Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά /Φ.1807

Ο Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην 86η ΔΕΘ
   


Είχα την χαρά να είμαι ομιλητής σήμερα στην ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση Θαλάσσιας Στρατηγικής και Θαλάσσιου Χωροταξικού Πλαισίου» που έλαβε χώρα στο Helexpo Center στη Θεσσαλονίκη.

Μιλήσαμε για την συγκρότηση και εφαρμογή Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής στο Θαλάσσιο Χώρο η οποία σχεδιάστηκε βάσει μελέτης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΘΑΛ-ΧΩΡ 2, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020».

Επισήμανα πως μετά την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για το Θαλάσσιο Χώρο από το Υπουργικό Συμβούλιο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής είναι έτοιμα να προχωρήσουν στην εκπόνηση, έγκριση και θεσμοθέτηση των 4 Θαλάσσιων Χωροταξικών Πλαισίων για τις αντίστοιχες θαλάσσιες χωρικές ενότητες που θα καλύψουν το σύνολο του θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα γεωγραφικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά της Χώρας μας, όπως η νησιωτικότητα, η εκτεταμένη ακτογραμμή και οι διασυνοριακές σχέσεις της Ελλάδας με τα γειτονικά κράτη εργαζόμαστε εντατικά με σκοπό να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου χώρου και την προστασία του περιβάλλοντος.




Δεν υπάρχουν σχόλια