Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα /Φ.1809

Έβρος: Ποιοι οργανώνουν το νέο προσφυγικό κύμα - Το «Καραβάνι του Φωτός» και οι 8 «Krupp Brothers»
    


Newsroom 27.9.2022 Έβρος: Η ομάδα των οκτώ Τούρκων διακινητών που βρίσκεται πίσω από το «Καραβάνι του Φωτός» είναι ενεργή από το 2015 και φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις με την Άγκυρα. Γνωστοί στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες φαίνεται πως είναι οι άνθρωποι που έχουν εμπνευστεί και διοργανώνουν το λεγόμενο «Καραβάνι του Φωτός», το οποίο έχει προκαλέσει νέο συναγερμό στις Αρχές φύλαξης των συνόρων του Έβρου, καθώς απειλεί τη χώρα μας με επανάληψη των γεγονότων του Μαρτίου του 2020.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Real News» της Κυριακής στο οποίο σημειώνεται ακόμα ότι πρόκειται για μια ομάδα συνολικά 8 Τούρκων διακινητών, οι οποίοι είναι ενεργεί τουλάχιστον από την περίοδο του 2015, όταν περίπου 1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες είχαν περάσει τα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News» της Κυριακής, αυτή η ομάδα των διακινητών διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Διατηρώντας ισχυρές διασυνδέσεις με τις τουρκικές Αρχές, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το «Καραβάνι του Φωτός» φέρονται να συμβάλλουν στην απελευθέρωση των ροών, όταν αυτό εξυπηρετεί την πολιτική της Άγκυρας, αλλά και να τις ανακόπτουν κάθε φορά που η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να δείξει ότι συνεργάζεται με τις χώρες της Δύσης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν και τη δική τους ονομασία.

Τα οκτώ μέλη της ομάδας των διακινητών αυτοαποκαλούνται «Krupp Brothers», ένα όνομα που παραπέμπει σε γνωστή και ιστορική επιχειρηματική οικογένεια της Γερμανίας.

Ψηφιακά αποτυπώματα Να σημειωθεί ότι η διαπίστωση για τη διοργάνωση του νέου κυκλώματος παράνομης μετανάστευσης προς την Ελλάδα από τους αυτοαποκαλούμενους «Krupp Brothers» προέρχεται από την παρακολούθηση των ψηφιακών αποτυπωμάτων που αφήνουν οι 8 Τούρκοι διακινητές και οι συνεργάτες τους.

Η εμπλοκή Ερευνώντας της πολλαπλές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες,κυρίως στην εφαρμογή Telegram, υπό την ονομασία «Το Καραβάνι του Φωτός», οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες θεωρούν βέβαιη την εμπλοκή των συγκεκριμένων 8 ατόμων. Όπως έχουν κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα, αναρτούν ανακοινώσεις στις οποίες προσδίδουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά στις μεταναστευτικές κινήσεις.

Βέβαια, κάθε φορά στις ψηφιακές ομάδες εμφανίζονται με διαφορετική ταυτότητα.

Στην περίπτωση της νέας προσπάθειας μαζικής μετακίνησης προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα παρουσιάζονται ως Σύροι αντικαθεστωτικοί. Τι επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι στον Έβρο θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα έντονα σημάδια της νέας προσπάθειας των Τούρκων διακινητών. Από τα μέσα Αυγούστου μέχρι σήμερα οι ελληνικές αρχές έχουν εμποδίσει την είσοδο την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας. Οι πληροφορίες που προέρχονται όμως από τις ανοικτές και τις κλειστές ομάδες του Telegram θέτουν τις Αρχές σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση.

Από την ελληνική πλευρά εκφράζεται η πεποίθηση πως οι μετανάστες δεν θα καταφέρουν να περάσουν τον Έβρο. Ωστόσο αυτήν τη φορά η μεταναστευτική πίεση ενδέχεται να είναι αυξημένη για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα,ακόμα και μέχρι την προσεχή άνοιξη.




Serj Tankian: «Σπουδαία ομιλία του Μητσοτάκη στον ΟΗΕ»
  


Newsroom 27.9.2022 
Ο τραγουδιστής των System of a Down είναι σταθερός επικριτής του τουρκικού καθεστώτος. Ο τραγουδιστής των System of a Down, Serj Tankian, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και τη χαρακτήρισε «σπουδαία».

O Serj Tankian είναι ένας έντονα πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης, καλά ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και σταθερός επικριτής του τουρκικού καθεστώτος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ατζέντα της Αγκυρας και στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή, ενώ έκανε και συγκεκριμένες αναφορές στην πολεμική ρητορική που υιοθετεί ο Ερτογάν




Στη φυλακή οι λιποτάκτες με υπογραφή Πούτιν - Γίνονται Ρώσοι πολίτες όσοι επιθυμούν να πολεμήσουν
    


Newsroom 26.9.2022 : 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα μια νομοθετική τροποποίηση που προβλέπει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τους στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται να πολεμήσουν σε περιόδους επιστράτευσης. Στα μέσα της εβδομάδας ο Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.

Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα για την αυστηροποίηση των ποινών για τη λιποταξία ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ. Προβλέπεται κάθειρξη 10 ετών για όποιους λιποτακτούν, πηγαίνουν «χωρίς έγκριση» στον εχθρό, αρνούνται να πολεμήσουν ή παρακούουν τις εντολές σε περιόδους επιστράτευσης. Η λεηλασία τιμωρείται επίσης με ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν υπέγραψε επίσης έναν νόμο με τον οποίο διευκολύνεται η χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς που θα δεσμευτούν να υπηρετήσουν τουλάχιστον για έναν χρόνο στον στρατό, τη στιγμή που η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρατολογήσει περισσότερους άνδρες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Συνήθως απαιτείται να κατοικεί κάποιος για τουλάχιστον πέντε χρόνια στη Ρωσία ώστε να ζητήσει να λάβει την υπηκοότητα. Το μέτρο αυτό φαίνεται ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μετανάστες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας, οι οποίοι κατοικούν σε μεγάλες πόλεις και ασκούν βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα λειτουργήσεις προσεχώς ένα «γραφείο στρατολόγησης» μέσα στο αχανές διοικητικό κέντρο του Σαχάροβο, απ’ όπου περνούν υποχρεωτικά όλοι οι μετανάστες.

Το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν κάλεσαν αυτήν την εβδομάδα τους πολίτες τους να μην συμμετάσχουν σε κανέναν πόλεμο. Αυτή η επιστράτευση συνιστά ωστόσο οργανωτική πρόκληση, αφού απαιτεί τη συγκέντρωση εφέδρων από τις τέσσερις γωνιές μιας αχανούς χώρας, τον εξοπλισμό τους, τη μεταφορά τους σε κέντρα εκπαίδευσης και από εκεί στο μέτωπο. Η εισβολή στην Ουκρανία έφερε όμως στο φως τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός σε θέματα επιμελητείας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι ελλείψεις ήταν μία από τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι στρατιώτες στις αρχές του πολέμου.




Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με την κοινή Ελληνογαλλική στρατιωτική άσκηση «ΑΡΓΩ 2022» στο Αιγαίο-Τι φοβούνται
 


Παν. Νάστος 5Apostagma.gr 
Η Τουρκία αντιλαμβάνεται με την άσκηση «ΑΡΓΩ 2022», πως η Ελληνογαλλική αμυντική ρήτρασυμφωνία περί της από κοινού αντιμετώπισης τρίτης χώρας(Τουρκίας) , σε περίπτωση που αυτή επιτεθεί σε μια εκ των δύο θέτοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, δεν είναι στα χαρτιά αλλά ισχύει στην πράξη.... Ο τουρκικός τύπος και τα ΜΜΕ των γειτόνων εκτός των λόγων, συναντήσεων και κινήσεων του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ασχολείται με την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας με την επωνυμία «ΑΡΓΩ 2022» που πρόκειται να διεξαχθεί στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο Σε άρθρο τουρκικού ΜΜΕ συγκεκριμένα αναφέρονται: «Ανακοινώθηκε ότι η Γαλλία και η Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «AΡΓΩ 22» στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα νέα του ελληνικού Τύπου, η άσκηση σχεδιάστηκε να διεξαχθεί σε ευρεία περιοχή από το νησί Σκύρος έως το νησί Άγιος Ευστράτιος, από τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ειδικές μονάδες και πολεμικά πλοία και υποβρύχια. Μετά την άσκηση, η οποία δηλώνεται ότι θα διεξαχθεί μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνού αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα: «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας.

Η συνεργασία στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και στον εξοπλισμό αποκτά μεγαλύτερη σημασία σήμερα ενόψει των δυσκολιών.» . Αμέσως μετά την επίσκεψη και δήλωση αυτή, η κοινή άσκηση των στρατιωτικών μονάδων Ελλάδας και Γαλλίας έγινε αντιληπτή ως σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο και την κοινή γνώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια