Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα /Φ.1808

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Βουλευτής Κορινθίας

Ολοκληρώθηκε το 1ο σημαντικό βήμα για την δημιουργία περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι
   


Μια σημαντική εξέλιξη υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες και αφορά τον σχεδιασμό για κατασκευή περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι, ένα έργο που αναμένεται να αποσυμφορήσει την πόλη του Δερβενίου από την κίνηση και το οποίο αποτελεί αίτημα ετών για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, η έκταση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής παραχωρείται από την ΓΑΙΟΣΕ, η οποία είχε την κυριότητα, στην ΕΡΓΟΣΕ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να μπορέσει να εκτελέσει τις διαδικασίες αδειοδότησης του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και του Δήμου συνολικά.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιωτος ευχαρίστησε, με ανακοίνωση του, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα για την σημαντική συμβολή του στην θετική και καθοριστική αυτή εξέλιξη.

Ο Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Δερβενίου και συζήτησε με τον Δήμαρχο, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους της περιοχής για την σημαντικότητα του έργου, που αναμένεται να αποσυμφορήσει την πόλη από την κίνηση και να δημιουργήσει επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές. Επίσης έγινε συζήτηση και για άλλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων που αναλαμβάνει ο ΔΕΔΔΗΕ, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Χρίστος Δήμας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Συγχαρητήρια αξίζει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, αλλά και όλοι όσοι συνέβαλαν, ώστε να γίνει αυτό το πρώτο σημαντικό βήμα για τη υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την τοπική κοινωνία. Ο νέος δρόμος που θα δημιουργηθεί αναμένεται να οφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, στην ασφαλή διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση».


Δήμας Χρίστος, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Βουλευτής Κορινθίας

Η αξιοποίηση της ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον απολύτως απαραίτητη για την προσαρμογή της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας γενικότερα, στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.

Σε έναν κλάδο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, η ελληνική επιχείρηση Gizelis Robotics, εξειδικεύεται στην ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, έχει αποκτήσει πολύ σημαντική εξαγωγική δυναμική, αναπτύσσοντας τεχνολογίες αιχμής και απευθύνεται πλέον στην παγκόσμια βιομηχανία. Εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία αυτοματισμού δημιουργεί, μεταξύ άλλων, αυτόνομα συνεργατικά ρομπότ με έναν καινοτόμο συνδυασμό από αισθητήρες, κάμερες και δεδομένα που αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Στην σημερινή τους εκδήλωση, όπου είχα την χαρά να απευθύνω χαιρετισμό, παρουσιάστηκαν εφαρμογές σύγχρονης Ρομποτικής στην Ελλάδα σε ανώτατα διοικητικά στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Σύγχρονες εξέλιξης στην ρομποτική τεχνολογία που προσθέτουν αξία στην ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα.»






Δεν υπάρχουν σχόλια