Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1806

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι Έλληνες Ελεύθεροι Σκοπευτές πήραν πρωτιές στο ΝΑΤΟ!

Είναι γνωστό στο Πανελλήνιο και στα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ότι από την ημέρα που ανέλαβε το 2019 η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο τομέας της Εθνικής Ασφάλειας έχει αρχίσει μία ξέφρενη κούρσα αναγέννησης και αξιοπρέπειας καθώς του αξίζει Ελληνικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με την αμέριστη δυναμική συνδρομή και συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν απλώσει τα φτερά τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη πέριξ και πέρα των Ελληνικών συνόρων.

Οι διμερείς και πολυμερείς διακρατικές συμφωνίες, οι κοινές διεθνείς ασκήσεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα διαδέχονται η μία την άλλη. Όλα αυτά συμβαίνουν σε αντιστάθμισμα της ανοίκειας συμπεριφοράς της υποτίθεται συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ γειτονικής Τουρκίας. Η τελευταία σε ηγετικό πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο έχει χάσει τον ύπνο της και δεν ξέρει τι λέγει και τι κάνει.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες υποβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας είδαμε μία Κυβέρνηση να παίρνει επάνω της την ανασυγκρότηση του ευαίσθητου τομέα της Εθνικής Ασφάλειας. Και αυτό τόσο στο επίπεδο προσωπικού, όσο σε εξοπλισμούς, αλλά και επιπρόσθετα στην αναδιοργάνωση, την ανασυγκρότηση και την καινοτομία. Η Κυβέρνηση παρά τις δύσκολες συγκυρίες στα οικονομικά της χώρας που παρέλαβε με τόλμη και αποφασιστικότητα προχώρησε σε αναγκαίες αλλαγές με στόχο τη μείωση σε βάρος μας της πολεμικής ισορροπίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Η τελευταία έχει χάσει την υπεροπλία σε κλάδους ξηράς, αέρα και θάλασσας γι’ αυτό έχουν βγει από τα ρούχα τους πολιτικοί και Στρατιωτικοί παράγοντες της χώρας. Τα ψέματα των Τούρκων και η προπαγάνδα πέφτουν στο κενό.

Η επιλογή του Στρατηγού Κων/νου Φλώρου στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ υπήρξε καταλυτική. Ο Πρασινοσκούφης Στρατηγός με πολυεπίπεδες γνώσεις και σπουδές περί την Πολεμική Τέχνη, συνεργαζόμενος με τους υπόλοιπους κλάδους ΓΕΝ και ΓΕΑ έκανε τις εισηγήσεις του και αναδιοργανώθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη δημιουργία του ιδιαίτερου κλάδου της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου, που αποτελούν πλέον την ακμή του δόρατος και την ελίτ των Ε.Δ.. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην πρόσφατη Άσκηση από 36 ομάδες από 18 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό την ονομασία European Best Sniper Team Competition 22, oι Ελληνικές Ομάδες Ελεύθερων Σκοπευτών της ΔΕΠ / ΓΕΕΘΑ πήραν την 1η και 4η θέση. Στη βράβευσή τους ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε: « Απρόσμενη επιτυχία για πολλούς, αναμενόμενη για όσους ξέρουν. Συνεχίστε έτσι COMMANDOS το μέλλον είναι δικό σας. Μας κάνετε υπερήφανους!..» 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Νέο μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας–Κίνας…

Επί πολλά χρόνια αγοράζω και διαβάζω μία ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα, η οποία στα πρώτα της χρόνια και επί δεκαετίες εκπροσωπούσε τα ενδιαφέροντά μου τόσον από άποψη ιδεολογική, όσο και από άποψη δημοσιογραφική.

Ήταν πλουραλιστική εφημερίδα με απόκλιση κεντροδεξιά και προπαντός φτηνή. Την διάβαζα και τη χαιρόμουν μέχρι πριν από τρία χρόνια. Μετά από την επίμαχη χρονική συγκυρία αυτή η έντυπη έκδοση μεταλλάχτηκε σε πρώην Αυριανή. Διαβάζω και από την αρχή μέχρι το τέλος δεν βρίσκει ούτε μία καλή κουβέντα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όλα είναι στραβά και ανάποδα. Πάει περίπατο και στο ανάθεμα η δημοσιογραφική δεοντολογία, σε κάθε Κυβερνητική δήλωση ή ενέργεια ψάχνει να παραπλανήσει τον αναγνώστη της για να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και το κακό αντί του καλού.

Εκεί που δείχνει εμπάθεια, απίθανο καιροσκοπισμό είναι η έκδοση της Κυριακής. Σε δύο σελίδες παρουσιάζει δίκαιη δήθεν βαθμολογία των Κυβερνητικών Υπουργείων. Όλοι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όλοι οι Υπουργοί με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι κατ’ αυτήν άχρηστοι. Εκεί που σπάζει κόκκαλα είναι η βαθμολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με Υπουργό τον Άδωνη Γεωργιάδη. Η βελόνα της βαθμολογίας κόλλησε στη μονάδα, στο 1 με άριστα το 10. Και αναρωτήθηκα. Καλά δεν το βλέπουν, δεν το ξέρουν; Ερώτησα και μου είπαν αρμόδια χείλη ότι όλα ξεκίνησαν μετά από μία κρατική διαφήμιση σχετική με την πανδημία… Διαβάζω στο Ελληνικό και ξένο τύπο ειδήσεις σαν και αυτή, που αφορά τον τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που δεν είναι η μοναδική:

«Νέο μνημόνιο για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία υπέγραψαν σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και ο Κινέζος ομόλογός του Zhang Guangjun, στο πλαίσιο της Μικτής Διακρατικής Επιτροπής Ελλάδας – Κίνας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το τρέχον πρόγραμμα συνεργασίας, χάρη στο οποίο έχουν επιλεγεί 23 ερευνητικά έργα για χρηματοδότηση, ξεκίνησε το 2018 και ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένο, δημιουργώντας έτσι ισχυρές προϋποθέσεις αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας για την επόμενη 13η πρόσκληση υποβολής προτάσεων που πιθανότατα θα ξεκινήσει εντός του 2023. Με το έντονο ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, την συμμετοχή της ακαδημαϊκής επιστημονικής κοινότητας, επιχειρηματικών φορέων και με δεδομένη την εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τα τρέχοντα προγράμματα συνεργασίας, δύναται να επιτευχθούν ιδιαίτερα υψηλοί στόχοι τα επόμενα χρόνια…».

Αυτά δεν μετράνε;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Βεβαιότητα στις ΗΠΑ για τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας

Πολύ σημαντική χαρακτήρισαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ σε μια ιδιαίτερα σοβαρή συγκυρία, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην περιοχή μας, καθώς και του ρόλου που η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης. Ασφαλώς και λόγω της συνεισφοράς της στην προώθηση των κοινών αρχών και αξιών. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την ομιλία του στο Κογκρέσο είχε επιβεβαιώσει αυτή την πραγματικότητα. Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, έκανε λόγο για ιστορική στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας ΗΠΑ και σημαίνουσα συμβολική κίνηση από αμερικανικής πλευράς, προκειμένου να τονιστεί η συμπόρευση Αθήνας και Ουάσιγκτον στο πεδίο των αξιών και των αντιλήψεων, ενώ σημείωσε ότι είναι ένα προνόμιο που δίδεται για πρώτη φορά σε Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναχώρησε από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στο άτυπο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για την Ουάσιγκτον, προκειμένου να συμμετάσχει στην αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε πως αναμένετο να έχει χωριστές επαφές με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, καθώς και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για την κλιματική αλλαγή Τζον Κέρι, κάτι που συνέβη με την άφιξή του.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών, με τον Τζον Κέρι αναμένετο να εξαγγείλουν κοινή πρωτοβουλία για την προστασία των θαλασσών, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και του έμπρακτου και συνεχούς ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης για το περιβάλλον, που και αυτό συνέβη. Εξάλλου, ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στη σημαντική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Με ό,τι αυτό σημαίνει για όλο τον κόσμο, αλλά και για την περιοχή μας».

Ιδιαίτερη αναφορά είχε κάνει ο υπουργός Εξωτερικών στην «αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, τόσο στον ενεργειακό τομέα, με την έναρξη κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης φυσικού αερίου, όσο και σχετικά με το λιμάνι της πόλης, μέσω του οποίου μεταφέρονται δυνάμεις προς άλλες Νατοϊκές χώρες», τονίζοντας πως υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. Αυτά συνέβησαν στην αρχή του έτους και ο απόηχος ακόμη βρίσκεται στην Αμερική στο προσκήνιο. Το βλέπουμε!.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Συκοφάντες, Ψεύτες και άρπαγες οι Τούρκοι…

Αθώες περιστερές οι Τούρκοι που τους συκοφαντούν όλοι, γράφει το 5PENTAPOSTAGMA,.. Δυσπεψία των εχθρών της Τουρκίας! Ενέργησαν με ψέματα και συκοφαντίες» , είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα παρακάτω: «Το FETO, το PKK, το αρμενικό και το ελληνικό λόμπι, που έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να υπονομεύσουν τις συνομιλίες πώλησης και εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τις θετικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Εχθροί της Τουρκίας με διάφορα ψέματα και συκοφαντίες εξέφρασαν τις αυταπάτες τους ότι «δεν πουλήθηκε το F-35, και δεν πρέπει να πουληθεί και το F-16».»Η Carolyn Bosher Maloney, μία από τους υποστηρικτές του FETO στις ΗΠΑ, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Υόρκης, ο γερουσιαστής του Κογκρέσου Chris Pappas, ένας από τους γνωστούς Έλληνες λομπίστες, και ο εκπρόσωπος της Φλόριντα Γκας Μπιλιράκης, με την υποστήριξη του Εκπρόσωποι υποστηρικτών του PKK, έστειλαν επιστολή για τα F16 στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken. για να μην πουληθούν στην Τουρκία.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Έντι Ζεμενίδης εκ μέρους της HALC, «η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με ένα αμερικανικής κατασκευής F-16, που πετάει πάνω από τα ελληνικά νησιά» Μαύρη προπαγάνδα με ψέματα. Κλείνοντας παραπέμπουμε σε άρθρο μας με τίτλο «Ελληνική κινητοποίηση στις ΗΠΑ! Επιστολή στον Μπάιντεν: Η Τουρκία διακινδυνεύει απερίσκεπτα έναν πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ», προκειμένου να επισημάνουμε τη στήριξη και τις προσπάθειες των Ομογενών μας στις ΗΠΑ ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, η οποία συνεχίζεται απροκάλυπτα και διαρκώς αυξανόμενη, την ώρα που το ΝΑΤΟ προσπαθεί ενωμένο να αντιμετωπίσει τη Ρωσική επιθετικότητα, η πάντα καιροφυλακτούσα Τουρκία διακινδυνεύει τη συνοχή της Συμμαχίας όταν προκαλεί συνεχώς τη χώρα μας αμφισβητώντας την κυριαρχία της στα εδώ και χιλιάδες χρόνια Ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οι τουρκικές γελοιότητες ότι τάχα τα Ελληνικά νησιά είναι πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους δεν ευσταθούν, αφού τα μικρασιατικά παράλια ήταν Ελληνικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, η περιβόητη Ιωνία, όπου όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάτι Ελληνικό θα βρεις. Συνεπώς δεν είμαστε εμείς κοντά στην Τουρκία, αλλά η Τουρκία κατακτώντας εδάφη μας στη Μικρά Ασία έφτασε απέναντι από τα νησιά μας, για να καταλαβαινόμαστε...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια