχρονων F-16 στην Ελλάδα» Έκδηλη είναι η ενόχληση, αλλά και το… παράπονο, ίσως και η αγωνία, των τουρκικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper όπως αναφέρει επίσης ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. «Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F16, και θα παραδώσουν άλλα 81» αναφέρει την Τρίτη η Μιλιέτ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Σοτζού σημειώνει ότι «η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ». H Α Χαμπέρ εξ άλλου αναφέρει ότι «μετά τις κρίσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο».

Τα ελληνικά αεροσκάφη είναι όντως από τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, που σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) παρέδωσαν από κοινού στην Πολεμική Αεροπορία τα αναβαθμισμένα μαχητικά, «τα αεροσκάφη επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως».

Συγκεκριμένα, τα κύρια συστήματα που αναβαθμίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής:

Ραντάρ AESA APG-83 Νέος Modular υπολογιστής Αποστολών (MMC-7000AH), ADT Νέες οθόνες πληροφοριών και απεικόνισης ανάμεσα στα ποδωστήρια Νέο APX-126 AIFF με δυνατότητα mod 5 Ενσωμάτωση SNIPER POD, βλημάτων SASSM και PaveWay II Δυνατότητα Link-16 Υπενθυμίζεται ότι πέραν των εκσυγχρονισμένων F-16, η Ελλάδα αποκτά ήδη και υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale, ενώ εξετάζει και την απόκτηση F-35, ενώ το 2025 θα παραλάβει τις φρεγάτες Belharra.

Για συνάντηση με Μακρόν 

Επιθέσεις είχαμε από τουρκικά ΜΜΕ και για την χθεσινή συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο:

Ο κακομαθημένος Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της Ελλάδας που έχει πίσω της στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο καταρχήν τις ΗΠΑ και τη Γαλλία συναντήθηκε στο Μέγαρο Ελιζέ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. Μετά από την συνάντηση, ο Μητσοτάκης που με άσχημα λόγια στοχευσε την Τουρκία, επέδειξε το θράσος να εκτοξεύσει απειλές σχετικά με τη δήλωσή του προέδρου Ερντογάν που εννοώντας την Ελλάδα είχε πει πως “Μία βραδιά μπορεί να έρθουνε ξαφνικά”……..

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης που απέδειξε την απροσεξία του με το κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών από τους s-300 και τελευταία με τα πυρά παρενόχλησης στο πλοίο “Anatolian” στο Αιγαίο, υποστήριξε πως η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε : “Περιμένουμε στο φως της ημέρας, αυτούς που λένε ότι θα έρθουν στα νησιά μας το βράδυ.

Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του” Δεσποτόπουλος-Κάμπας 

5Pentapostagma.gr Newsroom 13.9.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια