Header Ads

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ /Φ.1807

 

Βασικοί παράγοντες ανάπτυξης, που ρυθμίζουν την σωστή πορεία και πρόοδο κάθε χώρας, είναι η Υγεία και η Οικονομία. Όταν οι δύο αυτοί παράγοντες είναι υγιείς και εύρωστοι, κάθε χώρα βαδίζει σταθερά και προοδεύει.

Η χώρα μας δοκιμάστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια οικονομικά και αγωνίζεται σκληρά, για να ανταπεξέλθει από τα εμπόδια που προβάλλονται συνεχώς μπροστά της. Η οικονομία που άρχισε προ 3ετίας να δείχνει σημεία βελτίωσης, αλλά ξαφνικά της έκοψε το δρόμο η θανατηφόρα πανδημία του κορονοϊού.

Η πανδημία αυτή ήταν απρόβλεπτη και τάραξε την ηρεμία όλων των κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο, με συνέπειες πολλούς θανάτους και ανατροπή των οικονομικών τους προγραμμάτων.

Προβλήματα μας δημιουργεί δυστυχώς ακόμα και ενώ βρίσκεται σε αποδρομή, εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί με την παρουσία της και με αρκετούς νοσούντες.

Ελπίζουμε τελικά να μας αφήσει να ησυχάσουμε από τη μεγάλη και οδυνηρή ταλαιπωρία που περάσαμε.

Η χώρα μας όμως, έχει φροντίσει και έχει αυξήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό της προσωπικό, καθώς και τον αριθμό των Μ.Ε.Θ. και νοσηλευτικών κλινών, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τυχόν επανάληψη άλλου κύματος της πανδημίας.

Για την οικονομική κρίση υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια προσπάθεια, που έδειχνε πως θα έχουμε κάποια ικανή βελτίωση, αλλά μας τα χάλασε ο απρόβλεπτος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Η Ευρώπη και άλλα κράτη συνεργάζονταν οικονομικά και εμπορικά με την εμπόλεμη δύναμη, αλλά με την έναρξη του πολέμου οι σχέσεις κλονίστηκαν αρκετά.

Τώρα που το ξέσπασμα του Ρωσοουκρανικού πολέμου συνεχίζεται, η Ευρώπη περνάει μεγάλες οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις.

Ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς και δύσκολος για τους πολίτες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Τι σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναχαιτίσει την ενεργειακή κρίση και την ύφεση που έρχεται ολοταχώς;

Επανειλημμένες ευρωπαϊκές συσκέψεις, αλλά και κατ΄ ιδίαν κάθε χώρα, προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μετριάσουν την ενεργειακή κρίση, που ήδη πλήττει όλες τις χώρες.

Όσο συνεχίζεται ο παράλογος αυτός πόλεμος, θα συνεχίζεται και η ενεργειακή κρίση, καθώς και η αύξηση των τιμών των επιμέρους καυσίμων.

Τελικά, ελπίζουμε κάποτε να λήξει ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος και να ηρεμήσει η κατάσταση, αλλά πότε;

Ίδωμεν!

Κώστας Τσάτσαρης 
Δάσκαλος


Δεν υπάρχουν σχόλια