Header Ads

Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ! /Φ.1809

  

* Γράφει ο Τσάτσαρης Κωνσταντίνος


Τι λέτε τώρα που καθιερώθηκε να κυκλοφορούν χωρίς γραβάτα αρκετοί, όχι μόνο τις θερινές ημέρες αλλά και τις χειμωνιάτικες;

Θυμάστε πως σχολιάστηκε το γεγονός, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς γραβάτα; Αλλά, δεν είδαν το θέμα από οικολογικής πλευράς.

Είχε προηγηθεί η καμπάνια κατά της γραβάτας από τον Υπουργό Υγείας της γείτονος Ιταλίας, λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Ο Υπουργός Υγείας, ζήτησε από τους εργαζομένους να μη φορούν τις ώρες εργασίας τις γραβάτες τους, αφού η θερμοκρασία του σώματος πέφτει – 2 με -3 βαθμούς κελσίου όταν ο λαιμός είναι ελεύθερος.

Κατά συνέπεια, μειώνει πολύ ή θεωρεί περιττή τη χρήση κλιματιστικών τις θερμές ημέρες στους χώρους εργασίας.

Έτσι εξοικονομείται ενέργεια και μειώνεται η απελευθέρωση ρύπων που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη μας.

Άλλο δημοσίευμα, σε εφημερίδα Αθηναϊκού τύπου, γράφει : Ξέσπασε πόλεμος της γραβάτας στο Γαλλικό κοινοβούλιο. Νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματος Ζαν Λικ Μελανσόν φορούν στο κοινοβούλιο ό,τι θα φορούσαν και στο σπίτι τους.

Αναφέρεται περίπτωση βουλευτή στελέχους της Ανυπόταχτης Γαλλίας, που εμφανίστηκε στη Βουλή με μπλουζάκι που έγραφε «Μπαρ – τσιγάρα – ποτά».

Η αντίδραση ρεπουμπλικάνου ήρθε αμέσως με υποβολή αναφοράς στην Πρόεδρο της Βουλής, να ξαναγίνει υποχρεωτική η γραβάτα στην Ολομέλεια και να σταματήσει «η ενδυματολογική απρέπεια» ορισμένων βουλευτών.

Βέβαια στην καμπάνια κατά της γραβάτας του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας, αντέδρασαν οι Ιταλοί μόδιστροι.

Υπάρχουν πιο ρυπογόνες ενέργειες του ανθρώπου λένε, όπως το αυτοκίνητο, η κατανάλωση καυσίμων, η χρήση των κλιματιστικών στο σπίτι και άλλα.

Ας μειώσουν πρώτα τη χρήση αυτών λέει ο ιδιοκτήτης του οίκου μόδας Φλάβιο Τσίμα. Η γραβάτα τους … μάρανε.

Όλα είναι ρυπογόνα και παντού πρέπει να στραφούμε για να μειώσουμε τους ρύπους.

Όχι ότι μας ενοχλεί προσωπικά να ο προσπερνάμε, αλλά ότι μπορεί να συνεισφέρει στην σωτηρία του πλανήτη μας, να το βλέπουμε θετικά.

* ο Κ. Κώστας Τσάτσαρης, είναι Δάσκαλος από την Κόρινθιο


Δεν υπάρχουν σχόλια