Header Ads

«Αστακός» ο Έβρος: Η τεχνολογία που επιστρατεύεται στα ελληνικά σύνορα /Φ.1806

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ
  

Newsroom 8.9.2022 Εξοπλίζεται τεχνολογικά ο φράχτης στα σύνορα με το πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα Με ένα εξελιγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης επιτήρησης, θα εφοδιαστεί ο φράκτης στον Έβρο και όπως όλα δείχνουν θα είναι το πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα υπάρχει πάνω στον φράχτη.

Πέντε είναι σύνολο τα συστήματα που θα τοποθετηθούν σύμφωνα με το OPEN.

Το πρώτο είναι οι αόρατοι ανιχνευτές κίνησης, όπου όταν θα περνάει κάποιος αμέσως θα δίνεται σήμα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα βρίσκεται πιο κοντά. Το δεύτερο είναι τα ραντάρ ημέρας και νύχτας, τα οποία θα λειτουργούν όλη την ημέρα και όχι μόνο στις περιπολίες.

Επιπλέον θα τοποθετηθούν drone με απεριόριστη αυτονομία πτήσης. Το τρίτο αυτό σύστημα έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς θα μπορούν να εποπτεύουν τι γίνεται και να δίνουν εικόνα στις ελληνικές αρχές για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό και στο έδαφος της Τουρκίας.

Πλέον οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στον φράχτη θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια στο τουρκικό έδαφος, το οποίο μέχρι σήμερα κάλυπτε ως ένα χιλιόμετρο.

Τέλος η Ελλάδα έχει προμηθευτεί πέντε οχήματα για όλες τις συνθήκες εδάφους στις περιπολίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκινάει συζητήσεις με τους εταίρους του στην Ευρώπη, καθώς αυτό το σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο για τη μετανάστευση αλλά γιατί λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον φράχτη βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη, ένας ενεργειακός κόμβος, δηλαδή ένα σημείο στρατηγικό για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το σχέδιο «Ακρίτας» θα αποκαλύψει στη ΔΕΘ ο Τάκης Θεοδωρικάκος Ένα βίντεο μόλις 59 δευτερολέπτων για το σχέδιο «Ακρίτας» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι σε εξέλιξη για την θωράκιση των συνόρων, μετά την έξαρση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις προσπάθειες εισόδου παράτυπων μεταναστών κυρίως από τον Έβρο στέλνει το μήνυμα: «Σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα- Σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή- Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα από οποιοδήποτε σημείο της».

Το συγκεκριμένο βίντεο θα παρουσιαστεί επίσημα στο περίπτερο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας στη ΔΕΘ, μαζί με υλικό με τις άλλες δράσεις στον τομέα της Τάξης και Ασφάλειας.

Το βίντεο ξεκινάει με απειλές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνεχίζει με δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια